rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ МВФ рекомендує Україні послабити банківську таємницю
Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні послабити банківську таємницю для того, щоб Державна фіскальна служба України, яка повинна контролювати банківські операції, не була обмежена в своїх діях для отримання виписок із рахунків.

Про це повідомляють у звіті Міжнародного валютного фонду.
ДФС може отримати доступ тільки до банківських виписок, і то тільки після отримання відповідного припису суду. Тому незаконне переведення в готівку коштів, що є прямим ухиленням від сплати податків, виявити досить проблематично.
«Для того, щоб зробити реальні кроки у боротьбі з неформальним сектором (тіньовим сектором економіки – ред.), необхідно пом’якшити законодавство про банківську таємницю. Зробити так, щоб для отримання інформації досить було тільки відповідного рішення Національного банку», – сказано у звіті.
Раніше повідомляли, що МВФ вважає нову систему оподаткування в Україні складною і такою, що дає можливість по-різному тлумачити закон і обходити податкову службу.
«Попри недавні реформи, чинна загальна система оподаткування залишилася складною. Її складність пов’язана із заплутаною та подекуди двозначною мовою її текстів, що тягне за собою довільне тлумачення законодавства. Це створює сприятливий ґрунт для антагонізму між платниками податків і ДФС, а брак дієвих механізмів урегулювання спорів – адміністративних або судових – лише загострює його», – наголошують у звіті МВФ по Україні.

«Укрспирт» підписав великі контракти на експорт

Варяж – «сонячне» село на кордоні з ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers