rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Миколай, Миколай, ти до нас завітай
Нехай Бог благословляє вас і вашу родину,
Нехай Різдво у вашу хату принесе
радості багато,
Розбудить приспані надії,
зерном і щастям вас засіє,
Зігріє сонцем і любов’ю і подарує вам здоров’я
Надворі ще зовсім недавно було по-осінньому прохолодно, але ніби сама природа відчуває наближення найочікуваніших українцями зимових свят, то ж саме 19 грудня у день св. Миколая, припорошила Чикаго та його околиці снігом та підморозила землю...

До школи українознавства ім. Андрея Шептицького при парафії св. Йосипа Обручника поспішали радісні учні, заклопотані батьки та вчителі, адже всі були в очікуванні дива і, звичайно, ж сподівались побачити св. Миколая. І вже за годину свято почалося, і зал був повністю заповнений, і всі дружно вітали Миколая піснею-молитвою «Ой, хто, хто, Миколая любить...» Після вступних слів отця Миколи Бурядника та директора школи п. Світлани Фаріон жваво та весело почали на сцені змінюватись одні герої іншими – ведучі-господині вітали лісових гостей – зайчиків і сорок, пустували бісик та капосниця (учні 6, 7, 10 класів), весело звучали зимові пісні – «Зима», «Іде Миколай лужком-бережком», «Святий Миколай» (учні 1-А, 1-Б, 1-В класів), відбулась невеличка подорож історією життя св. Миколая (учні 6 класу), і знову піснями та віршами вітали-кликали найулюбленішого дітками святого – «Зимовий відпочинок» (учні 5 класу), «Миколай, Миколай, ти до нас завітай», «Ялинка» (учні 2-А і 2-Б класів), «Новий рік» (учні 3 класу) та «Замело снігами» ( учні 4 класу):
Іде, їде Миколай
В український славний край.
Він несе нам мир і волю,
Незалежність, кращу долю.
Маленькі дівчатка-зірочки вже своїми віршиками сповіщали, що св. Миколай вже в дорозі до школи українознавства, а згодом усі дружно покликали його піснею «Ой, хто, хто, Миколая любить» – і недаремно так старались – у супроводі двох Ангеликів завітав до зали сам Миколай – радості не було меж:
Снігом, снігом та льодами,
Здалека іде в наш край,
Йде з гостинцями, дарами,
Спішить до діток Миколай!
Але не роздавав Миколай просто так дарунків, а вирішив подивитись та послухати обдарованих діток – і потішили його не лише малеча, але й старшокласники – своєю досить талановитою постановкою вертепу (учні 5, 6, 7 класів), який в аматорському записі можна подивитись на Youtube; віншуваннями, які з гумором розповідали і Циганка, і Лікар, і Жид з Жидівкою, і Ангел, і Козак:
Нині вам бажаю щастя і достатку,
Нехай вам ведеться дитя по дитятку.
Нехай стоїть куті все повненька миска,
І в кожнім куточку хай стоїть колиска.
Здоров’я і сили у Новому році,
Щоб вас не кололо ні в серці, ні в боці,
Щоб ваша робота не дала вам вмерти,
всіх вас годувала до самої смерті.
Завітали у гості і солдати, які не дали забути про події в Україні, а також дівчина – Україна у неймовірно красивому костюмі:
Бо в цьогорічнім році щастя й туга,
Змішались в датах, цифрах, іменах...
Яке ж Різдво без батька, сина, друга...
Які ж свята, коли іде війна?!
Коли ти сядеш за різдвяний стіл,
Щоби спожити ці дари Господні,
Згадай за тих, хто в люту заметіль
Орду московську стримує на Сході.
Прохай у Бога ворога спинить,
Щоби він «Гради» замовчати змусив,
І воїни відчули б хоч на мить
Великий день Народження Ісуса!
І як можна не обдарувати маленькі таланти – і це зробив св. Миколай, не забувши нікого і пообіцявши обов’язково навідатись до школи українознавства ім. Андрея Шептицького наступного року. Свято закінчилось веселими піснями «Коляда, коляда» та «Україна колядує», адже святкування лише розпочинаються, і настрій після концерту був справді піднесений, і дива почали творитися маленькими чародіями – учнями школи. Хочеться всім подякувати – і вчителям, і учням, і батькам – за працю, за переживання, за костюми, за вивчені слова... Веселих свят, затишку в оселях та нехай завжди поряд буде любов...

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title


Чемпіонами стали втретє!

Світлих свят Різдвяних усім казковим Людям!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers