rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Зберігаймо нашу українську ідентичність разом!

15-16 серпня 2015 року при УГКЦ св. Йосифа Обручника відбувся фестиваль «Юктоберфест». Фестиваль, як уже традиційно склалося, не тільки збирає українську громаду Чикаго та околиць, але й підтримує наші традиції, культуру, мову тут, далеко від Батьківщини.

Старовинні українські візерунки, традиційні мелодії, пісні, танці, українські страви та велика духовність – це те, що ми несемо через тисячоліття – свою національну ідентичність.
На жаль, радість свята пронизували невимовна скорбота та жаль за загиблими героями України, за тими, хто втратив батька, сина, чоловіка і за тими, хто продовжує дивитись у вічі смерті у цю хвилину, захищаючи все, що надбали українці... Тож спільні молитви линули до Всевишнього, просячи миру та спокою як для України, так і для всього світу.
Велику цінність несе фестиваль для молоді українського походження, чиї батьки, дідусі й бабці приїхали до США, полюбивши всім серцем землю, яка їх щиро прийняла, віднайшли тут свою другу домівку, та при тому ніколи не забували про своє коріння. Американські дітлахи українського походження відвідували школи українознавства, чули розповіді про Україну, про її історію, культуру, старанно вивчали рідну мову, пісні, але ніколи не бачили красу рідного краю. Для них такі свята – це безцінний скарб у пізнанні своєї Батьківщини. Ну а для тих, хто полишив свій рідний край і береже у пам’яті спогади про нього, – це нагода відчути себе справді як удома...
УАФКС «Самопоміч» дякує всім своїм членам, завдяки яким установа живе і процвітає, а найголовніше, що завдяки їм має змогу підтримувати нашу українську спільноту в усіх її починаннях та прагненнях. Збереження українських традицій, української свідомості у подальших поколіннях, далеко від України – це наша з вами спільна мета. Тож, підтримуючи один одного, ми плекаємо українську спадщину, нашу культуру, мову та наші традиції.
Ось і цього разу Каса «Самопоміч» усіляко долучилась до підтримки проведення фестивалю, розігруючи різні лотереї з багатьма чудовими призами, для прикладу, телевізор, iPad тощо. Також Фундація «Самопомочі» виділила на потреби парафії поважну грошову допомогу.

Title  Title
 Менеджер північно-західної філії УАФКС
«Самопоміч» при УГКЦ св. Йосифа Обручника
Валентина Сідельнік разом із працівником
«Самопомочі» Віталієм Кутнім
/
 Працівники Каси «Самопоміч» Леся Сорока та
Ольга Гриців у шатрі каси



 Title Title
 Теодора Турула разом із колишнім працівником
«Самопомочі»


 Президент дирекції Каси «Самопоміч»
Михайло Р. Кос від імені Фундації та Установи
презентує чек на потреби парафії

 Title
 Дирекція та управа Кредитівки «Самопоміч» під час розіграшу лотереї

 

Прес-служба Кредитівки
«Самопоміч»

Uketoberfest згуртував тисячі українців

Юрко Сорока поповнив Український національний музей новими експонатами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers