rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Музика Землі
Музика Землі
Все цвіте та зеленіє,
Веселиться кожний дім –
Кожний сонечку радіє!
Несе втіху літо всім!

У суботу, 30 травня, погода зовсім не нагадувала про швидкий прихід літа – надворі було по-осінньому холодно, вітряно та дощило, проте під церквою св. Йосипа Обручника було тепло та світло, знову гамірно та шумно... Адже свій звітний концерт давали учні музичних студій по класу фортепіано та по класу гітари під керівництвом Віри Козак та Надії Вовк. Програму розпочали композицією «Музика Землі» – і це було своєрідним натяком на те, що очікувати далі – адже назву цю кожен може розуміти та трактувати по-своєму, так само, як і різні музичні твори мають різний вплив на людей... І полинули зі сцени твори про літо («Літо-літечко», «Веселий танець», А. Вівальді «Літо») – ніби заклик для теплої погоди, які вдало переплітались з іншими сумнішими чи то спокійнішими мелодіями – «Роздум», Л. ван Бетховен «Symphony № 7 Second Moment» та ін. Так само на сцену виходили і початківці, для яких виступ для стількох глядачів був вперше, і вже майже професійні виконавці, які виступають не вперше. Переплітались сольні виступи з гітарою зі сольними виступами на фортепіано («Танець», «Полька», «Jericho», «Танцювальна», «Yesterday», К. Черні «Exercise», П. де Сенневіль «Балада Аделіни», Ж. Бізе «Habanera» з опери «Кармен», «Зелені рукави», «Дивертисмент», та ін.).
Потішили і виступи ансамблів гітаристів молодших і старших класів, у їхньому виконанні слухали іспанський танець «Allegras», «Ковбой», «Вальс» та ін. Вдало чергувались мелодії українських народних пісень із класичними творами і навіть з веселими дитячими пісеньками – «Веселий танець», «По дорозі жук», «Киця», «Колискова» В. А. Моцарта, «Їхав козак за Дунай», «Ніч яка місячна», «Марічка», музика з балету «Лебедине озеро», «Прелюдія» Х. Сагрераса та ін.
У концерті прозвучало майже сімдесят різних творів, що дало можливість глядачам насолоджуватись саме тими звуками, які їм найбільше до вподоби, чи почути улюблені композиції! Кропітка праця вчителів та величезне бажання учнів дали свої результати – повноцінний концерт, який зігрів своїм теплом у холодний весняний день.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title


Фото Людмили Худик

Свято Героїв у Чикаго

Свято Останнього дзвоника в школі українознавства при Українському Православному соборі св. князя Володимира

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers