rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Антитрухановський майдан в Одесі після нападу тітушків лише посилиться
Починаючи з 13 квітня, на Думській площі біля Одеської міськради триває акція «Одеса без Труханова».

Активісти проукраїнських громадських організацій звинувачують мера міста Геннадія Труханова в тому, що він має російський паспорт і володіє кількома офшорними компаніями на Британських Віргінських островах. Вони вимагають притягнути міського голову до кримінальної відповідальності й звільнити з посади. Акція безстрокова, активісти вирішили пікетувати мерію доти, поки Труханов не залишить свою посаду.
Акція мала мирний характер, і ніщо не передвіщало ні сутичок, ні бійок. Та як повідомила активістка Алевтина Коротка, 26 квітня між 3 і 4 годинами ранку на пікетуючих було здійснено напад. «До будівлі одеської мерії під’їхав мікроавтобус, з якого вийшли люди, озброєні палицями і ланцюгами. Вони почали ламати табір, зривати плакати, викидати все через паркан, поливати бензином, бризкати газом. Вони напали на тих, хто ночував у наметах, у результаті – постраждали чотири людини, вони зараз перебувають у лікарні», – розповіла А. Коротка. А Саша Боровик до цього додав: «Під час нападу на майдан мерія завбачливо вимкнула веб-камери».
У той же час, інформацію про напад на наметове містечко підтвердив глава відділу комунікації ГУ Нацполіції в Одеській області Андрій Костюк. «О 3:40 надійшло повідомлення в поліцію, що 20 невідомих прийшли до наметового містечка і почали його руйнувати, начебто, поскидали скати і ніби підпалили їх. Там була колотнеча, активістів, начебто, трохи побили, бо є люди, які звертаються з тілесними ушкодженнями. На даний момент є п’ять затриманих, вони перебувають у Приморському райвідділі поліції, і на місці працює слідчо-оперативна група», – заявив А. Костюк (авторський правопис заяви збережено, курсив – редакції, – ред.).
Це ж засвідчив і активіст Михайло Голубєв. «На Антитрухановський майдан приїхали озброєні битками погромники-тітушки. Їх було приблизно 25-30 осіб. Майданівців було осіб 20. Багатьох людей побили, забризкали балончиками, весь табір розгромили. Поліція приїхала хвилин через 15 після початку нападу, – написав Голубєв. – Двох тітушків майданійці спіймали і передали поліції. Не здивуюся, якщо сьогодні ж відбудуться подальші спроби розгону в іншому форматі».
Під час нападу активісти намагалися достукатися до охоронців міськради, вимагаючи втрутитися в ситуацію; ті, за словами протестуючих, відповіли, що це «ваші проблеми – з’ясовуйте самі». Коли ж вранці на роботу в мерію прийшли Олесь Янчук і Олег Бриндак і почали розбирати шини біля центрального входу, учасники акції намагалися їм завадити, але на захист чиновників стали правоохоронці. Без сутичок не обійшлося.
Опівдні у прес-центрі «Одесит» почався ініційований мерією телемарафон, присвячений нічним і ранковим подіям у Південній Пальмірі. Першим там виступив радник мера Олег Бриндак і одразу заявив: «Ті сили, які прагнуть реваншу, перейшли у наступ, в хід пішли провокації». Він вважає: це справа рук «провокаторів з Одеської облдержадміністрації», там ляльководи, які хочуть усіх переконати, що «в провалах реформ винна Одеська мерія», показати, що «в Одесі дестабілізація».
А услід за цим з’явилося повідомлення Саші Боровика, який в ефірі Експресо TV повідомив: «Труханов з’явився на Думській площі після 12 години перед побитими в Одесі активістами. Зараз він повернувся, стояв, посміхався, навпроти нього стояли люди, яких побили вночі, з порваним українським прапором».
Чи не зарано радіє і сяє від щастя мер-сепаратист? Зараз мітингувальники після нічного конфлікту взялися за відновлення свого містечка. Залякати їх не вдалося, а градус напруги продовжує зростати.

У селищі Лиманському, на Одещині, у свій день народження Ленін втратив голову

Трасу ганьби Одеса – Рені, що веде в Європу, таки відремонтують

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers