rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

«Батьківщина» і «Самопоміч» закликають
президента внести законопроект про імпічмент самому собі

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко і лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк закликають президента України Петра Порошенка внести до ВР законопроект про імпічмент президента України.
Як повідомляє УНІАН, про це вони заявили на засіданні парламенту під час обговорення законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності.
Тимошенко зазначила, що в змінах до Конституції по суті мова йде тільки про скасування депутатської недоторканності, але ця норма не стосується скасування недоторканності суддів. Оскільки змінюється тільки процедура скасування суддівської недоторканності шляхом передачі функцій парламенту щодо прийняття такого рішення Вищій раді юстиції.
Вона підкреслила, що також немає закону про імпічмент президента.
Березюк зазначив, що внесення президентом України такого законопроекту показало б, що в Україні всі мають бути рівні перед законом – як народні депутати, судді, так і президент України.
Нагадаємо, в березні цього року депутати запропонували створити комісію для розробки закону про імпічмент президента. Раніше, ще на етапі початку роботи Ради восьмого скликання, майбутня коаліція домовилася про ухвалення закону про імпічмент президента.

 Україна і США підписали договір
про «відкрите небо»

Україна підписала договір про спільний авіаційний простір («відкрите небо») зі США.
Згідно з повідомленням посольства США в Україні, під час інвестиційного форуму Україна-США у Вашингтоні з української сторони договір підписав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, а з боку США – заступник держсекретаря з питань економічного зростання, енергетики і навколишнього середовища Кетрін Новеллі.
«Ця угода зміцнює двосторонні економічні зв’язки і сприяє зростанню цивільної авіації між Сполученими Штатами та Україною», – наголошується в повідомленні.
Як повідомлялося, 2 квітня поточного року Мінінфраструктури в односторонньому порядку запровадило режим «відкритого неба» в аеропорту «Львів», що дає змогу будь-якому авіаперевізнику за наявності дозволу від авіаслужби своєї країни безперешкодно здійснювати авіаперельоти в аеропорт «Львів». Також такий принцип було запроваджено з 30 червня в аеропорту «Одеса».
18 червня Пивоварський висловив упевненість, що Україна підпише договір про «відкрите небо» з Європейським Союзом до кінця 2015 року. За його словами, тривають переговори з європейськими партнерами, і саме вони домовляються з Іспанією і Великою Британією щодо вирішення проблеми Гібралтару, і вже напрацьовано компромісний варіант, питання підписання договору вирішується на найвищому політичному рівні.
При цьому, угоду про «відкрите небо» було парафовано ще 2013 року.
У травні президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив Пивоварського підписати Угоду між Україною і Європейським Союзом та його державами-членами про Спільний авіаційний простір («відкрите небо»).
Підписання договору про «відкрите небо», як очікується, лібералізує український ринок авіаперевезень і дасть змогу європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським – в Європі. Документ гарантуватиме доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною і країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

З початку року армія отримала понад

266 тисяч ракет і боєприпасів

З початку року на озброєння Збройних сил України було здійснено постачання понад 266 тис. ракет та боєприпасів. Про це на брифінгу у Києві повідомила речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір, передає УНІАН.
За її словами, до ЗСУ продовжує надходити нове та модернізоване озброєння і військова техніка з державних підприємств оборонного комплексу.
«З початку 2015 року Міністерство оборони України уклало 71 контракт та додаткову угоду на постачання озброєння та військової техніки до української армії. Відповідно до державного оборонного замовлення на 2015 рік, з початку року на озброєння військових частин та підрозділів Збройних сил України поставлено 1 тис. 207 зразків озброєння та військової техніки та понад 266 тис. ракет та боєприпасів», – сказала Кушнір.
Як зазначила речниця Міноборони, ремонтні підрозділи ЗСУ та підприємства оборонно-промислового комплексу продовжують ремонт і модернізацію озброєння.
«Лише за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил України повернули для виконання бойових завдань у районі проведення антитерористичної операції 373 одиниці озброєння та військової техніки», – повідомила Кушнір.
Це, зокрема 10 танків Т-64, три реактивні системи залпового вогню «Град», одна гармата «Гіацинт-Б», 9 самохідних гаубиць «Гвоздика», три САУ «Акація», одна самохідна гармата «Піон», 6 протитанкових гармат МТ12 «Рапіра», 7 зенітних установок ЗУ-23-2 та один зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», 64 пускові установки протитанкового комплексу «Метис», три бойові розвідувальні машини БРМ-1К, чотири бойові машини піхоти БМП1 і 12 БПМ2, три бойові розвідувально-дозорні машини БРДМ2, чотири бронетранспортери БТР70 і два БТР80.
Крім того, до ладу було повернуто 197 одиниць вантажної автомобільної техніки.
«Всього з початку проведення антитерористичної операції для Збройних сил України відновлено та відремонтовано 26 тис. 785 одиниць озброєння та військової техніки, з них – 25 тис. 403 одиниці відновили ремонтно-відновлювальні бригади військових частин Збройних сил України, решту техніки – спеціалізовані бригади державних підприємств», – резюмувала Кушнір.

ЗМІ: Фірташ спонсорує патріотичний молодіжний

форум Кремля в Криму

Підприємства олігарха Дмитра Фірташа фінансують патріотичний російський форум, який російська окупаційна влада проводить у захопленому Криму. Про це пише австрійське агентство APA, «Українська правда» знайшла документальні підтвердження цьому твердженню.
Мова йде про «Всеросійський молодіжний форум» на Бакальській косі. Форум розділений на кілька змін, одна з них – збір пошукових загонів і військово-патріотичних клубів, громадських об’єднань та центрів патріотичного виховання молоді, агітаційні бригади.
На цьому форумі вже виступав рупор і головний пропагандист Кремля Дмитро Кисельов, який, починаючи з літа 2013 року, в своїх програмах веде антиукраїнську пропаганду з поданням часто неправдивих фактів.
Федеральне агентство у справах молоді РФ з кінця весни і до початку літа провело низку тендерів, щоб закупити послуги для форуму.
Згідно з результатами тендера, послуги зі сприяння у проведенні Всеросійського молодіжного форуму «Таврида», в частині забезпечення харчування проживання учасників, експертів і гостей надає ТОВ «Титанові інвестиції». Сума тендера – 74 538 660 рублів (близько 1 316 760 доларів).
ТОВ «Титанові інвестиції» зареєстрована в Росії 17 червня 2014 році, вже після анексії Криму. Засновником компанії виступає ТОВ «Летан Інвестментс Лімітед», зареєстрована на Кіпрі. Саме на цю компанію оформлена головна холдингова компанія Фірташа – австрійська Group DF International.
Зазначимо, раніше Міністерство внутрішніх справ України заарештувало 86 об’єктів, що належать групі компаній Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

Компанія Chevron закриває
представництво в Україні

Представництво «Шеврон Юкрейн Б.В.» (Chevron Ukraine BV) оголосило про припинення своєї діяльності в Україні. Як йдеться в оголошенні представництва у пресі у вівторок, 14 липня, відповідне рішення рада директорів Chevron Ukraine BV ухвалила 2 липня цього року, передає «Інтерфакс-Україна».
У документі відсутні інші подробиці.
Як повідомлялося, Україна, компанія «Шеврон Україна Б.В.» і ТОВ «Надра Олеська» 5 листопада 2013 року підписали угоду про розподіл продукції з видобутку вуглеводнів на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.). Представництво Chevron Ukraine BV було зареєстровано в січні 2013 року.
Прогнозні ресурси Олеської площі оцінюються в 2,98 трлн. кубометрів газу. Щорічний видобуток газу на цій ділянці може становити 5-10 млрд. кубометрів.
Передбачалося, що Chevron на першому етапі (перші два-три роки) скерує на сейсміку, розвідку і буріння свердловин близько 350 млн. доларів.
Проте потім з’явилася інформація про можливий вихід американської компанії з проекту, а заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий наприкінці грудня 2014 року підтвердив інформацію про плани Chevron вийти з проекту з освоєння Олеської площі.

ГПУ оскаржила виправдувальний вирок

екс-ректору Мельнику

Генеральна прокуратура України оскаржила незаконний виправдувальний вирок Ірпінського міського суду Київської області екс-ректору Національного університету Державної податкової служби Петрові Мельнику. Як повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, вирок Мельника оскаржено в апеляційному порядку з вимогою його скасувати і призначити новий судовий розгляд в іншому складі суду.
Безперечними підставами для скасування судового рішення є численні порушення вимог кримінального процесуального закону, неповнота і однобічність, допущені судом при дослідженні фактичних обставин кримінального провадження, зазначають у ГПУ.
Як повідомлялося, Мельник був затриманий 27 липня 2013 року під час отримання від двох громадян хабарів на 40 тис. і 80 тис. грн. за вступ їхніх родичів до Національного університету Державної податкової служби.
1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника одягнули електронний браслет для відстеження місця його перебування.
9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.
14 серпня він був оголошений у міжнародний розшук.
1 квітня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Мельника затримали в столичному аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів з Лондона.
24 червня 2014 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання Мельником хабарів (ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянку або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України).
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 609 тис. грн. Крім того, накладено арешт на об’єкти нерухомості та грошові кошти, які йому належать. Обвинувальний акт було передано до Ірпінського міського суду Київської області.
28 травня цього року Мельнику було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2,3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянку або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
8 липня Ірпінський міський суд виніс виправдувальний вирок Мельнику.

Потьомкінські сходи в Одесі визнали

скарбом європейської кінокультури

На Потьомкінських сходах встановлено пам’ятну табличку, яка свідчить про те, що найзнаменитішим сходам в історії кіно присвоєно статус «Скарб європейської кінокультури». З ініціативою встановлення пам’ятного знака виступила Європейська кіноакадемія. Урочиста церемонія відкриття таблички відбулася в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомляє Cultprostir.
Потьомкінські сходи з’являються в знаменитому епізоді фільму Сергія Ейзенштейна «Броненосець «Потьомкін». Сцена неодноразово цитувалася режисерами різних поколінь, зокрема, Браяном Де Пальмою в «Недоторканних».
«Подібні таблички вже встановлені в музеї Тоніно Гуерри в Італії та в Ліоні, в будинку, де на світ з’явилися брати Люм’єр. Це своєрідна данина поваги місцю, пов’язаному з історією кіно. Тепер не тільки пристрасні кіномани, а й прості туристи дізнаються про славне кінематографічне минуле Потьомкінських сходів», – розповіла Олександра Кравченко, PR-директор ОМКФ.
6-й Одеський міжнародний кінофестиваль триває з 11 по 18 липня.

 Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

В Одесі запустили проект «НЛО»

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers