rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Lviv Fashion Week: золотий час української моди
 Title 
  Title
  Показ колекції Lesia Semi

  Title
  Marta Wachholz

  Title
  Title
  Title
  Оксана Муха

  Title
  Oksana Piekna 
Цьогорічний Lviv Fashion Week потішив око широкою палітрою кольорів від нейтральних пастельних аж до ультраяскравих, різноманіттям фасонів, де плавні жіночі лінії переходили в різкі кути геометричних фігур, розмаїттям тканин та ідей для творчості.

Відвідувачі та дизайнери також зазначили високий рівень організації.
Тисячі квадратних метрів для показів і конференції, тисячі гостей – елегантних та епатажних, але, безумовно, дуже модних.
Кілька десятків модельєрів, моделі – космічні створіння з ляльковими обличчями, дефіле європейського рівня.
Багато неординарних ідей, що призвели до створення чудових речей. Речі красиві та якісні, їх хотілося б мати у власній шафі та вигулювати повсякчас.
Впевнена, що Львів має шанси стати Меккою української моди. Є трохи жалю, що не було можливості подивитися всі покази та поспілкуватися з усіма модельєрами.  Однак дещо ми таки встигли… Отже – кілька розмов за лаштунками LFW.

Lesia Semi (дизайнер, Львів)

– Лесю, розкажіть про вашу колекцію…
– Цього року у нас велика колекція – аж 66 виходів. Тут жінка відображена у всіх образах, в яких вона може бути. Це й приталені речі, напівприталені, також широкі сукні, різна кольорова гама. Впевнена, що для кожної жінки буде щось актуальне і цікаве.
– Як ви творите одяг?
– На цю колекцію мене надихнув фільм «Останнє королівство» – про війну Англії з Данією та боротьбу християнства з язичництвом. Ми використали символи, силуети, бараняче хутро так, як носили в ті часи. Взагалі, щоразу я вигадую щось нове, це залежить від настрою, навіть від погоди. Якийсь момент, який запам’ятовується. Коли я починаю малювати образ, то одразу його уявляю цілісним. Окрім одягу, ми маємо взуття, сумки і вже дві одиниці парфумів, а також ювелірні вироби.
– Що ви любите найбільше з усього, що ви робите?
– Я найбільше переживаю за свій одяг, бо надаю великого значення його обробці. Ви не побачите в мене простих строчок, у мене максимально закриті шви, щоб людина могла це носити із задоволенням і комфортом не один сезон. Я бачу завершений образ, і коли малюю ескізи, то вже знаю, куди жінка зможе це вдягнути, наскільки їй буде комфортно. Власне, тому я створюю стільки речей, щоб жінкам не доводилося бігати десь по інших магазинах і думати, які туфлі чи сумочку підібрати.
– Ваші речі доступні за цінами?
– Наша цінова політика доволі різноманітна і лояльна. Для того, щоб жінка, не витрачаючи значних коштів, могла виглядати стильною, в одязі передбачені трансформації. Це особливо помітно у вечірніх сукнях. Вони є щоденні і лише коли мають спідницю, яку можна причепити до сукні, тоді стають вечірнім варіантом. Такі сукні можна одягати і на вечірку, і на випускний вечір, так само і в щоденному житті. Я орієнтуюся на жінок 30+, тож мої сукні підходять і для офісу, і для ресторану. Використовую тільки натуральні тканини, купую великими партіями, щоб здешевити собівартість виробу.
– На вашу думку, Львів – модне місто?
– Вважаю, що Львів є не тільки модним, але й дуже творчим містом. Мені подобається, що наші люди розуміють, що нам потрібен тиждень моди, і що починають цікавитися нашими дизайнерами, а також і закордонними, які сюди запрошені. Це дуже добра традиція, адже відбувається обмін досвідом. Ну, й організація цього заходу на хорошому рівні.

Marta Wachholz (дизайнер, Україна)

Дизайнер одягу Марта Ваххольц неповторна – завжди цікаво експериментує та знаходить неординарні рішення. Колекцію 2016/17 Ваххольц створила для динамічних, сучасних, впевнених, яскравих і сміливих. Цього сезону вона вперше спробувала долучити і чоловічий одяг. Моделям з нової колекції дизайнер надає екстрамодного вигляду завдяки трендовому сполученню спортивного і романтичного образів, використанню цікавого крою та поєднанню різноманітних комбінацій елегантності і невимушеності. Тканина, використана в колекції, обрана Мартою Ваххольц під враженням від полотен Джексона Поллака. Домінуючий колір – сірий, до нього делікатно долучаються рожево-кораловий, жовто-гірчичний та блакитний. На тлі вишуканої монохромності досконало виглядають яскраві елементи одягу. Пальта, сукні, костюми, светри ручної роботи, несподівані елементи одягу приємно вражають.
Anton Yaroshchyk (дизайнер, Білорусь)
– Що ви привезли до Львова?
– Наша колекція змішана – для чоловіків і жінок. У чорно-сірих тонах з анімалістичними принтами ворон. Щоправда, це білі ворони. Для людей, які хочуть додати трохи більше сміливості у свій гардероб. Це не означає, що в наших речах людина виглядатиме, як біла ворона. Всі речі вільні, зручні. Ми, зазвичай, у колекціях надаємо перевагу класичним силуетам, використовуємо бавовну і віскозу. Бо хоча людям і подобаються екстравагантні речі, але ми створюємо одяг для життя. Проте розбавляємо його якимись кльовими принтами, наприклад, як ці ворони. Вони отримали багато схвальних відгуків і три призові місця на різних фестивалях.
– Яка ваша цінова політика?
– Хоча речі дизайнерські, але ціни у межах розумного, найдорожча річ коштує 2800 грн., це через оздоблення. Наші чоловічі речі часто одягають жінки, тому що речі в нейтральних тонах, і їх, в принципі, можна використовувати як унісекс. Подовжений джемпер чи майка для чоловіка цілком пасуватимуть й жінці. Ми намагаємося доповнити образи аксесуарами ручної роботи: шапками, шаликами. У кожній колекції ми стараємося використати щось анімалістичне, природне, оскільки зв’язок з природою завжди вабив і підкорював людей.
– Джерело вашого натхнення?
– Коли як. Це може бути раптово. Наприклад, я тільки приїхав у Львів, а вже вигадав стільки божевільних речей, які буду малювати після повернення додому.

IDoL, Серж Смолін (дизайнер, Україна)

Єдину чоловічу колекцію під солодкою назвою HONEY представили Серж Смолін та бренд IDoL. За словами Смоліна, HONEY – це тепла, солодка, смачна, мила, неординарна, але, при цьому, дуже глибока і філософська колекція зими наступного року. «Музою» для дизайнерів цього разу стала структура меду, його корисні властивості, багатогранність кольору і численні складові хімічних елементів, такі, як цинк, магній, калій, залізо, фосфор, кальцій, натрій золото, срібло, яскравий кобальт, білий, сірий, графітовий, чорний, темно-синій, червоний – кожний колір відповідає певному хімічному елементові, що входить до складу меду.
У колекції переважають натуральні матеріали: вовна і бавовна, екологічні хутро і шкіра, трикотаж і глянцеві фактури. Двосторонні пальта без рукавів, куртка-шуба, піджаки, піджаки-шалі, бушлати, реглани, чорні класичні штани, виконані з трикотажу, шорти-спідниці, глянцеві кушаки і вишиті сорочки. Верхній одяг вишитий бджолами і прикрашений сотами. Яскравим акцентом колекції є ексклюзивні прикраси від Регіни Вербицької. Брошки, виконані вручну з кристалів і самоцвітів, елегантно завершують милий і провокаційний образ хлопців IDoL.

Kateryna Karol (дизайнер, Україна)

Катерина Кароль, відома, насамперед, як дизайнер аксесуарів. Її нова колекція бренда «Я є…» – втілення унікальності кожної жінки. Вона представлена в контрасті кольорів, фактур, тканин, суміші натуральних та синтетичних матеріалів. Каркасний силует, прозорі та легкі образи, пальта оверсайз, рукави-ліхтарі, контрасти тканин – пошук гармонії образу, простий крій, вишукані деталі. В оздобленні одягу використовуються масивні пришивні декори – корони. Масивні аксесуари з тканини, скла та шкіри – корони – як натяк, як ствердження того, що все можливе.

Мирослава (модель, Львів)

– Мирославо, ви брали участь у показі NovaNa Studio, що можете сказати про цю колекцію?
– Колекція представляє моделі як у діловому, так і в casual стилях. Акцент зроблено на легких бавовняних сорочках, які можна міксувати зі стриманими та яскравими кольорами. Переважають холодні тони з додаванням чорного і білого. Тканини вовняні та синтетичні, а також багато штучного хутра і штучної шкіри. Це одяг для сучасних активних елегантних жінок.
– З ким ще ви працюєте?
– Працюю з багатьма дизайнерами, зокрема, з Оксаною Мухою, Софіті та з іншими, навіть пробувала працювати у Китаї, але через навчання повернулася в Україну. Довго вже не працювала за кордоном, але зараз планую відновити цей досвід. Дуже люблю працювати з Оксаною Мухою. Мені подобається її творчість, її підхід, тобто, вона така вся експресивна і дуже цікава як людина.
– Робота моделі важка?
– Насамперед, цікава, ну і буває важко, звичайно. Кількість виходів на модних показах залежить від того, як ти себе покажеш на кастингу – скільком дизайнерам сподобаєшся. Слава Богу, жодних курйозів зі мною ще не траплялося, я колись сильно за це переживала, і це було видно на моєму обличчі. Мені, направду, було важко. Головне для моделі – тримати себе у формі.

Марта Нестерук, власниця салону краси «Мартель», (відвідувачка LFW)

– Марто, як вам покази?
– Я вже неодноразово відвідую LFW. Цьогорічні покази дуже насичені. Мені подобається, що в моду ввійшли паєтки, нарешті жінки можуть бути більш грайливими, веселими. Хочу зазначити, що аксесуари Каті Кароль є дуже оригінальними і можуть догодити всім вимогливим красуням. Також я дуже чекаю показу Богуцької, тому що минулого року я була в захваті від її колекції. І я залишаюся фанаткою Богуцької, маю багато її речей. Сподіваюся, що мене ще хтось з дизайнерів здивує.
– Що можете сказати про організацію?
– Щодо організації таких заходів, то цього року мені подобається, що активніше працюють кондиціонери, бо минулого разу тут просто нереально було перебувати. Активніше почали працювати дизайнери, студії, оптики, більше фешн-бутиків. Скажімо, особисто я не завжди маю час на шопінг, а сьогодні я прийшла сюди і вже купила якийсь аксесуар, купила сукенку. Минулого разу я зробила просто бомбезну покупку. Я придбала у нашого українського виробника – фабрики «Весна» – розкішну жилетку з жар-птицею. Мені роблять сотні компліментів, і я дуже рада, що наші дизайнери так стараються, що вони варті уваги.
– Львів – модне місто?
– Для мене модне місто – Київ. Неодноразово відвідуючи столицю навіть у будні дні, я зауважую, що на вулицях багато модних дівчат та жіночок. У нас, на жаль, люди дуже-дуже економні. Але хочу наголосити: мода – це не дорогі дизайнерські речі, це вдало підібрані речі. І треба творити свій стиль, а не шукати щось дороге. Якщо ти хочеш бути модною, то це може бути дешево, але треба мати свій стиль. Багато можна почерпнути з Інтернету і намагатися бути індивідуальною, а не сірою масою, якою є більшість львів’янок, на жаль.
– Must have цього сезону?
– Вважаю, що в цьому сезоні має бути обов’язково щось м’ятне. Я також рекомендую всім купувати капелюшки в нашого Руслана Багінського, я закохана в його речі, він шиє для Тіни Кароль, Каті Осадчої. Він є наш львів’янин, на жаль, ніхто про нього не знає. Він творить фантастичні речі. Цієї весни я не стрималася і придбала аж три капелюшки. Must have -- щось ніжне, квіткове, жіноче.

VASKA (дизайнер Vasili Tabatadze, Грузія)

Презентація грузинського бренда жіночого одягу та аксесуарів, заснованого у 2013 р. дизайнером Vasili Tabatadze, проходила у формі живої інсталяції. Для цього моделі перетворилися на живих манекенів. Створюючи осінньо-зимову колекцію, Василій Табатадзе використав натуральні матеріали: вовну, бавовну, шовк, шифон та візерунки ручної роботи. Основні кольори колекції чорно-сірі відтінки з яскравими золотими та червоними акцентами. Вбрання VASKA створене у мінімалістичному стилі. Сучасні прості форми ідеально підкреслюють скульптурність і тактильність крою. Використані елементи історичного костюма, які створюють ілюзію того, що вся колекція VASKA осінь/зима 2016 родом зі «старих часів»: старі кнопки, стара бахрома, металеві  ґудзики.

Oksana Piekna (дизайнер, Україна)

– Оксано, яка ваша колекція?
– Ця моя колекція натхненна 70-ми роками. Тут усе переплелося: колір, драйв, молодість, краса. Використана палітро рожевого, голубого, зеленого, білого. Акцентом стали лаковані срібні туфлі-човники та ручна інкрустація. І, звичайно, силуети 70-х.
– Що спонукало до створення цих образів?
– Першочергово, це тканина, яку я отримала. Я одразу зрозуміла, що тканина заслуговує того, щоб з неї створити колекцію у стилі 70-х. Це французькі тканини: вовна, шовк.
– Скільки коштує ваш одяг?
– Пальта – від 4500, костюми – 4500-5000. Одяг я створюю виключно для жінок. Речі, які ми шиємо, здебільшого, для активних жінок, з чіткою життєвою позицією, для сильних жінок, які знають, що вони хочуть від життя.
– В якому становищі нині українські дизайнери?
– За свою кар’єру дизайнера можу відзначити, що Україна у плані розвитку моди на дуже високому рівні. Українське подобається у світі, українське цінується. Для нас зараз – золотий час.

Roksolana Bogutska (дизайнер, Україна)

Незмінним фаворитом модних заходів залишається Роксолана Богуцька. І цього разу її показ був найбільш очікуваним. Колекція сезону осінь/зима 2016 вразила розкішшю поєднання натуральних матеріалів (шовків, шифону, шкіри, хутра) і звернення до української етніки як до джерела інспірацій. В основі колекції – винятково принадливий тандем вінтажу з етномотивами. Вільні летючі силуети, вишивка, нові, спеціально розроблені дизайнером, принти, багато модного в наступному сезоні кольорового хутра, і головне – використання нових цікавих фактур та тканин. Зокрема, бренд Roksolana Bogutska працює з травленим шовком, велюром на шифоні, пропонує вишивку на нетрадиційних матеріалах – велюрі та мереживі.

Довідка «МП»
Львівський Тиждень Моди вперше відбувся у 2008 році. Відтоді проходить двічі на рік, навесні та восени. Сьогодні це одна з наймасштабніших модних подій у Східній Європі, яку щосезону відвідує понад 12 000 людей. Географія учасників охоплює різні регіони України і включає Польщу, Білорусь, Грузію, Вірменію, Угорщину, Хорватію, Словенію, Латвію, Естонію, Францію, Італію, Іспанію, Ізраїль, Лівію.
Модний тиждень пропонує дизайнерам різні варіанти презентації: подіумні покази основного розкладу та OFF schedule, шоуруми, конкурс молодих дизайнерів САБОТАЖ, презентації аксесуарів. Покази та презентації щосезону супроводжуються лекціями експертів fashion-індустрії, благодійними та арт-проектами. Крім основної локації, Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, події Lviv Fashion Week відбуваються на різноманітних локаціях центру міста з метою привернення уваги міжнародних гостей і львів’ян до знакових місць Львова.

Title  Title
 IDoL

Title  Title
 Title Title
 Roksolana Bogutska

 
Title
 Waleria Tokarzewska – Karaszewicz
 

Український «модний десант» презентував свою колекцію у Лондоні

Паска з маминої печі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers