rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Відгомін свята
 Title 
  Title
  Title
  Title
  Title
Чудовою, теплою, радісною по-справжньому весняною видалася перша неділя травня для парафіян кафедрального собору УАПЦ св. вмч. Юрія Переможця. Адже у цей святковий день парафіяни, прихожани містечка Des Planies та навколишніх околиць святкували своє перше Храмове свято у новій, нещодавно купленій, церковці. Не з позолотою, мармурами та дорогими прикрасами зустрічав гостей Божий дім, а щирою, доброю, намоленою атмосферою, благодаттю та справді щирими материнськими обіймами.

Рівно о 9 годині ранку, під мелодійний передзвін, як годиться, запашним короваєм і квітами зустрічала громада свого архіпастиря митрополита Авеля. Щирі слова привіту виголосив голова ревізійної комісії пан Петро Мацура, який подякував владиці за щиру і невтомну працю у винограднику Христовім та запросив до храму на урочисту відправу. Свою материнську усмішку та чудові квіти вручила владиці парафіяльна матуся пані Євгенія Сіденко. З Хрестом та промовою на церковних дверях зустрів владику шановний гість з України – протоієрей Анатолій Басараб.

Не співом професійних хорів, а чистими устами і голосом України звеличували Богослужіння всі присутні, і вмить пригадалося наше українське село, де співає вся церква, а Господь з неба приймає молитву кожного зокрема, як пахощі кадильні перед Престолом.

Цього дня вперше сподобилася таїнства Святої сповіді маленька дівчинка Даринка, наче справжня Божа лілія засяяла в храмі Божому. А супроводжував владику у Святій Літургії добрий приятель і гість – отець Анатолій, який виголосив чудову, змістовну і повчальну проповідь на тему свята. Святого причастя сподобилися у цей день багато діточок і дорослих, які горнуться до нашого владики і якими він пишається. Адже при храмі ще й діє недільна школа «Ісусові зерна», а це чимала заслуга владики Авеля.

Ну а яке храмове свято обходиться без сюрпризів… Саме на цьому святі були вручені високі нагороди, зокрема, медаль Матері Божої Покрови, фундаторам, жертводавцям, гідним працівникам у винограднику Христовім. Високих нагород удостоїлися: Ярослав Купчак, Володимир Денисик, Валентина Вишневська, Микола Прокопів та Петро Мацура.

Владика Авель привітав нагороджених, подякував за щиру безкорисливу працю, а парафіяни дружно заспівали многая літа. Також святі просфори та подарунки отримали іменинники Анатолій Сіденко та Юрко Ковтун. Після цілування Хреста та Єлеопомазання всі присутні гостинно були запрошені до парафіяльної зали, де на всіх чекав святковий обід.

Але ж немає гостини без музик та співаків. Присутніх своїм мистецтвом тішили: гурт «Черемшина», бандуристи пані Леся Лімченко, Іван Шміло, Степан Шимків, а ще – Богдан Бухвак та сестри Уляна і Наталія Мальгівські. Зі словом привітання виступили: пані Ольга Винничук та пані Галина Гудима, які подякували всім за запросини, а також привітали з наступаючим Днем народження владику Авеля та вручили квіти і подарунки. Приємно.

На годиннику було далеко за 4-у, та ніхто не поспішав додому. У залі було щире домашнє прийняття, як у нас вдома, у нашій батьківській великій родині.

Хочу сказати велике «дякую» нашим дорогим сестрицям за вишуканий домашній смачний стіл та чудове тепле ставлення до кожного присутнього.

Свято відбулося, але в душі назавжди залишиться теплий спогад про щирий батьківський оберіг, лагідну материнську усмішку, якими обдарувала нас парафія св. вмч. Юрія Переможця.

Усіх Божих ласк і щедрот Вам, дорогий владико Авелю, єпархії, парафії, всім вашим духовним дітям та всьому українському роду.

У Чикаго відбулися благодійні заходи на підтримку України – Save Ukraine Now

Воскрес Христос – воскресла й Україна!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers