rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ Патріарх Філарет і Різдво-2015/16
Православне Різдво відзначають за григоріанським календарем 7 січня. Відзначає диво народження Єдинородного Сина Божого Ісуса Христа у ніч на 7 січня низка світових та українських церков.

В одній статті неможливо висвітлити відзначення Різдва всіма церквами України. Тож для початку, за допомогою прес-центру УПЦ КП, розповім, як відзначила Різдво Українська Православна Церква Київського Патріархату і її Предстоятель – Святійший Патріарх всієї Руси-України Філарет.

Дискусія про дату Різдва

  Title
  
Після 25 грудня, коли понад 100 країн світу відзначили Різдво Христове за юліанським календарем, як у християнському світі, так і в Україні, знову поновилися дискусії стосовно того, щоб домовитися про єдину дату відзначення цього фундаментального свята всього світового християнства.
З цього приводу кардинал Любомир Гузар відповів, що таке можливо, хоча й дуже складно, але для себе Блаженніший Любомир точної дати не абсолютизує: «Багато людей цілком готові до того, аби ми святкували 25 грудня. Я ж сам не прив’язуюся до конкретного дня».
Блаженніший Святослав (Шевчук), отець і глава Української Греко-Католицької Церкви, також згоден обговорити єдину дату, хоча й зауважує, що потрібно буде враховувати думку єпископату і вірян: «Я був вдячний тим людям, які порушили це питання. Чому? Тому що, очевидно, ми не знаємо точного дня, коли народився Ісус Христос.
Коли йдеться про те, коли УГКЦ зможе святкувати Різдво за григоріанським календарем, я хочу сказати наступне. Ми дуже хочемо, аби ми це рішення прийняли разом із нашими православними братами, щоб не зродити ще одну причину для нових розколів і не створити нову перешкоду для відновлення єдності єдиної помісної Київської Церкви.
Отож, мені б дуже хотілося, аби всі українські церкви порушили це питання. Мені б дуже хотілося, аби ми разом прийняли це рішення. Бо більшість православного світу святкує Різдво за григоріанським календарем. Тому це не є питання віри, це питання церковної дисципліни. Тому давайте це питання вирішимо разом», – закликав Блаженніший Святослав.
Такої ж думки і Предстоятель УПЦ КП Святійший Філарет. Він сказав, що готовий обговорювати цю тему, хоча й потрібно враховувати багаторічну традицію, до якої звикли мільйони вірян, і тому це є темою не дуже близького часу.

Діти зі Сходу і Різдво

Title  
  
Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату спільно з Eleos-Ukraine та школою № 5 Печерського району м. Київ започаткували проект «Різдво з Патріархом». Реалізуючи його, 5 січня 2016 року у Синодальній залі Київської Патріархії Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з учнями школи № 5 міста Костянтинівка, Донецької області.
Відомо, що діти на Сході України, услід за своїми батьками, вчителями та іншими мешканцями цих місць, є у більшості своїй російськомовними та орієнтованими на Росію, відірваними від життя України. Щоб дати їм можливість відчути українське на смак, особисто вони були запрошені до столиці, де упродовж тижня, з 4 по 9 січня, проживали на території Михайлівського Золотоверхого монастиря, детально знайомилися з історичними й духовними пам’ятками Києва, звичаями і традиціями українського народу, місцевими школярами і молоддю.
Вітаючи їх, Патріарх Філарет сказав: «Незважаючи на те, що на Сході України триває війна, ми хочемо, щоб ви відчули, що Україна любить вас і що ви є громадянами України, а не Росії. Господь посилає нам ці випробування для того, щоб ми навернулись до Нього і пам’ятали, що Бог є і Він нами керує».
Судячи з виразу їхніх облич, до цих дітей не все одразу дійшло, дехто стояв з апатичними обличчями, але втрачати зусилля в ознайомленні їх з українством не можна. Адже і сам Патріарх є їхнім земляком. Предстоятель Київського Патріархату, відповідаючи на запитання дітей, розповів їм про своє дитинство на Донбасі та закликав їх молитися за люблячих батьків та рідний край: «Не треба забувати, що правда і добро завжди перемагають, а зло і неправда завжди зазнають поразки. Бог може зробити, щоб у нашій країні був мир, і зробить тоді, коли ми звертатимемося до Нього з проханнями про допомогу. Якщо будемо молитися й просити в Бога миру, то Господь обов’язково допоможе нам», – зазначив Святійший владика.
Насамкінець відбувся обмін дарунками: діти передали Патріарху Філарету подарунки, зроблені власноруч, а Святійший владика благословив кожну дитину та вручив усім книгу «Закон Божий», молитовник, іконку великомучениці Варвари та солодощі.

Співчуття перед Різдвом

Незважаючи на величезну зайнятість, Патріарх знайшов хвильку часу, щоб сказати співчутливе слово собратові. Напередодні Різдва, 6 січня 2016 р. Предстоятель УПЦ КП надіслав митрополиту Антонію, Предстоятелю Української Православної Церкви в США (Константинопольського Патріархату) своє співчуття:
«Ваше Високопреосвященство! У час передсвята Різдва Христового Ви зазнали важкої втрати – з цього тимчасового життя до життя вічного перейшла Ваша мама Доротея. Від мене особисто та від Української Православної Церкви Київського Патріархату прийміть з цього приводу щирі співчуття. Ми підносимо свої молитви до Бога, щоби Він прийняв душу Вашої мами в оселях праведників. Царство Небесне, вічна пам’ять і вічний спокій новопреставленій рабі Божій Доротеї!
З любов’ю у Христі Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України».
Цей факт вкотре засвідчує доброту Патріарха і його високі моральні риси.

Вісім богослужінь

Перед Різдвом прес-центр Київської Патріархії оприлюднив анонс святкових заходів, з якого випливало, що Патріарх Філарет за чотири дні, з 6 по 10 січня, мав очолити вісім (!!!) богослужінь з нагоди свята Різдва Христового.
Залишається тільки захоплюватися невичерпною енергією Святійшого Філарета, який у свої вельми поважні роки з легкістю витримує такий напружений графік, без видимих зусиль бере участь і очолює всі необхідні заходи, які є нелегкими навіть і для більш молодих владик.

Надвечір’я Різдва Христового

І першим святковим заходом, який відкрив цей напружений графік, був наступний:
6 січня 2016 року, у надвечір’я Різдва Христового (різдвяний Святвечір), у Свято-Володимирському кафедральному соборі Києва було звершено читання Царських часів. Після цього Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив вечірню і Божественну літургію святителя Василія Великого. Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та соборне духовенство.
Наприкінці богослужіння відбувся чин славлення Христа, під час якого на середину собору була винесена ікона Різдва Христового та велика свічка (символ Вифлеємської зірки), перед якими священнослужителі урочисто заспівали тропар та кондак свята: «Різдво Твоє, Христе Боже наш», «Діва сьогодні Предвічного народжує».

Всенічне бдіння

 Title 
  
Увечері того ж дня, о 17 годині, Святійший Патріарх Філарет очолив святкове Всенічне бдіння у Володимирському кафедральному соборі.
Всенічне бдіння у Святвечір розпочалося з Великого повечір’я та продовжилося молитвами Утрені. Після літії Предстоятель виголосив своє Різдвяне послання до пастви.
Адресуючи послання Преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви Київського Патріархату, Святійший Філарет, зокрема, сказав:
«Нині знову Православна Церква святкує Різдво Христове, прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. В чому полягає сутність цієї події і в чому її значення? Сутність Різдва Христового полягає в тому, що Син Божий – істинний Бог – став людиною. Він з’єднав в одній іпостасі, тобто, в одній особі, дві природи: Божественну і людську. Ці дві природи не змішались і не створили одну змішану природу, але кожна з них залишилась незмінною і довершеною.
Для чого все це створив прославлений у Святій Трійці Бог? Для того, щоб оновити людську природу, тобто, визволити її від гріха і смерті… Тому для того, щоб подолати в людській природі гріх і смерть, Син Божий з’єднався з людиною і переміг у ній гріх і смерть.
Ось чому український народ у колядці на Різдво Христове співає: «Ой, радуйся, земле, Син Божий народився!»
Усякий гріх перемагається стражданнями. Тому втілений Син Божий – Господь наш Ісус Христос – перетерпів страждання на хресті, щоб нашу людську природу очистити від гріха…
Оскільки ми, християни, носимо на собі ім’я Христа, то й повинні уподібнитися Йому в усьому, зокрема, і в подоланні через страждання гріха як у собі особисто, так і в суспільстві. Тому, коли ми не боремося зі своїми власними гріхами, Господь попускає нам хвороби, страждання і всілякі біди, зокрема, і війну, щоб ми терпінням перемагали наші гріхи. Ісус Христос сказав: «Терпінням вашим спасайте душі ваші» (Лк. 21: 19).
Церква закликає вірних до терпіння в стражданнях, але сенс земного життя полягає не в терпінні, а в праведності і благочесті. Що таке праведність? Праведність – це властивість життя людини, коли вона любить і співчуває знедоленим і постійно виконує покладені на неї обов’язки. Праведним називається той, хто віддає кожному належне. Тільки та праведність, в основі якої лежить любов, має моральну цінність і може бути названа міцною. Вона прихиляє до себе Духа Святого. А Дух Святий занепале поповнює, немічне лікує та дає душі мир і радість.
Дорогі браття і сестри! Пам’ятаймо, для чого народився Син Божий від Пресвятої Діви Марії у Вифлеємській печері. А я щиро вітаю вас із великим святом Різдва Христового. Вітаю всіх наших земляків-українців, розсіяних по всьому світові: в Америці і Канаді, в Європі і Австралії, які люблять Україну і допомагають своїй Батьківщині».
Патріарх також привітав керівництво України і її Збройні сили, «які в складних умовах захищають Українську державу, жертвуючи навіть своїм власним життям».
На завершення Патріарх проголосив: «У це радісне свято Різдва Христового подякуймо Богові за всі Його милості і благодіяння, за радості і скорботи. Будемо благати Христа Спасителя, щоб Він дав нам перемогу над агресором, благословив нашу Українську державу і весь український народ у Новому 2016 році, дарував нам мир, злагоду, єдність і здоровий глузд, щоб ми керувалися в житті любов’ю до Бога, до ближніх і до України, щоб ми ходили дорогами правди і не звертали на криві дороги. Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяює наші душі і серця світлом миру, любові і правди!
Христос народився! Славімо Його!»
Собор був переповнений. Серед прихожан було чимало відомих людей. Зокрема, молився і віце-прем’єр-міністр із гуманітарних питань – міністр культури В’ячеслав Кириленко.

День Різдва

День Різдва для Святійшого Патріарха Філарета був також вельми насиченим. У телеефірі 5 каналу Патріарх Філарет розповів про значення Різдва Христового. В ефірі телеканалу Еспресо темою було святкування Різдва Христового.
Патріарх говорив, як завжди, просто і ясно, дохідливо і переконливо, глибоко й одночасно зрозуміло для пересічних телеглядачів та молоді.
Окремою приємною подією цього радісного дня було велелюдне привітання Патріарха зі світлим святом. Після Божественної Літургії братія Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря на чолі з її намісником митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Білоцерківським Епіфанієм, монастирським хором «Видубичі», хором студентів Київської православної богословської академії, недільною дитячою школою, що діє при монастирі, привітала свого Священноархімандрита Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з величним святом.
Гості дещо несміло і скромно входили до головної зали Резиденції Патріарха на Пушкінській, явно відчуваючи хвилювання. Патріарх гостинно запросив їх, і гості розташувалися по периметру довгого столу.
Владика Єпіфаній піднесено і щиро побажав Предстоятелю Церкви різдвяної радості, святкового настрою, доброго здоров’я та благословенних успіхів.
Було виконано поперемінно декілька різдвяних колядок хорами – братським, хором «Видубичі», хором студентів КПБА та дітьми, а також вручено Архіпастирю квіти та різдвяний кошик.
На завершення Святійший владика, що перебував у чудовому настрої, подякував за привітання, благословив усіх присутніх та вручив різдвяні подарунки.
Після того всі присутні попросили сфотографуватися на згадку про цей хвилюючий візит, що і було зроблено.
7 січня 2016 року ввечері Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне бдіння у Володимирському кафедральному соборі м. Київ.
Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.
За богослужінням співали Патріарший хор Володимирського собору та кліросний хор храму. Під час читання канону на ранішній службі Предстоятель помазав віруючих освяченим єлеєм. Після завершення богослужіння у храмі лунали колядки у виконанні Патріаршого хору Володимирського собору.
На цьому надзвичайно насичений для Патріарха день Різдва Спаса нашого Ісуса Христа було завершено.

Собор Пресвятої Богородиці

 
 
  
Title  
  
Наступний день був також переповнений подіями.
8 січня 2016 року, на другий день святкування Різдва Христового, коли Церква відзначає Собор Пресвятої Богородиці, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет за багаторічною традицією звершив Божественну літургію в Михайлівському Золотоверхому монастирі столиці.
Святійшому Патріарху співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, ректор КПБА; архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, секретар Священного Синоду, голова Інформаційного управління; архієпископ Богуславський Олександр, інші владики, а також братія монастиря і викладачі Київської православної богословської академії у священному сані.
Перед завершенням Літургії зі словом до пастви звернувся Святійший Патріарх Філарет, розкривши значення вшанування Діви Марії:
«Чому після Різдва Христового Церква згадує Пресвяту Діву Марію? Тому що без Пресвятої Діви Марії не було б втілення Сина Божого. Чому не було б? Тому що Бог не може з’єднатися з гріховною плоттю. Не може Святий Бог з’єднатися з гріхом, і тому потрібна була така плоть, яка не мала б гріха. Ми, дорогі браття і сестри, всі, без винятку, зачаті і народилися в гріху. Син Божий не міг народитися таким чином, як народжуємося ми, і тому потрібна була чиста плоть Пресвятої Діви Марії…
Діва Марія, говорячи до Єлизавети, назвала Свого Сина Спасителем Своїм. Від чого Син Її спас? Від гріха? Так. Від якого? Від того, в якому Вона народилася, праотцівського гріха. А свого гріха, власного гріха, Вона не повинна була мати, і Вона досягла цього, що особистого гріха Пресвята Діва Марія не мала. І тому Вона з 4-х років перебувала в храмі Божому і готувалася до Свого найвищого служіння», – наголосив Патріарх Філарет.
Також Святійший Патріарх звернув увагу на те, що Діва Марія народила Сина не від чоловічої похоті, а народила від Святого Духа, і Вона є чеснішою від херувимів та славнішою від серафимів. «Чому Вона вища за херувимів та серафимів? Херувими й серафими найближче до Бога? Так, вони найближче, але Діва Марія ще ближче до Бога, бо Вона – Мати Сина Божого. І як Мати, Вона ближча, ніж херувими й серафими. Тому ми до Божої Матері звертаємося з молитвою: «Пресвята Богородице, спаси нас», спаси нас через Сина Свого. Бо якби не було втілення Сина Божого, то ми б не спаслися від гріха, а так ми спасенні», – сказав Патріарх.
Предстоятель Київського Патріархату закликав прославляти Божу Матір, яка народила нам Спасителя світу – Господа нашого Ісуса Христа.
Після завершення Літургії перед іконою Різдва Христового відбулося славлення – Патріарх, архієреї та духовенство проспівали тропар і кондак свята.
Виходячи з храму, Святійший владика благословив численних богомольців, що, незважаючи на морозну погоду, юрмилися біля храму.
А ввечері 8 січня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив у Володимирському кафедральному соборі святкову Велику вечірню.
Його Святості співслужили майже всі ті самі владики, як і у Михайлівському: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, голова Синодального управління у справах духовної освіти, ректор КПБА; архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, секретар Священного Синоду, голова Інформаційного управління; архієпископ Богуславський Олександр, настоятель Володимирського кафедрального собору протоієрей Борис Табачек, настоятелі столичних храмів, адміністрація та викладачі Київської православної богословської академії у священному сані, соборне духовенство.
Після вечірньої відбулася ще одна приємна для Патріарха подія. Патріарший намісник, митрополит Епіфаній, ректор КПБА і постійний член Священного Синоду, звернувся до Святійшого владики зі словами вітання: «Ваша Святосте, шанований усіма наш Архіпастирю та молитовний отче! Сьогодні під склепінням величного Свято-Володимирського патріаршого собору, а душею – немов би з Вифлеємського вертепу – з тихою радістю і невимовним трепетом вітаємо Вас словами: «Христос народився!»
Починаючи кожний новий рік, ми підводимо підсумки попереднього і просимо у Бога благословення на рік прийдешній.
Просимо ж ми, передовсім, миру для нашої Батьківщини, яка потерпає від російської агресії. Це прохання співзвучне з ангельською звісткою про новонародженого Богомладенця: «Слава во вишніх Богу, і на землі мир, між людьми благовоління» (Лк. 2: 14). Крім того, саме свято Різдва Христового знаменує собою примирення людини з Богом.
Нагадавши, що у 2016 році Православна Церква буде відзначати 1000-річчя від дня упокоєння рівноапостольного Климента, єпископа Охридського, учня святих Кирила і Мефодія, який успішно продовжив розпочату святими братами працю, а також 950-річчя з часу преставлення преподобного Іларіона, схимника Києво-Печерського, що зранку й до ночі трудився над переписуванням духовних книг, владика Єпіфаній наголосив: «Це знову переконує нас, що Ваші, Святійший владико, незчисленні труди з перекладу Священного Писання, святоотцівських текстів та богослужбової літератури є Богом благословенною справою. Бо ж згадувані святі не розповсюджували грецькі тексти, а бажали надати слов’янському народу необхідну літературу зрозумілою мовою. Тому ми Вам надзвичайно вдячні за сотні томів українською мовою, які стають непохитною основою богослужбового життя та богослов’я Української Церкви…
Наша Церква під керівництвом Вашої Святості активно займається виданням просвітницької літератури. На всі часи в історію Українського Православ’я увійде акція «Закон Божий у кожну оселю», що дала можливість багатомільйонній українській пастві безкоштовно отримати примірник цієї бажаної в усіх православних сім’ях книги.
  Title
  
2016 рік буде уславлений і небаченим досі для Української Православної Церкви ювілеєм. Це 50-річчя від початку Вашого служіння на Київській кафедрі, наш Предстоятелю! Жоден з очільників давньої столичної української кафедри так довго на ній не пастирював. У цьому ми вбачаємо Промисел Божий над Вами та нашою Церквою. Господь побачив у Вас того, хто може відгукнутися на Його заклик і відродити занедбані атеїстичним лихоліттям душі, утвердити саме Українську по духу Церкву на своїй Батьківщині та серед інших Помісних Церков.
Ми згадуватимемо й скликаний та проведений Вами 25 років тому Собор Української Православної Церкви у Києво-Печерській лаврі, який проголосив курс на повну незалежність від Російської Церкви та утвердження Київського Патріархату.
Ваша Святосте! Прийміть найщиріші вітання з радісним святом Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа!
Нехай світло Вифлеємської зірки осяє Ваше серце, зігріє любов’ю та милосердям Божим. Нехай Богомладенець Ісус охороняє Вас Своєю благодаттю, щоб Ви ще багато років трудилися на винограднику Христовому. Нехай втілений Господь принесе злагоду та дарує мир і благоденство нашій Українській державі.
На завершення свого слова владика Епіфаній підніс Предстоятелеві просфору та квіти.
Святійший Патріарх подякував архіпастирям, духовенству та всім присутнім за вітання і молитви та виголосив повчальне слово, в якому, зокрема, сказав:
«Я дякую, владико, за Ваше привітання і те, що Ви перерахували – все це стосується нашої Української Православної Церкви Київського Патріархату як благословення Боже. Бо якби не було благословення Божого, то з нами було б те саме, що з теперішньою так званою Автокефальною Церквою, яка виникла не з волі Божої, а з попущення, і тому вона розвалюється. А Київський Патріархат, який виник з волі Божої – зміцнюється і на сьогодні дійсно став уже найбільшою в Україні Православною Церквою, і це тому, що ми йдемо шляхом, який накреслив Господь Своїм промислом.
Тепер щодо нашого свята. Що роблять християни, святкуючи Різдво Христове? Святкують, співають колядки, сидять за святковими столами, згадують про Різдво Христове, але не цим тільки закінчується святкування Різдва Христового. За цим йде боротьба, боротьба за земне життя і боротьба за вічне життя. І переважна більшість християн, і не тільки всіх християн, а православних християн, і переважна більшість священства бореться за земне життя, а не за вічне. Але є якась частина православних і всіх християн, які борються за вічне життя.
А що означає боротися за вічне життя? Як боротися за вічне життя? Це означає боротися з власними гріхами, насамперед, очищатися від гріхів.
Якщо не будеш боротися зі своїми гріхами, не будеш ретельно виконувати свої обов’язки – в Царство Небесне не ввійдеш, патріарх ти чи архієрей, священик чи простий мирянин. Справедливість Божа діє щодо всіх однаково.
Тому, дорогі браття і сестри, нам треба в дні Різдва Христового роздумувати про вічне життя, інакше це святкування даремне, воно приносить користь лише тимчасову, наповнює серця радістю тимчасово, на період свят, а після свят йде ось та боротьба за земне життя. Але Бог не залишає людський рід і не залишає свою Церкву, навіть якщо ми є такі грішні і не думаємо про вічне життя.
Україна зараз переживає цю війну, несправедливу, бо це агресивна війна з боку Росії і з боку тих сепаратистів, які прийшли з Росії, оселились на українській землі. Українська земля їх прийняла, дала їм можливість жити, а вони тепер хочуть цю українську землю приєднати до Росії. Є в цьому справедливість? Немає в цьому справедливості. І тому Господь і посилає ці страждання не лише нам, а й їм, бо вони страждають більше за свої гріхи. Але пам’ятаймо, що керує Бог, справедливий Бог. І оскільки правда на нашому боці, то Бог з нами, з правдою, з добром, а не зі злом. І ми повинні вірити, і вірити твердо, що перемога наша буде обов’язковою, іншого не може бути. І тому, маючи таку віру, ми не повинні падати духом, впадати в зневіру.
Тому, дорогі браття і сестри, будемо дякувати Богові за всі Його благодіяння до нас, за страждання і за радість.
Не можемо подолати гріх? Будемо терпіти і дякувати Богові і тоді досягнемо того, заради чого Син Божий став Людиною, Йому слава на віки віків.
Христос народився!»
Після многоліття Патріарха Філарета співом колядок привітали діти недільної школи Володимирського собору. Святійший владика подав благословення віруючим, а дітки ще й отримали солодкі подарунки.
Завершилися урочистості 8 січня традиційним Різдвяним прийняттям. У довгій черзі до Патріарха стояли відомі українці, народні депутати України, дипломати, представники інтелігенції, воїни АТО, інші почесні гості.
Святійший Патріарх звернувся до почесних гостей зі словами привітання і протягом усього вечора мав з ними жваве спілкування.
Різдвяні заходи завершилися, а напружена плідна робота Святійшого Патріарха Філарета продовжилася і щоденно триває. Господь дає Предстоятелю велику наснагу.
Христос народився! Славімо Його!»

Про Різдвяну просфору

Пасхальні Богослужіння та громадянські заходи Патріарха Філарета

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers