rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Трасу ганьби Одеса – Рені, що веде в Європу, таки відремонтують
Таку приємну звістку про намір «прорубати» транспортний коридор в Європу оприлюднив 23 квітня на своїй сторінці у Facebook сам глава держави. «Ми домовилися активізувати будівництво автодороги Одеса – Рені на нараді з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, главою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном», – зазначив президент України Петро Порошенко.

Фінансування для масштабного проекту буде надано з державного бюджету та очікується допомога від країн-партнерів з ЄС.
«Міхеіл Саакашвілі за результатами зустрічі повідомив, що будівництво автошляху планувалось ще торік, однак лише зараз знайдено кошти на реалізацію. «Сподіваюся, хоч цього разу відповідні служби не будуть саботувати будівництво цієї дороги і дане народу слово буде виконано», – заявив губернатор Одещини.
Сам же Міхеіл Саакашвілі, не очікуючи підтримки і допомоги від центральних органів влади, ще у жовтні 2015 року ініціював ремонт автодороги Одеса – Рені. Багато років автостраду ніхто капітально не ремонтував, все обмежувалося латанням дірок. Тим часом, із 295 кілометрів траси тільки шість (!) не потребують ремонту, а в аварійному стані є 60 кілометрів.
Ця траса має зв’язати Одесу, Болград і Рені, ставши потужним транзитним коридором у Румунію і в Молдову. Це потрібно, щоб перевести торгові потоки з Китаю в Азію: Азербайджан, Грузія, Одеса, а далі Румунія – в ЄС. Південна Пальміра повинна грати міжнародну економічну роль – бути мостом між сходом і заходом. Усвідомлюючи це, Саакашвілі організував ретельне обстеження дороги та виготовлення проектної документації. Нею передбачено повну заміну покриття, товщину якого вирішено збільшити зі 40 до 50 сантиметрів.
Сам проект складається з 50 лотів – кожна автобудівельна компанія може претендувати на 5 кілометрів автостради. На конкурс залучаються як державні, так і приватні компанії, зокрема, іноземні – турецькі, азербайджанські, італійські – з великим досвідом роботи. За ініціативою губернатора регіону на будівництво дороги почали надходити надпланові кошти, які отримувала Одеська митниця. Тоді вже було виділено перших 115 млн. грн.
Ці напрацювання, а ще вимогу одеської громадськості, яка торік провела масову акцію протесту в Києві з вимогою відремонтувати трасу Одеса – Рені, під якою поставили свої підписи більш, ніж 45 тисяч осіб, і взяв тепер до уваги президент України. За його розпорядженням будівельні роботи розпочнуться наприкінці травня. Було визначено джерела фінансування з державного бюджету, митних надходжень та на гроші, які виділить Євросоюз. Зокрема, це питання було обговорено під час візиту президента України до Румунії 21 квітня. Дано також доручення відремонтувати дорогу до одного з туристичних маршрутів – Вилкового.
За підрахунками Міхеіла Саакашвілі, реально ремонт траси Одеса – Рені коштуватиме 2 мільярди гривень, а ще він запевнив, що будівництво буде завершено в 2016 році.

У селищі Лиманському, на Одещині, у свій день народження Ленін втратив голову

Антитрухановський майдан в Одесі після нападу тітушків лише посилиться

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers