rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Генпрокурор та Токсикологічний центр Іллінойсу попереджують, що вживання синтетичних наркотиків може призвести до смерті
Генеральний прокурор Lisa Madigan і Токсикологічний центр Іллінойсу (Illinois Poison Center) розповсюдили попередження щодо нових смертоносних форм синтетичних наркотиків, які несподівано з’явилися на території всього штату. Вони призвели до збільшення кількості хворих, частих викликів невідкладної допомоги та летальних випадків, пов'язаних із використанням препарату.

Madigan та медичний директор Токсикологічного центру Іллінойсу Michael Wahl випустили спільне повідомлення для ЗМІ всього штату, в якому розповіли, що багато штатів зіштовхнулися зі збільшенням кількості випадків госпіталізації, а у деяких випадках навіть смертей, пов'язаних із вживанням «Spice» або «K2». Саме такі вуличні назви отримали різні види синтетичної марихуани, які містять хімічні сполуки, призначені для імітації ефектів тетрагідроканнабіолу (психоактивної речовини, що міститься у марихуані).
Синтетичні наркотики становлять значний ризик після ковтання, тому що користувач не має можливості дізнатися, які хімічні речовини були використані. Виробники синтетичних наркотиків послідовно змінюють формули наркотиків, щоб спробувати ухилитися від державних законів.
«Ковтати пакет синтетичних наркотиків – це як грати у російську рулетку», – вважає Madigan. «Усі, хто застосовують синтетичні наркотики, ризикують своїм життям, тому що немає жодного способу визначити, які хімічні речовини використовували і в якій кількості».
«IPC вдячний Генеральному прокуророві Madigan за її зусилля у боротьбі з вживанням синтетичних наркотиків у межах штату. Як найстаріший національний токсикологічний центр, який обслуговує велику кількість населення в країні, IPC однозначно стоїть на позиції, щоб допомогти офісу Генерального прокурора шляхом виявлення та відстеження тенденцій у сфері отруєнь і токсичних речовин», – зазначив Wahl. «З появою загрози системі охороні здоров'я IPC готовий і в змозі забезпечити мешканців Іллінойсу і наших фахівців у галузі охорони здоров'я даними, повною інформацією та консультаціями при лікуванні».
Синтетичні наркотики заборонені у штаті Іллінойс відповідно до закону, який був затверджений у 2012 році за ініціативи Генерального прокурора. Поправки до закону штату Food, Drug and Cosmetics Act врахували той факт, що синтетичні наркотики упаковують з етикетками, котрі вводять покупців в оману, і призначені створювати враження, що продукція законна і «не призначена для споживання людиною», аби потім продати її у роздрібних магазинах. Зараз закон визначає «синтетичний лікарський продукт» як звичайний продукт, що містить контрольовану речовину, яку не регулює U.S. Food and Drug Administration. Закон визначає це як злочин 2-го класу, за який карають тюремним ув'язненням від трьох до семи років і $100.000 штрафу за перший злочин, вчинений, аби продати або заволодіти з метою поширення синтетичних наркотиків у будь-якій формі у штаті Іллінойс. Закон також значно збільшив штраф за продаж або зберігання з метою розповсюдження будь-якого препарату, який вводить споживача в оману етикеткою. Це також злочин 2 класу.
Генеральний прокурор Madigan працювала на багатьох «фронтах», щоб підвищити обізнаність мешканців штату про шкоду синтетичних наркотиків. Зокрема, Madigan організувала у 2011 році перший в історії штату екстрений саміт державних, окружних та місцевих правоохоронних органів, педагогів, медичних працівників та батьків, щоб обговорити питання дедалі частішого застосування синтетичних наркотиків. На саміті було прийнято рішення про початок «Operation Smoked Out» на території штату. Мета цієї ініціативи – видалити синтетичні наркотики у роздрібних торгових точках та вимагати прийняття закону. Офіс Madigan також провів багато семінарів із прокурорами та правоохоронними органами в усьому Іллінойсі, акцентуючи на розслідуванні та судовому переслідуванні подібних правопорушень.

У Чикаго відбулися благодійні заходи на підтримку України – Save Ukraine Now

Воскрес Христос – воскресла й Україна!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers