rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ В Одесі підписано меморандум про співпрацю країн Чорноморсько-Балтійського регіону
На конференцію прикордонних відомств країн Чорноморсько-Балтійського регіону 28 квітня в Одесі зібралися представники України, Туреччини, Болгарії, Грузії, Румунії, Молдови, Польщі й Латвії.

Зустріч відбулася за ініціативою президента України і Місії ЄС із прикордонної допомоги Молдові й Україні.
Спеціалісти обговорили спільні дії з попередження розповсюдження міграційної кризи та оцінили можливі ризики виникнення нових каналів незаконної міграції, насамперед, у басейні Чорного моря. Адже саме там відбувається періодична ескалація збройних конфліктів, що сприяє розповсюдженню нелегальної зброї, контрабанді товарів і розвитку міжнародного тероризму та транспортуванню наркотиків.
За словами голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка, лише минулого року в портах України в трьох випадках затримали близько 700 кілограмів героїну, що прибули з країн південно-західної Азії. На конференції також йшла мова про незаконний промисел біоресурсів у Чорному морі.
«Всі ми зараз є свідками глобальних змін і загроз із боку РФ у Чорноморському басейні і змушені протистояти потоку іммігрантів із країн Ближнього Сходу, насамперед, Сирії. Нелегальні біженці Україну використовують як своєрідний трамплін для перевезення важких наркотиків, розповсюдження нелегальної зброї через Україну в Європу, розповсюдження контрабанди. На конференції ми обмінюємося досвідом, як цьому запобігти», – зазначив Віктор Назаренко.
Глава Місії ЄС Місії ЄС із прикордонної допомоги Молдові й Україні (EUBAM) Харкорт Єндрю Преторіус Тесорьєр висловив подяку Україні за дану ініціативу, і я назвав її «великим планом обміну знаннями між країнами».
Підсумком конференції стало підписання меморандуму про взаєморозуміння, який буде фіксувати досягнуті домовленості й визначить пріоритетні напрямки співробітництва країн Чорноморського і Балтійського регіонів з подальшим розвитком принципів інтегрованого управління кордоном і гарантування прикордонної безпеки.

Основи пропаганди: теорія і практика

Єдина успішна реформа? або Про роль МВС у найсучаснішій українській історії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers