rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ У Чикаго вшанували пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років

У Чикаго, в Українському Православному соборі св. Андрія Первозванного (Київського Патріархату), 15 листопада відбулася панахида та вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

У події брали участь священики з українських православних та греко-католицьких церков Чикаго, українські громадські та молодіжні організації. Ця подія – продовження низки заходів, розпочатих Фундацією Українського Геноциду США з метою розповсюдження інформації про трагедію. Фундацію очолює Микола Кочерга. Цьогорічне вшанування пам’яті жертв Голодомору відбулося біля пам’ятника тим, що загинули у голодні роки. Цього дня громада молилася за жертв Голодомору, політичних репресій, за новітніх героїв України, які поклали своє життя на вівтар свободи у боротьбі з російським тероризмом та війні на сході України.
Під час мітингу-реквіємі виступили Генеральний консул України Лариса Герасько, голова Фундації Українського геноциду США Микола Кочерга, члени Фундації та організаційного комітету: о. Мирон Панчук, Тамара Кузик-Сторі, д-р Марія Грошко; також присутні були свідки страшного голоду 1932-1933 років.
Під час «голодного обіду» учасники дитячого театру під керівництвом режисера Василя Митничука виступили з літературно-музичною композицією, яка зворушила присутніх. У програмі за участю українських мистецьких груп виступили бандуристки.
У програмі «Голодного обіду» взяв участь Ансамбль бандуристок Чикаго «Чар-зілля» у складі Оксани Родак, Ірини Туршин, Мотрі Коділ, Лесі Клімченко та Христини Мусій.
А також творчі колективи парафії святого Йосифа Обручника зі спільною композицією про Голодомор. А саме:

  • Дитяча Театральна Студія «Диво» під керівництвом Василя Митничука,
  • Школа бойового гопака під керівництвом Андрія Качали та
  • Школа танцю «Вишиванка» під керівництвом Оксани та Павла Федьківих.

Діти з цих колективів також взяли участь у покладанні квітів та вінків до пам'ятника жертвам Голодомору.

Голодомор 1932-1933 років став наслідком дій злочинної влади УРСР та СРСР і призвів до масової загибелі сільського населення України. Сталінський режим вважав селянство серйозною загрозою владі на території України, винищивши понад 10 мільйонів українців. Голодомор як геноцид українського народу сталінським режимом у 1932-1933 рр. офіційно визнаний урядами України, Австралії, Угорщини, Ватикану, Латвії, Литви, Естонії, Італії, Аргентини, Канади, Грузії, Польщі, США, Іспанії, Перу, Чехії, Колумбії, Андорри, Бразилії, Еквадору, Мексики, Парагваю, Словаччини, Чехії, Чилі. У 1988 році Конгрес США, а у 1989 році – Міжнародна комісія юристів – офіційно визнали Голодомор 1932-33 років актом геноциду проти української нації. 23 жовтня 2008 року Європарламент визнав Голодомор в Україні злочином проти людства. Українська громада Чикаго та, загалом, США сподіваються, що Голодомор буде визнаний Конгресом як акт геноциду. Відкриття пам’ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні є знаковим у цьому питанні.

 У програмі "Голодного обіду" взяв участь Ансамбль бандуристок Чикаго "Чар-зілля" у складі Оксани Родак, Ірини Туршин, Мотрі Коділ, Лесі Клімченко та Христини Мусій.


Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Фото з Фейсбуку
Фундації Геноциду в США

Анна Кульчицька: «Присвячую книжку на добро України»

Вечір пам’яті Люби Маркевич в Українському Інституті модерного мистецтва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers