rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

У Мінську контактна група домовилася про
відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше, ніж 100 мм

Тристороння контактна група в Мінську підписала угоду про відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше, ніж 100 мм, повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дар’я Оліфер.
«Під документом стоять підписи Мартіна Сайдіка, Леоніда Кучми, Азамата Кульмухаметова», – написала вона на сторінці в Facebook увечері у вівторок, 29 вересня.
Таким чином, за її словами, втілено в життя ініціативу президента України Петра Порошенка, яку він озвучив на продовження мінських домовленостей від 5 вересня 2014 року і 12 лютого 2015.
«Тристороння контактна група очікує, що цей документ підпишуть Олександр Захарченко та Ігор Плотницький. Україна також вимагає від окремих районів Донецької та Луганської областей негайного і беззастережного виконання цих угод як невід’ємної частини Мінських угод», – повідомила Оліфер. Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомив, що контактна група щодо ситуації в Україні підписала у Мінську доповнення до комплексу заходів, що передбачає відведення озброєнь на Донбасі в два етапи. Він пояснив, що перший етап відводу озброєнь на Донбасі почнеться через 2 дні після повного припинення вогню і завершиться через 15 днів, а другий – завершиться через 24 дні.
Своєю чергою, представник Росії Азамат Кульмухаметов вважає, що документи про відведення озброєнь на Донбасі відкривають дорогу до припинення обстрілів у регіоні.
«Документ відкриває шлях до миру, припинення обстрілів. Треба зазначити, що його укладено на тлі дотримуваного в цілому припинення вогню», – сказав Кульмухаметов журналістам у Мінську.
Він висловив сподівання, що учасники зустрічі глав держав «нормандської четвірки» оцінять зусилля Контактної групи з досягнення угоди про відведення озброєння.
«Важливо те, що ми це зробили напередодні саміту «нормандської четвірки». Сподіваюся, це буде належним чином оцінено», – сказав він.
Тим часом Леонід Кучма вважає першочерговим питання безпеки на Донбасі.
«Головне питання – проблема безпеки. Говорити про вибори не доводиться, поки не буде миру на цій землі», – сказав Кучма журналістам у Мінську.
Він наголосив, що під документом про відведення озброєння на Донбасі немає підписів глав самопроголошених ДНР і ЛНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького.
«Під документом немає підписів Захарченка та Плотницького. Протилежна сторона запевнила, що документи через ОБСЄ будуть підписані до четверга», – сказав він.
Як повідомлялося, першу версію домовленості про відведення від лінії зіткнення озброєнь калібру до 100 міліметрів і танків підготували ще в серпні, але до цього часу її не вдавалося узгодити остаточно. Сторони звинувачували один одного в зриві цих домовленостей.
Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.
29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.
Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.
А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир’я.

 Українська делегація ПАРЄ передала

повідомлення про підозру французьким депутатам,

котрі відвідали Крим

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи у вівторок, 29 вересня, під час чергової сесії ПАРЄ передала повідомлення про підозру французьким депутатам, які в липні 2015 року незаконно відвідали анексований Крим, повідомив народний депутат з фракції «Народний фронт», заступник голови української делегації в ПАРЄ Георгій Логвинський.
«Після того, коли стало відомо про це порушення (відвідини Криму французькими депутатами – ред.), я звернувся до правоохоронних органів із проханням провести відповідну перевірку та притягнути винних до відповідальності», – написав Логвинський на своїй сторінці у Facebook.
Він зазначив, що дії французьких депутатів підпадають під статтю 332-1 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).
За словами Логвинського, правоохоронні органи провели відповідну перевірку і сьогодні французькі депутати, які порушили українські закони, набули статусу підозрюваних.
«З моменту повідомлення особи про підозру починається стадія притягнення особи до кримінальної відповідальності. Далі – обрання запобіжного заходу, скерування обвинувального акта до суду, судовий розгляд і винесення вироку», - уточнив нардеп.
Він висловив сподівання, що це відіб’є «в усіх» бажання порушувати українські закони і змусить поважати територіальну цілісність нашої держави.
Як повідомлялося, в липні 2015 року французькі депутати після візиту до Севастополя (Крим), пообіцяли «змінити ставлення до анексії Криму у себе на батьківщині».
Голова делегації французьких депутатів Тьєррі Маріані під час відвідин тимчасово окупованого Севастополю заявив, що має намір «боротися» із запровадженими проти Москви санкціями.

Суд посадив під нічний домашній арешт

екс-командира «Беркута», підозрюваного

в затриманні «автомайданівців»

Печерський райсуд Києва посадив під нічний домашній арешт екс-командира роти «Беркута» Михайла Добровольського, підозрюваного в незаконному затриманні активістів «Автомайдану».
Про це йдеться в ухвалі суду від 7 вересня.
Генпрокуратура підозрює Добровольського в тому, що він, перебуваючи на посаді командира оперативної роти «Беркута» при київському управлінні міліції, 23 січня 2014 року спільно з іншими «беркутівцями» у Кріпосному провулку в Києві із застосуванням насильства затримав активістів «Автомайдану», які згодом були арештовані судом.
Суд, вислухавши доводи сторін, вирішив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 07:00, а також одягнути на нього електронний браслет стеження.
Під домашнім арештом Добровольський буде до 7 листопада.
Нагадаємо, у ніч на 23 січня 2014 року в центрі Києва бійці «Беркута» спільно з тітушками викрали не менше, ніж 15 активістів «Автомайдану».

Під час призовної кампанії у

жовтні-листопаді планують мобілізувати

11 тисяч українців

Протягом призовної кампанії, яка має пройти в жовтні-листопаді 2015 року, планують призвати на строкову військову службу 11 006 громадян.
Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів № 1000-р від 23 вересня, оприлюденому на Урядовому порталі у вівторок, 29 вересня.
Згідно з додатком 1, усього підлягають мобілізації 11 тисяч 6 осіб.
До Збройних сил планують призвати 5 тисяч 206 українців, в Національну гвардію – 5 тисяч.
У Києві планують призвати 400 громадян.
Найбільше повинно бути призвано осіб у Дніпропетровській області – 1 тисяча 94 особи, найменше – у Донецькій, Луганській та Закарпатській областях (180, 100 і 140 осіб).
Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Державній спеціальній службі транспорту доручено перерахувати до 5 жовтня кошти на рахунки обласних, Київського міського військових комісаріатів в обсязі, затвердженому цим розпорядженням.
Міністерству внутрішніх справ, Державній спеціальній службі транспорту перерахувати до 5 жовтня 2015 р. кошти Міністерству оборони за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу до Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту, в сумі 983 400 гривень та 157 344 гривень відповідно.
Як повідомлялося, протягом 2015 року контракт на проходження військової служби у Збройних силах України уклали понад 10 тисяч осіб. Начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Ігор Воронченко зазначав, що нині в Генштабі приділяється особлива увага комплектуванню ВСУ військовослужбовцями за контрактом: «Окрема частина високомотивованих і високопрофесійних контрактників повинна становити близько 50-60%. Решта – військовослужбовці з мобілізації та строкової служби».

Київська ТВК зареєструвала вже

13 кандидатів у мери столиці

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала ще 8 кандидатів у мери Києва на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня. Про це повідомили в тервиборчкомі.
Борислав Береза зареєстрований як кандидат від «Партії рішучих громадян», Олександр Омельченко – як кандидат від партії «Єдність», Геннадій Корбан – від партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП».
Окрім того, Володимир Рубан – від партії «Офіцерський корпус», Анастасія Білоус – від партії «Відродження України», Володимир Бондаренко – від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Олександр Мирний – від партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Сергій Думчев – від партії «Рух за реформи».
Також постановою від 28 вересня тервиборчком зареєстрував 121 кандидата в депутати Київської міської ради від партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», 121 – від партії «Опозиційний блок», 121 –від партії «Єдність», 97 кандидатів – від «Партії рішучих громадян» і 54 кандидати – від партії «Зелені».
Також по 121 кандидату в депутати Київради зареєстровані від партій «Відродження України», «Свобода», «Батьківщина» і «Рух за реформи».
Раніше тервиборчком зареєстрував чинного мера Києва, голову Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка, депутата Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Євгена Рибчинського, Сергія Гусовського, Сергія Мельничука й Олександра Пузанова кандидатами в мери Києва.
Таким чином, станом на 28 вересня 13 людей зареєстровані як кандидати в мери Києва.
Раніше тервиборчком зареєстрував 121 кандидата в депутати Київради від партії «Блок Петра Порошенка» – «Солідарність».

На Волині через бурштин сталася перестрілка

Видобуток бурштину став причиною конфлікту та стрільби на Волині. Так, депутат Луцької міськради Павло Данильчук повідомляє, що конфлікт через незаконний видобуток бурштину переріс в активну фазу.
Тим часом, як розповів в інтерв’ю телеканалові новин «24» активіст Автомайдану Олексій Кушнєр, поранених або загиблих у результаті сутичок не виявилося – все обійшлося кількома спаленими авто і порізаними шинами.
«У деяких легкі порізи, удари. Поранення не вогнепальні, лікарі тут чергують, вони одразу надавали допомогу тим, кому було потрібно... Правоохоронці застосували вогнепальну зброю, але тільки щоб зробити попереджувальні постріли в повітря. Копачі також використовували зброю, хоча не факт, що вогнепальну, але постріли з їхнього боку теж були», – зазначив активіст.
Стрілянина, за його словами, почалася через те, що хтось пустив чутку, ніби правоохоронці вже виїхали з лісу і «можна продовжувати незаконний видобуток бурштину».
«Тому дуже багато людей сюди приїхало (приблизно до двох тисяч копачів і майже всі не місцеві, і конфлікт якраз виник між приїжджими та місцевими). Місцеві навіть почали допомагати співробітникам міліції, щоб вигнати тих, хто приїхав», – сказав Кушнєр.
Станом на вечір 28 вересня, була проведена операція, всіх копачів вигнали з місць видобутку бурштину. «Вони пройшли колоною, десь людей 300-400 – це було феєричне дійство». Зараз уже все спокійно, їх вигнали за територію лісу.
У Волинській міліції підтвердили, що обійшлось без жертв, також повідомили про кількадесят затриманих, що причетні до незаконного видобутку бурштину.
«На даний час привезли до райвідділу близько сотні бурштинокопачів. Міліція на блокпостах перевіряє автомобілі, також під час операції використовувалася зброя. Були попереджувальні постріли в повітря. Вбитих та поранених немає», – підтвердила речниця обласного МВС Анна Павловська.
Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів у випадку відсутності позитивних результатів з легалізації видобутку бурштину не виключає можливості запровадження особливого режиму діяльності на територіях, де ведеться його незаконне видобування.

 Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers