rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Парафіяльний фестин при УКЦ св. Володимира й Ольги

Золота осінь цього року, як завжди, багата на події у житті української громади Чикаго. Разом із початком навчального року українська спільнота у США, зазвичай, організовує свої щорічні фестивалі, щоб підтримувати українські традиції й тисячолітні культурні надбання у діаспорі.

12-13 вересня 2015 р. гучно й весело пройшов парафіяльний фестин при Українській Католицькій Церкві св. Володимира й Ольги в Чикаго. Парафіяни, разом з українською громадою Чикаго та його околиць, зібралися на площі біля церкви, одягнені у своє традиційне національне вбрання, де на них уже чекали смачні українські страви, українські пісні танці й музика.
У сонячному осінньому сяйві українські національні строї виглядали неймовірно привабливими, з усією різноманітністю кольорів та візерунків української вишивки, що так природно перегукувались із жовто-зелено-помаранчевими барвами крон дерев та блакиттю неба. Ці дні є особливими для кожного з нас, дні радості й, водночас, туги за рідною землею, за її звичаями...
Завдяки прихильності та численності своїх членів, УАФКС «Самопоміч» має змогу не тільки підтримувати проведення усіх подій у громаді, але й долучатись фінансово до підтримки парафій, українських установ й організацій в цілому. Ось і цього разу – лотерейні розіграші, надувні кульки для дітлахів та багато усмішок подарували працівники Каси учасникам свята, а віце-президент дирекції та голова Фундації Ореста Фединяк разом із віце-президентом дирекції та колишнім багаторічним головою парафіяльної Ради УКЦ св. Володимира й Ольги Олегом Караваном мали нагоду зі сцени подякувати своїм членам та запросити до співпраці тих, хто ще не мали нагоди довірити свої фінансові справи одній з найстабільніших фінансових установ у США – УАФКС «Самопоміч», та вручити від імені Каси фінансову підтримку на потреби парафії.
Полюбляють святкування українського духу й сусідні етнічні громади, що не тільки відвідують фестиваль як гості, але й беруть активну участь у ньому. Вшанували українську громаду своїм дружнім візитом польська танцювальна група «Полонія» й інші, а також представники від влади штату Іллінойс – конгресмен Майк Квиґли, заступник губернатора Евелин Санґуинетті та олдермен Браєн Гопкінс.
Найцікавішою та найулюбленішою частиною святкування, з певністю, залишаються виступи дитячих та молодіжних гуртів та ансамблів – цвіту української діаспори та українського народу, хто з любов’ю нестиме наш український дух та культурні надбання у майбутні покоління. Вже багато років тішать своїми вміннями ансамблі «Метелики», «Водограй» від парафії св. Андрія в Блумінґдейл; школа танцю «Вишиванка» від парафії св. Йосифа Обручника; танцювальний ансамбль «Іскра» при осередку СУМ ім. Дмитра Вітовського у Палатайн; ансамбль «Гуляйполе» від Української Православної Церкви святої Тройці в Бенсенвіль; хор осередку СУМ ім. М. Павлушкова; школа балету і народного танцю при парафії св. Володимира й Ольги, група «Блискавиця» та танцювальний ансамбль «Громовиця» від парафії св. Володимира й Ольги; шкільний хор школи св. о. Миколая; мистецька школа «Барвінок»; музичний гурт «Чарівний глечик» та інші. Також зачаровували чудовим виконанням гурти «Троїсті музики», «Водограй»; оркестр «Беркут» та солісти з України: Володимир Окілко, Назарій і Дмитро Яремчуки, Володимир Вермінський.
Окрім традиційних пісень, лунали на святі чудові патріотичні пісні, вшановуючи українських героїв, які, не вагаючись, віддали найдорожче – своє життя – захищаючи честь, незалежність і суверенітет Української держави, та героїв, що продовжують нести цю важку ношу в цю хвилину в умовах війни на сході України.
Українська діаспора США своєю підтримкою, у молитвах і думках, разом із своїми братами і сестрами на Батьківщині, боротиметься за справедливість, мир та спокій на рідній землі. Місцеві українські волонтери та волонтерські доброчинні організації, такі, як «Міст», «Помаранчева хвиля», «Українські жінки в бізнесі», «Автомайдан», ОЖ-ОЧСУ, УККА, відділ Іллінойс; українські місцеві радіопрограми; українські церкви та установи у діаспорі, безупинно проводять збір коштів та речей, необхідних для українських солдатів та для сімей, що постраждали у війні.
Кредитівка «Самопоміч» вдячна парафії св. Володимира й Ольги в Чикаго за довгі й плідні роки співпраці, та, приєднуючись до всіх привітань з нагоди свята, бажає подальшого їй духовного процвітання!
На веб-сторінці Каси, Selfreliance.Сom, в рубриці «Community Photos» та «Watch Videos, You Tube» ви завжди можете віднайти і передивитись фотографії та відеозаписи з життя української громади.

 

Title Title 
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
  

 Прес-служба Кредитівки «Самопоміч»
Світлини Володимира Тюна

І знову школа нас вітає...

Свято Першого дзвоника у школі українознавства при Українському Православному кафедральному соборі св. кн. Володимира у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers