rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Луценко дав керівну посаду в ГПУ синові

екс-«регіонала» Ничипоренка з групи Хомутинніка

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначив сина народного депутата Валентина Ничипоренка – Олексія – начальником одного з відділів ГПУ. Про це свідчить офіційний сайт Генеральної прокуратури.
Згідно з даними сайта, Ничипоренка призначено начальником першого слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління. Згідно з даними ГПУ, Ничипоренко проходив люстраційну перевірку. У документах, які він заповнював, він вказаний як Ничипоренко, однак у висновку комісії з перевірки, який є в пакеті документів, він значиться, як Нечипоренко.
Батько новопризначеного чиновника – екс-«регіонал» Ничипоренко – зараз входить до депутатської групи «Відродження», яка контролюється Хомутинніком. Ця група та Валентин Ничипоренко зокрема, підтримали обрання Володимира Гройсмана прем’єром, віддали голоси за закон, що дозволив екс-голові МВС стати генпрокурором, а також голосували за саме призначення Луценка.
У його декларації про доходи 2015 року вказано двох синів і доньку, Олексій там відсутній, оскільки вже дорослий і не живе разом з батьками. Згідно з біографією Валентина Ничипоренка, яка є на його сайті, у нього четверо дітей – троє синів і донька. В одному з інтерв’ю Валентин Ничипоренко заявляв, що один з його синів працює в прокуратурі.
Він також був серед тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня 2014. Хоча пізніше відкликав свій голос за «диктаторські» закони.
За інформацією «Української правди», Олексій Ничипоренко відповідав за розслідування злочинів проти Автомайдану.
У Генпрокуратурі заявили, що син депутата Валентина Ничипоренка, Олексій, якого призначили начальником одного з відділів, є кадровим працівником відомства.
Про це йдеться у коментарі ГПУ до новини про призначення Ничипоренка.
«Олексій Ничипоренко кадровий, а не новопризначений працівник прокуратури, працює на різних посадах в органах прокуратури 7 років. Почав свою роботу на посаді помічника прокурора Дніпровського району міста Київ, одразу ж після закінчення Київського національного університету імені Тараса Шевченка у 2009 році», – заявили у відомстві.
Згідно з інформацією, Ничипоренко працював безперервно в органах прокуратури на таких посадах: старший слідчий, начальник слідчого відділу прокуратури, заступник начальника управління процесуального керівництва, заступник начальника відділу процесуального керівництва у місті Київ, начальник відділу з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів прокуратури Головного слідчого управління ГПУ.
«У червні 2016 року призначений начальником першого слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України. В чому сенсаційність даного призначення?» – зазначили у ГПУ.
Нагадаємо, 13 травня президент Петро Порошенко офіційно представив Луценка колективу Генпрокуратури.
«Упевнений, що саме Юрій Віталійович політичних впливів не допустить... Але і купити Луценка неможливо. Юрію Віталійовичу, запишіть собі – ви нікому нічим не зобов’язані, ні президентові, ні уряду, ні парламенту. У вас повністю розв’язані руки, працюйте згідно з Конституцією і законом», – заявляв тоді Порошенко.

МВС передало Генпрокуратурі

вісім мішків архівів Партії регіонів

Міністерство внутрішніх справ передало Генпрокуратурі вісім мішків архівів зі згорілого офісу Партії регіонів.
Про це на прес-конференції у вівторок, 7 червня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Українська правда».
«Все передано у відповідні органи, частина потрапила в НАБУ, як ви знаєте. Інша частина у лютому 2015 року складала вісім мішків архівів Партії регіонів, які були знайдені при пожежі, – потім їх передали нам, ми їх розбирали, об’єм колосальний», – сказав Аваков.
«Зокрема, там фігурує низка неназваних прізвищ. Це і розписки, й інші документи, це і дискредитація одного з політиків, не буду далі розповідати», – додав міністр.
«Цими питаннями зараз займається Генеральна прокуратура і НАБУ, МВС не має таких повноважень», – додав Аваков.
Нагадаємо, раніше нардеп від БПП Сергій Лещенко оприлюднив частину «чорної бухгалтерії» Партії регіонів за 2012 рік, яка містила дані про корупційні оборудки регіоналів.
Пізніше стало відомо, що значно більшу частину таких документів генерал СБУ Віктор Трепак передав Національному антикорупційному бюро. В НАБУ отримання цих документів підтвердили.
Вважається, що документи були вилучені з офісу ПР під час пожежі в лютому 2014 року.

На окупованій території Донбасу зник водій ОБСЄ

На непідконтрольній українській владі території зник співробітник ОБСЄ, у даний час він не виходить на зв’язок.
Про це повідомляють в управлінні Національної поліції в Луганській області у вівторок, 7 червня.
«6 червня у Сєверодонецький відділ поліції надійшло повідомлення громадянки 1984 р. н. про те, що приблизно о 09.00 4 червня вона втратила зв’язок зі своїм чоловіком, 1979 р. н., (працює водієм в ОБСЄ), який виїхав зі Стаханова (територія, підконтрольна угрупованню «ЛНР») на автобусі в Донецьку область з метою забрати автомобіль Suzuki, що йому належить, на якому планував повернутися додому», – йдеться в повідомленні.
За даними поліції, станом на 6 червня чоловік додому не повернувся, його мобільні телефони вимкнені.
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила зникнення водія на окупованій частині Луганської області. Про це йдеться у повідомленні місії у Facebook.
«CММ ОБСЄ може підтвердити, що один з місцевих співробітників місії в Луганській області не повернувся з відпустки 7 червня, як було заплановано. Місія не має жодної додаткової інформації щодо його місцеперебування в цей момент. Поліція була поінформована», – йдеться у повідомленні.
Зазначимо, що випадки обстрілу бойовиками на Донбасі автомобілів місії ОБСЄ – не рідкість.

Гімн України звучатиме в ефірі радіостанцій

вранці і ввечері

Державний комітет телебачення і радіомовлення України підтримав ініціативу про запровадження в ефір радіостанцій виконання гімну України. Про це в Facebook повідомляє голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.
«Не все було так погано в Радянському Союзі. Колишня КомПартія (земля їй пухом) виховувала своїх громадян в дусі відданості державі та народові. Щодня ефір державного радіо починався та закінчувався з гімну СРСР. Так виховувався патріотизм», – зазначив він.
«Наприклад, зараз у США традицією є запускати гімн о 24.00. І це не просто сухий традиціоналізм чи нав’язування, це рівень культури та виховання справжніх патріотичних громадян. В Україні деякі радіостанції також запускають в ефірах гімн. Але це поодинокі випадки», – пише Артеменко.
«Я звернувся до Радіокомітету, який об’єднує найсильніші радіостанції України, розглянути можливість запуску в ефір гімну України вранці та ввечері. Як мені стало відомо, радіокомітет одноголосно підтримав цю пропозицію і завтра планує презентувати про це реліз», – повідомив він.
Артеменко зазначив, що це слугуватиме поштовхом до зростання культури, а також допоможе виховувати патріотизм у громадянах.
«Сподіваюсь, що цю ініціативу радійників підхоплять і впровадять й телевізійники», – додав він.
Нагадаємо, 2 червня Верховна Рада повернула на доопрацювання законопроекти про 35% квот на українські пісні для радіостанцій.

Уряд України оскаржив рішення Суду ЄС про

компенсацію Януковичу

Уряд України звернувся до Суду ЄС (розташований у Люксембурзі) для оскарження компенсації, яку Київ має виплатити екс-президенту Вікторові Януковичу та двом його синам. Відповідні скарги були зареєстровані судом 2 червня за номерами C-317/16, C-318/16, C-319/16, свідчить база даних суду, передає «Європейська правда».
На сайті суду відсутні деталі цих справ, але всі три позначені як «апеляція» та мають назву «Україна проти Януковича». Розглядати українську скаргу буде Європейський суд справедливості – апеляційна інстанція Суду ЄС.
Наразі є лише один набір рішень на користь Януковича, які Україна може оскаржити в апеляційному порядку. Як повідомляла «Європейська правда», раніше через непослідовні дії Києва у санкційній справі Суд ЄС зобов’язав Київ компенсувати Януковичу його юридичні витрати. Це рішення було винесено ще в 2015 році.
Сума компенсацій не була узгоджена, тому 15 березня 2016 року юристи Януковича звернулися до суду з проханням витребувати з України суму в 57 тис. 317,50 фунтів стерлінгів кожному заявникові з родини Януковичів – екс-президентові та його синам, включно з молодшим, який загинув минулого року.
Прикметно, що раніше Мін’юст стверджував, що не має платити компенсацію екс-президенту, та заявляв, що «не існує рішень немайнового характеру проти України на користь вказаних осіб (членів родини Януковича)», хоча таке рішення вже опубліковано на сайті Суду ЄС.
Наразі невідомо, чи оскаржує Україна сам факт виплати компенсації, чи лише її обсяг.

Жебрівський виступив за повернення українських

земель: Курщини, Брянщини, Воронежчини,

Ростовщини та Кубані

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав «хибною тезою» заяви про те, «що нам потрібно позбутися частини Донеччини та Луганщини, які сьогодні тимчасово окуповані, і тоді Україна матиме драйв і напрямок швидшого розвитку і кооптації до європейської спільноти, до сонму цивілізованих країн». Про це він заявив в ефірі радіо «Ера».
За наявними у керівника Донецької ОВЦА даними, настрої на тимчасово окупованих територіях зараз «50 на 50». «Незважаючи на інформаційну обробку людей, 50 відсотків чекають, коли зайде українське військо», – наголосив він.
Жебрівський висловив думку, що «рано чи пізно ми маємо повернути споконвічні українські землі – Курщину, Брянщину, Воронежчину, Ростовщину і Краснодарський край». «Це там, де є українська сутність, українська ментальність. І навіть казати про те, що ми готові пожертвувати частиною Донеччини і Луганщини, це, насправді, неправильно», – додав він.
Кубань – українська історична область Північного Кавказу, що входить до складу Російської Федерації.
За радянським переписом населення 1926 року українцями вважали себе 62,2% населення краю (при цьому, серед сільського населення частка етнічних українців складала 67,2%).
За цими ж даними, серед населення російського Приазов’я українців було 75-90%.
1917 року було проголошено Кубанську Народну Республіку, що, як і згодом ЗУНР, розпочала переговори про входження до складу Української Народної Республіки (УНР).
Після тривалих бойових дій у 1920 році територія республіки зазнала окупації більшовицькою Росією, а проти українського національно-визвольного руху розпочато системні репресії.
Зазначимо також, як доводять дослідники, загони українських повстанців діяли, зокрема, на Кубані, де було проведено 142 переможних бої УПА проти окупантів (радянських, польських, німецьких у 1943-1947 роках).
Під час масових заворушень у Невинномиську (Ставропольський край) взимку 2013 року лунали заклики про входження Кубані до складу України.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Книгу рекордів України поповнили креативні одесити і кіт

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers