rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ «King Spa & Sauna»: сауна у Niles – насолода «по-королівськи»!
  Title
  Title
  Title
  Title
  Title
  Title
Найбільші покарання нашого часу – це стрес… і застуда. Здавалося, що винайдено все, що тільки можливо, щоби полегшити емоційне напруження сучасної людини, починаючи від психотерапії і закінчуючи багатим вибором антидепресантів. З нежиттю та кашлем – те саме, ліків – безліч, але деколи навіть найсильніші медикаменти не допомагають.

Однак, всі ми, люди, є з плоті й крові, і час від часу достатньо вдатися до давно відомих методик релаксації та оздоровлення тіла, щоб і на душі запанував спокій, а в наших бронхах та легенях – чистота.
Один з найефективніших рецептів абсолютного розслаблення людського організму та видужування від респіраторних захворювань належить народам Азії, зокрема, корейцям. Їхній досвід у цій галузі чималий, накопичений за сотні років, і, на щастя, гідно оцінений. Особливо – вдячними клієнтами King Spa & Sauna. Це місце без особливої реклами вже набуло великої популярності. З уст в уста передавалися чутки про «ту корейську сауну у Niles». Причому, робилося це в екстатичній манері, оскільки досвід відвідування цієї сауни є справді незабутнім. Здавалося, що такого особливого може бути у SPA?!
Щоби збагнути унікальність цього місця, слід розповісти зі самого початку.
«King Spa & Sauna» – це найбільша азіатська сауна в США, причому, розташована лише у двох містах – Чикаго та Далласі. У цій сауні поєднується найкраще та найсучасніше обслуговування з найдавнішими корейськими традиціями. На площі у майже 11 000 квадратних метрів є 9 окремих парних кімнат, кожна з яких – унікальна і розрахована на різний ефект у процесі релаксації, очищення та оздоровлення тіла. Тому й варті того, щоб розповісти про них окремо. Але, так, як театр починається з гардеробної, так і предмет нашої розповіді починається з елегантної та затишної приймальні. Кожному відвідувачеві дають індивідуальний гумовий браслет, адже не можна брати зі собою ні гаманець, ні документи. Особисті речі залишаються в індивідуальній, закритій шафці. Туди, до слова, можна взагалі прийти просто з роботи, зі собою брати нічого не треба. Адже дають абсолютно все: спеціальний одяг, мочалку, шампунь, зубну щітку, навіть капці і шапочку можна купити за кілька доларів. Все, звичайно, – індивідуальне. У цій лазні чистота неймовірна, як в операційній. Такий санітарний стан у місці громадського відвідування важко знайти ще десь. Все сяє та блистить чистотою!
Усі додаткові витрати будуть зафіксовані в автоматичній системі за кожним власником такого браслета. Вищезазначена платня за вхід дає доступ до всіх парних кімнат, однак, корейська лазня надає ще низку надзвичайно приємних та корисних послуг, таких, як скраб тіла, масаж загальний, масаж ступень, масаж «акупрешер», про які розповімо пізніше. Одразу слід зазначити, що «King Spa & Sauna» – найдемократичніша лазня. Тут відпочивають разом жінки, чоловіки та діти, останні, щоправда, не мають доступу у найгарячіші кімнати.
Вхід до сауни розпочинається з душової. Більше того, є там навіть оголошення, де просять повідомити персонал, якщо хтось пішов у лазню, не скориставшись душем, що є обов’язковою умовою. Це суворе правило, неухильне дотримання якого гарантує дотримання санітарних умов у сауні.
Є процедура, яка не є обов’язковою, але доступною для тих, хто не скупий для себе, – очищення тіла скрабом. Корейський скраб – це щось особливе, після нього можна почуватися, немов новонародженим, адже ваше тіло «відшурують» до скрипучого блиску. «Чорна локшина», як називають тут смужки бруду із забитих пор тіла, відпадатимуть під умілими руками працівниць, і ви почуватимете одночасно полегшення й трохи сорому, адже дивно бачити, скільки ж бруду може бути в тілі сучасної людини з її обов’язковим щоденним дворазовим душем. Перед скрабом відвідувачів просять побути 10-15 хвилин у басейні з гарячою водою, для того, щоб краще відкрилися пори шкіри. Після скрабу ваше тіло буде абсолютно готове до процедур у різних кімнатах.
Після душу чи скрабу відвідувачі отримують спеціальний одяг – шорти, футболки рожевого, блакитного або жовтого кольору. А далі – починається справжня подорож. Сауна, як ми вже зазначили вище, пропонує 9 кімнат, кожна з яких унікальна, і перебування в яких у різні способи сприятиме виведенню токсинів з вашого тіла, оздоровленню його.
Одна з найпопулярніших кімнат – «Salt Rock Room», яка містить кам’яну сіль, утворену 350 мільйонів років тому. Ця кімната – гаряча, але не надто (115 градусів), що дозволяє тут перебувати тривалий час і активно спілкуватися зі сусідами. Як і в інших кімнатах, жар іде з підлоги, тому перед входом кожен з відвідувачів може взяти мат для комфортного сидіння. Про корисність перебування у таких соляних печерах розповідати багато не треба – вона всім добре відома, як і те, який позитивний вплив мають мінерали, що містяться у кам’яній солі, на систему травлення. Вони полегшують артрити, розслаблюють нервову та м’язову системи. Крім того, сіль дуже добре «відкриває» пори шкіри, що посилює вихід шлаків і токсинів з організму.
Інша кімната, яка сприяє відновленню не тільки доброго фізичного стану, але й душевної рівноваги, – «Pyramid Room». Назва цієї кімнати невипадкова, вона справді збудована у вигляді піраміди і має всередині покриття з 23-каратного золота. Це місце дуже підходить для тих, хто хоче помедитувати, очистити думки від усього зайвого. Цьому сприяє і форма приміщення, адже давно відомий чудодійний вплив пірамід на все живе та неживе. Енергія пірамід корисна для багатоклітинних організмів і захищає від шкідливих мікроорганізмів. Перебування у цій кімнаті – це немов подорож у часі. Вийшовши звідти, ви почуватимете себе оновленими фізично і духовно.
Обидві кімнати, про які ми розповіли, не є надто гарячі, хоча в них так само йде активне потовиділення. А от інша... Не менш популярна серед відвідувачів «Bulgama» зустрічає гостей значно вищою температурою – 120-155 градусів. Вона містить аметистові кристали й унікальний камінь, що називається елван. Завсідники сауни знають про корисність цієї кімнати, і коли робиться оголошення про те, що елван вийматимуть з печі, знавці одразу ж кидаються у Bulgama, щоб зайняти місце поближче до центру. Тут процес потовиділення, ясна річ, інтенсивніший, але надзвичайно приємний і розслаблюючий.
Дехто думає, що Bulgama – це найбільше випробовування температурою. Одразу запевнимо – це не так. Для справжніх шанувальників жару у King Spa & Sauna передбачена «Fire Sudatorium». Це кімната, зроблена з каменю елван, нагрівається до температури у 170 градусів. Якщо ви можете витримати у такій парній, на вас чекає надзвичайний досвід! У цій кімнаті піт буде виходити з усього тіла, з голови до ніг. І в інших кімнатах ви прітимете, однак у цій піт виходитиме просто з найглибших шарів шкіри. Інтенсивне виведення токсинів та шлаків гарантоване. Крім того, цей жар дуже сприятливий у боротьбі з онкозахворюваннями та проблемами репродуктивних органів. Якщо ви опинитеся у лазні вранці, то побачите, що в печі цієї кімнати готують спеціальну яєчню, яку подають в кафе сауни. Коричневі яйця, спечені на камені елван, є надзвичайно смачними і корисними.
Побувавши у гарячих кімнатах, кожному гостеві захочеться якогось перепаду температури. І його можна знайти в «Ice Room». Це приміщення, без сумніву, відсвіжає, адже температура там – лише 35 градусів. Декорована ця кімната «по-зимовому», приємно холодить спеціальна дерев’яна підлога. Перебування у цій кімнаті не тільки остудить ваше розпашіле тіло, але й «підтягне» шкіру. А якщо ви встигли замерзнути, ласкаво просимо назад у Fire Sudatorium! І так змінювати температурний режим можна кілька разів. Для тих, хто не любить особливого екстриму, а шукає можливості повної релаксації, є ще три кімнати. Перша називається «Base Rock Bath» і є справді унікальною. Вона запатентована містером Оно і є тільки у саунах Чикаго, Даласу та в Японії. Такої кімнати немає навіть у Південній Кореї. Підлога у цій кімнаті викладена з камінців, що сприяє розслабленню у ступнях. Особливістю Base Rock Bath є мінеральний камінь, яким вона оброблена, – Сірака, який імпортували з Японії. Кажуть, що цей камінь має цілющі властивості. Тут також розташовані ліжка з камінців, відпочинок на яких приносить справжню насолоду та розслаблення м’язам та суглобам. Температура у цій кімнаті – 120-127 градусів.
Дві останні кімнати також завоювали популярність серед відвідувачів – «Ocher Room» та «Amethyst room». У цих приміщеннях відбувається оздоровлення та омолодження, завдяки певним властивостям спеціального річкового ґрунту, в якому містяться корисні мінерали, та кристалам аметисту, що мають абсорбуючу та антиоксидантну дію.
Пройшовшись коротким туром всіма кімнатами, можна зазначити, що досвід перебування у кожній особливо цінується, коли робиш перерву. Біля цих кімнат є зони відпочинку, де можна полежати, поспати, почитати у тиші та спокої. Залежно від того, яку мету собі ставити, варто й обирати компанію. Тут є кінотеатр, де, лежачи у м’яких, зручних кріслах, можна подивитися фільм. Якщо є потреба усамітнитися, є окрема кімната для медитації. За бажанням, цілою компанією можна пообідати у ресторані.
До речі, зараз стало дуже модним відзначати дні народження і, взагалі, влаштовувати вечірки у цій лазні, зокрема, в її ресторані. Кухня там чудова, меню – різноманітне, їжа – здорова і смачна.
Ще одна порада від постійних відвідувачів.
Сім’єю варто йти у двох випадках: коли немає з ким дітей залишити, або ви не плануєте бути тут дуже довго. Якщо ж ви маєте намір провести там кілька годин (або й переночувати, адже дія квитка триває 24 години), то краще йти у дорослій і обов’язково приємній компанії. Можна йти й самому. Сауна настільки популярна, що там постійно є відвідувачі, серед яких чимало східноєвропейців – завжди знайдеться з ким поспілкуватися. Інша річ, якщо ви поставили собі завдання пройти всі можливі процедури. Адже тут також можна піти на масаж. Якщо є бажання, можна замовити масаж всього тіла тривалістю 90 або 60 хвилин. Це не звичайний, а так званий «акупрешер», який базується на принципах акупунктури, тобто, дії на окремі точки тіла для полегшення болю чи стресу. Тільки в акупунктурі це робиться голкою, а в акупрешер-масажі – пальцями, долонями та ліктями. Особливе місце займає масаж-акупрешер ступень. Це надзвичайно корисна та розслаблююча процедура. Триває 40 або 60 хвилин. Як відомо, на ступнях є точки, що пов’язані з багатьма внутрішніми органами. Позитивна дія на ці точки, здійснена професіоналом, може сприяти покращенню роботи таких органів, як легені, серце, шлунок, печінка, хребет тощо. Крім того, цей масаж має загальну антистресову та оздоровлюючу дію.
Отак коротко ми пройшлися туром по знаменитій сауні. Однак, як би це банально не звучало, – краще один раз спробувати самому, аніж сто разів почути найкращі відгуки. А у випадку з «King Spa & Sauna» – особливо.
Тому, шановні читачі, коли, як не зараз, у холодні осінні дні, варто побувати в атмосфері повної релаксації та одужування. Обов’язково завітайте сюди, і ви станете постійним клієнтом, гарантуємо!
«King Spa & Sauna» розташована за адресою: 809 Civic Center Dr., Niles, IL 60714. Tel.: 847-972-2540847-972-2540!

Милосердя і здоров’я

Методи боротьби з онкозахворюваннями та їхня користь для пацієнтів: конвенційна терапія чи повернення до природи?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers