rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Чистоплюй Сімба – одеський лев-полоскун
  Title
 Сімба полоще свою їжу
Відвідувачі одеського зоопарку добре знають і люблять шестирічного лева Сімбу. Але й вони досі не знали, що він вкрай чистоплотний, аж до бридливості. Таких, зазвичай, називають чистоплюями.

Тож викладене у соціальних мережах 20 листопада телеканалом ICTV відео, де про звички Сімби розповідає директор зоопарку Ігор Бєляков, стало для всіх неабияким відкриттям.
За його словами, цей цар звірів надзвичайно охайний. Перед обідом Сімба завжди миє м’ясо. Така поведінка не притаманна диким котам, переконують зоологи. А працівники парку в один голос розповідають, що завжди дають левові тільки чисте м’ясо. Втім, кілька років тому у Сімби з’явилася звичка добре прополоскати яловичину чи курку у своїй поїлці. Така поведінка тим більш дивна, що народився Сімба в африканській саванні. Звідти він малим левеням був вивезений в Україну та подарований одному з нардепів. Коли хижак підріс, його передали до Одеського зоопарку.
Інколи працівники звіринцю підвішують яловичу ногу до стелі, щоб якось імітувати природне полювання, щоб Сімба відчув себе хижаком. І все рівно він її зірве, а потім покладе в поїлку, щоб прополоскати. «У нашого лева апетит чудовий – за день може з’їсти до 25 кілограмів м’яса. А перед тим, щоб щось з’їсти, він всі продукти обов’язково полоще, – розповідає працівниця зоопарку Галина Халіна. – Та хоч Сімба миролюбний, але дуже гордий і не терпить, коли його дратують. Якщо по той бік клітки йому починають корчити пики або стукають по металевих стовпцях, він може підійти, задерти задню лапу і... принизливо намочити кривдника».

Помста хакера, або Як зламати систему

Зі світу Hi-Tech

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers