rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Активісти блокують роботу дистриб’ютора цигарок,

що належить російському олігарху

Активісти у Львові блокують роботу найбільшого оптового продавця тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс-Україна» (Тернопіль), що належить російській групі компаній «Мегаполіс», повідомляє Zaxid.net.
Таким чином активісти хочуть змусити російську компанію піти з українського ринку.
Як повідомив народний депутат Сергій Висоцький на свій сторінці у Facebook, з 5.00 вівторка робота складів компанії заблокована в Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі.
«Компанія «Мегаполіс-Україна» заснована російською компанією «Мегаполіс» і «сім’єю» Януковича. За часів минулої влади була монополістом із дистрибуції цигарок в Україні», – написав депутат.
За словами Висоцького, власник компанії «Мегаполіс» – російський олігарх Ігор Кесаєв – також володіє російським виробником зброї, заводом імені Дегтярьова.
При цьому він додав, що Кесаєв також очолює благодійний фонд «Моноліт», який спонсорує ветеранські організації ФСБ РФ.
«Після втечі Януковича й початку війни статус компанії не змінився. З українського боку в її акціонерний капітал увійшов один із регіональних «смотрящих» Сім’ї (Януковича) Борис Кауфман. Свого часу він був підрядником братів Клименків в Одеській області», – пише Висоцький.
«Великі зв’язки Кауфмана і придбаний за Януковича капітал дозволяють йому «вирішувати питання» у багатьох кабінетах, зокрема, й прикривати своїх московських друзів, таких, як Кесаєв. Агресія Росії проти України не заважає Кауфману постійно їздити до Москви», – зазначає нардеп.
Висоцький переконаний, що «Кесаєва й «Мегаполіса» в Україні не буде».
«Півроку ми йшли за процедурою, писали листи й звернення до різних інстанцій, в АМКУ, підійшли навіть до того, що АМКУ готувався висунути «Мегаполісу» реальні звинувачення й розділити його. Однак, усе почало гальмувати», – зазначив він.
«Поки активісти блокують компанію, ми з Ігорем Лапіним і Андрієм Левусом проведемо політичні консультації й постараємося, щоб питання очищення України від ФСБшного бізнесу повернулося в процедурне поле», – заявив депутат.
«Акція поки що буде мати попереджувальний характер. І я сподіваюся, що громадський запит на боротьбу з економічною окупацією буде задоволено», – додав Висоцький.
«Волинське агентство розслідувань» пише, що в Луцьку у блокуванні складів компанії «Мегаполіс-Україна» беруть участь бійці «Айдара», «Азова», «Самооборони Волині» та інших організацій.
Лапін сказав виданню, що «Мегаполіс» належить Ігореві Кесаєву й Олександрові Януковичу. В часи Януковича в Україні «прикрили» понад 60 підприємств, які займалися посередництвом між виробниками цигарок та роздрібними точками продажу, і залишили лише «доньку» російського «Мегаполісу». Під опікою Бориса Кауфмана компанія залишається монополістом на роздрібному ринку цигарок.
Зазначимо, що 1 жовтня 2015 року АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку постачання тютюнових виробів стосовно найбільшого оптового продавця тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс-Україна».

Надія Савченко після 26 днів голодування

втратила 15 кг

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яку незаконно утримують у Росії, після 26 днів голодування втратила 15 кг. Про це адвокат Микола Полозов повідомив у Twitter.
«Бачився в СІЗО з Надією. Сьогодні 26-й день її голодування, вона втратила більш, ніж 15 кг ваги, видно, що їй важко, але вона тримається», – написав Полозов 12 січня.
За його словами, здоров`я Савченко викликає побоювання.
«Вона відчуває болі в підшлунковій, напади нудоти. Вмовляння припинити голодовку – безрезультатні», – сказав адвокат.
Також адвокат оприлюднив фотокопію звернення Савченко до українців.
«Я ще сиджу, голодую, тримаюся і борюся! Вірю – це кляте пекло скоро впаде і покотиться у руїни і забуття, куди йому й дорога!» – наголосила Савченко.
Вона висловлює віру, що невдовзі буде на волі.
«Рада буду знову бачити вас, чути вас, і розмовляти з вами на моїх судах. І вірю, зовсім скоро, (буду – ред.) вже на волі, в Україні», – заявила Савченко.
Як повідомлялося раніше, російський адвокат Марк Фейгін упевнений, що українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко, в 2016 році вийде на волю.
Нагадаємо, 17 грудня Донецький міський суд Ростовської області РФ продовжив арешт Савченко до 16 квітня 2016 року. Савченко оголосила голодування того ж дня.
«Надія оголосила голодування до кінця суду. Після винесення вироку вона оголосить сухе голодування. Її вимога – звільнення», – конкретизував Полозов.
25 грудня суд у Росії відхилив скаргу адвокатів на утримання Савченко під вартою до квітня.

Україна в 2016 році не планує імпортувати

електроенергію з РФ

Міністерство енергетики та вугільної промисловості, на відміну від 2015 року, у прогнозному балансі електроенергії об’єднаної енергосистеми України на 2016 рік не закладає імпорт російської електроенергії.
Про це у вівторок, 12 січня, йдеться в офіційній відповіді міністерства на запит агентства УНІАН.
«У прогнозному балансі електроенергії ОЕС України на 2016 рік імпорт електроенергії передбачався на рівні «0». Аналогічний показник закладено і в прогнозному балансі електроенергії ОЕС України на січень 2016 року», – йдеться в повідомленні Міненерговугілля.
Раніше російські ЗМІ повідомили, що РФ вирішила не продовжувати договір про постачання електроенергії в Україну, яка здійснювала її закупівлю впродовж 2015 року для забезпечення сталої роботи енергосистеми через дефіцит вугілля для потреб теплових електростанцій.
Своєю чергою, в Міненерговугілля зазначили, що забезпечення стійкої роботи ОЕС України визначається цілою низкою факторів і умов, серед яких – загальна потужність і можливості ОЕС України, внутрішній баланс атомної, гідро-, тепло-, електро- та інших потужностей, наявність резервних потужностей та можливості щодо забезпечення покриття пікових навантажень для безперебійної роботи системи (включаючи наявність палива на ТЕС і ТЕЦ).
Як повідомлялося, Україна 13 листопада 2015 року зупинила імпорт російської електроенергії завдяки завершенню ремонтних робіт на енергоблоці № 3 Рівненської АЕС та підключенню його до енергосистеми країни.
30 грудня 2014 року Україна і Російська Федерація підписали два контракти на постачання електроенергії.
За даними Міністерства енергетики РФ, укладені угоди між «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» на експорт електроенергії з ЄЕС Росії в об’єднану енергетичну систему (ОЕС) України. Річний контракт набрав чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік постачань обсягом до 1500 МВт. Паралельно з метою надійного і безперебійного енергопостачання Криму укладено другу угоду між дочірньою структурою «Інтер РАО» – Центром здійснення розрахунків і «Укрінтеренерго».
12 січня один з ініціаторів енергетичної блокади Криму, народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв висловив думку, що можна вважати закритим питання укладання нового договору про постачання електрики в анексований Росією Крим, оскільки Москва не погодиться з виставленими Києвом умовами.

Суд заарештував пенсії Януковича і Азарова

Печерський районний суд Києва заарештував пенсії колишнього президента України Віктора Януковича і колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова. Про це йдеться в постановах суду від 21 грудня 2015 року.
Досудовим розслідуванням встановлено, що з жовтня 2010 року по липень 2013 року Янукович і Азаров за попередньою змовою з головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, міністром фінансів, членом спостережної ради «Укртелекому», директором ТОВ «ЕСУ», зловживаючи своїм службовим становищем, організували фінансування за рахунок державного бюджету України виконання робіт з побудови виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, яке було покладено на ТОВ «ЕСУ», в результаті чого сталося розкрадання коштів на суму 220 млн. гривень.
Слідчий вказує, що зі 17 грудня 2007 року Азаров перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України і з 6 лютого 2008 року отримує пенсію в розмірі 17 тисяч 252,84 грн.
Янукович з 10 липня 2007 року отримував пенсію в розмірі 16 тисяч 947,24 грн.
У результаті, суд вирішив накласти арешт на пенсії на поточних рахунках «Ощадбанку» Януковича та Азарова.
Нагадаємо, у квітні минулого року міністр соціальної політики Павло Розенко заявляв, що ні Янукович, ні Азаров не отримують пенсії в Україні.
«Віктор Янукович і Микола Азаров на сьогоднішній день не отримують пенсії. На території України їм пенсійні виплати не здійснюються через те, що вони не зверталися до управління Пенсійного фонду для отримання відповідних виплат», – зазначив він.
«Більше того, наскільки мені відомо, частина цих VIP-пенсіонерів, зокрема, Віктор Пшонка (екс-генпрокурор), були зареєстровані на території міста Донецьк і не пройшли перереєстрацію на території України. На сьогодні їхні пенсійні виплати заморожено», – додав міністр.
«Якщо вони звернуться по соціальні виплати, ми будемо вивчати законність таких виплат на території України», – зазначив Розенко.
Голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний раніше також заявляв, що Янукович і Азаров не отримують в Україні пенсію.

КС розпочав розгляд справи щодо змін

до Конституції в сфері правосуддя

Конституційний Суд України у формі усного слухання розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) вимогам статей 157 і 158 Основного Закону. Cуддею-доповідачем у справі є Олександр Литвинов, передає УНІАН.
На розгляді присутні 13 суддів КС при необхідному кворумі у 12 осіб.
Верховна Рада рішенням від 22 грудня 2015 року звернулася до КС із клопотанням дати висновок щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції щодо правосуддя (№ 3524), поданого президентом України на її розгляд як невідкладний, вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.
Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за внесення до порядку денного третьої сесії парламенту і спрямування на висновки до Конституційного суду проекту закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».
Раніше президент Петро Порошенко наголосив, що основним завдання проведення реформи правосуддя та внесення змін до Конституції України є забезпечення верховенства права, утвердження справді незалежного суду.
«Ключова позиція – зробити суд і судову гілку влади загалом по-справжньому незалежною», – сказав Порошенко.
Раніше президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо наголошував на необхідності діяти рішуче і швидко у проведенні конституційної реформи в Україні.

Новий національний рекорд із наймасовішого

виконання різдвяної колядки встановили у Черкасах

Близько 700 людей одночасно заспівали «Добрий вечір тобі, пане господарю». Синхронний спів зафіксували представники Національного реєстру рекордів України, повідомляє прес-служба офіційного порталу міської ради Черкас.
У такий спосіб учасники акції не просто привітали мешканців та гостей Черкас із новорічними святами, а ще й встановили новий національний рекорд – із наймасовішого одночасного виконання різдвяної пісні. За традицією, дітей, котрі старанно співали, частували смаколиками.
Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова повідомила, що наразі їхні фахівці ознайомлюються з відеоматеріалами й перераховують кількість людей, які разом співали. Вєтрова запевнила, що, зважаючи на ті дані, які їй надали організатори заходу, Черкасам все ж таки вдалося встановити новий рекорд.
Зауважимо, попередній рекорд з одночасного виконання різдвяної пісні був встановлений у Чернігові. Тоді було залучено 615 людей.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers