rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Останній дзвоник у школі українознавства при соборі св. князя Володимира
  Title
 
Чарівні квіти, усміхнені і радісні обличчя, взаємні слова привітань та подяки, метушня у класах та в коридорах – останній день навчального шкільного року.

Таким піднесеним настроєм зустріла нас, учителів, учнів та батьків, школа українознавства при Українському Православному Катедральному соборі святого князя Володимира в суботу, 21 травня. Цей день був одарований чудовим, привітним, врешті-решт, теплим сонячним промінням, а ми – святом Останнього дзвоника.

Після усіх побажань та цікавих розповідей про мандрівки, які чекають учнів влітку, всі учасники свята вирушили до храму на молебень. Під час молитви кожен у своїх думках та всі разом зі священнослужителем ми подякували Богу за навчальний рік, що минув, за те, що ми в здоров’ї та радості дочекалися сьогоднішнього дня та попросили, щоб дав нам натхнення вчити та вчитися і досягати нових знань наступного року.

Після закінчення літургії всім учням було видано довгоочікуваний та важливий документ, який засвідчив усі їхні старання і вміння впродовж навчального року – табель. І тільки кращі з кращих були нагороджені почесними грамотами за успішне навчання та зразкову поведінку.

Цього року свято відрізнялося від своєї традиційної програми, оскільки не було випускників-десятикласників, тому невеликий виступ підготували для нас учні четвертого класу, які цього дня попрощалися з початковою школою. Їхня перша вчителька пані Наталія Мелешко дала чітку вказівку, як потрібно вчитися у старшій школі: «На порозі старшої школи / хочу дати вам наказ / багато років ще вчитися / і терпіння не втрачати / «двійку», «трійку», «одиницю» / в свій щоденник не пускати!» Учні, своєю чергою, висловили найщиріші слова подяки вчительці та батькам. Привітали випускників і наймолодша дітвора – першокласники, які подарували четвертокласникам веселу пісеньку. Так приємно слухати їхнє, ще трішки з дитячим акцентом, але таке впевнене виконання, що радіють серця і вчителів, і батьків. Випускники потішили нас прекрасними піснями: «Немає України без калини», «Я – українка», «Все це потрібно мені». Надзвичайно зворушливо та проникливо пісню «Мамо» виконала учениця четвертого класу Соломія Чех, що в усіх присутніх матерів на очах забриніли сльози, тому що кожен на хвилинку в думках опинився в обіймах своєї матері.

По закінченню виступів на усіх чекав смачний частунок у вигляді піци та прянощів. Учні із задоволенням ласували обідом та ділилися мріями про майбутнє. На цій смачній ноті наше свято підійшло до кінця.

Любі наші учні! Від усього вчительського колективу ми бажаємо вам чудового літнього відпочинку та з нетерпінням чекаємо на вас у вересні, вже на рік доросліших, розумніших, відкритих та готових до нових мандрівок у країну знань та до підкорення нових вершин.

Title
Title
Title
Title


Фото Олени Лимар

Крим – це Україна!

Український Інститут модерного мистецтва (Чикаго) презентує Україну на Bead & Button Show

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers