rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Воскрес Христос – воскресла й Україна!
«Христос Воскрес!» – всього два слова,
А скільки благодаті в них!
Спасіння нашого основа,
Любов’ю смерть Він переміг!
У ці теплі весняні дні християни святкують Великдень – Світле Христове Воскресіння. Кожна нація має свої звичаї святкування Великодня, проте всі ми сповідуємо єдину і непохитну ідею, котра виявляє радість перемоги Божого Сина над смертю та вічним забуттям.

Для українського народу свято Пасхи є особливим, адже ми вже понад тисячоліття з трепетом і теплом зберігаємо та передаємо з покоління в покоління традиції святкування Великодня. Серед українців існує повір’я, що закликає всіх веселитися на Великдень, бо хто буде сумувати в цей день, сумуватиме і весь рік. Тому ми з радістю у серці поспішаємо на Великдень до храму, щоб прославляти Воскреслого Христа.
Великодня Служба Божа у храмі святої Софії УПЦ КП розпочалася у Велику Суботу о пів на дванадцяту ночі. Хоч ніч ця була безсонною, але люди у церкві – бадьорі і веселі. Не видно на обличчях ані втоми, ані дрімоти. Кожен чекає на урочистий момент, коли священик сповістить «Христос воскрес!» Під час урочистого виходу з церкви з плащаницею, хрестами, хоругвами та свічками на чолі з отцем-настоятелем Олексієм, отцями Іваном Яворським та Ярославом Василиком прихожани, тричі обійшовши церкву, переможно співали «Воскресіння Твоє, Христе-Спасе, ангели оспівують на небесах...» І враз почулось могутнє: «Христос воскрес!» Після Великодньої утрені відбулося освячення пасок. Насправді чудесну нічну картину Великодньої ночі можна було спостерігати біля храму: яскраві вишиванки та гарно оздоблені кошики із запаленими свічками заполонили подвір’я довкола церкви.
У неділю зранку, після Великодньої вечірньої та другого освячення пасок, отець Олексій з дружиною Любою та церковна управа на чолі з п. Віктором Войтихівим організували для малечі справжнє свято – Великодній пошук яєць. Завданням для дітей було знайти серед сотні розфарбованих яєць, що були заховані у траві на церковному подвір’ї, три яєчка з головними призами.
Світла Великодня неділя закінчилася, але християни продовжують вітати одне одного словами «Христос воскрес!» аж до Вознесіння, адже період «після свят» триває 40 днів. Саме стільки ж днів Ісус Христос перебував на землі до свого вознесіння. Радіймо ж і веселімося й ми у ці дні та продовжуймо молити Господа нашого Ісуса Христа про мир в Україні, молити за наших Героїв, які з незламною вірою у перемогу боронять наш край, і за душі тих, хто віддав своє життя за волю України. Нехай для нас завжди буде живий і вічний, як життя, приклад Христовий, що смертю смерть подолав!

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title

У Чикаго відбулися благодійні заходи на підтримку України – Save Ukraine Now

Відгомін свята

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers