rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ В Україні троє з чотирьох офісних співробітників прийняли переселенців у колектив
 Title 
  Title
  Title
Троє з чотирьох «білих комірців» мають серед своїх колег переселенців. Ті, кому не доводилося співпрацювати з переселенцями, в більшості випадків готові прийняти їх у свій колектив. Працевлаштування переселенців не є масовим. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, у двох третинах компаній працює до п’яти осіб.

З весни минулого року перед українським суспільством постало питання працевлаштування переселенців з Донбасу. За даними опитування, проведеного у квітні 2015 року, більшість роботодавців висловили готовність приймати їх на роботу. Однак, надання місця в компанії не означає швидкого вирішення всіх проблем. Працевлаштування переселенців може супроводжуватися такими труднощами, як оформлення документів, пошук житла, додаткове навчання та перекваліфікація. Важливим завданням є адаптація таких співробітників у новому колективі.

Як показало опитування hh.ua, троє з чотирьох офісних співробітників уже мають серед своїх колег переселенців. Насамперед, це стосується компаній, розташованих у Києві, або загальнонаціональних компаній із представництвами в різних регіонах. Саме вони найчастіше працевлаштовують колишніх мешканців Донбасу.

Серед тих, кому ще не довелося співпрацювати з переселенцями, більшість готові прийняти їх у свій колектив. При цьому, трохи більше, ніж половина «білих комірців» зазначили, що для них не має значення, звідки родом колега. Головне, щоб якісно виконував свої обов’язки і досягав поставлених цілей. Кожен десятий налаштований патріотично і вважає, що ми повинні надавати допомогу нашим співвітчизникам. Для кожного двадцятого важливо, аби співробітник зміг влитися в робочу команду. А кожен шостий впевнений, що це практично неможливо, оскільки у переселенців інша картина світу й інше сприйняття того, що відбувається. А от у професійній компетенції та працездатності таких співробітників сумніваються одиниці.

Як правило, працевлаштування переселенців не є масовим. У двох третіх усіх компаній їх працює не більше, ніж п’ять осіб. У кожному десятому офісі працюють 6-10 осіб. У 7% випадків – 10-20, а в 4% – 20-30. Варто зазначити, що десята частина роботодавців працевлаштували більше, ніж 30 переселенців із зони АТО.
Третина всіх співробітників-переселенців – лінійні фахівці. Трохи більше, ніж чверть – менеджери середньої ланки. У кожну сьому компанію переселенців запрошували на позиції ТОП-менеджерів. Ще стільки ж роботодавців мали потребу у представниках робітничих спеціальностей. А кожен десятий начальник знаходив серед мешканців Донбасу представників вузькопрофільних рідкісних спеціальностей.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1529 співробітників різних компаній з усіх регіонів України.

Джерело: http://www.hh.ua

Рівень конкуренції на ринку праці в Україні стабілізувався

Зі світу Hi-Tech

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers