rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд продовжив Єфремову термін утримання під вартою на 2 місяці
Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою заставою на суму приблизно 3,6 млн. гривень колишньому лідерові фракції Партії регіонів Олександрові Єфремову. Про це «РБК-Україна» заявив адвокат Єфремова Олександр Мельников.

«30 квітня суд задовольнив клопотання прокуратури і продовжив запобіжний захід на два місяці», – заявив Мельников.
1 травня повинен був минути термін запобіжного заходу Єфремову.
Нагадаємо, 14 лютого правоохоронці затримали Єфремова у Києві, а 16 лютого Печерський суд арештував Єфремова з можливістю виходу під заставу на суму 3 654 000 гривень. 17 лютого за нього внесли заставу, і його випустили під домашній арешт, під час якого зобов'язали носити електронний браслет.
Заставу за Єфремова вніс колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.
«Я вчора ввечері дізнався, що заставу за мене вніс мій хороший товариш Борис Вікторович Колесніков, який є президентом хокейного клубу «Донбас», – розповів Єфремов і зазначив, що «особисто не мав такої суми».
2 березня Єфремов програв апеляцію, і рішення про арешт та заставу залишилося в силі.
Як стверджував Олександр Єфремов, Генеральна прокуратура України підозрює його у «розпалюванні міжнаціонального конфлікту». Єфремов, зокрема, розповів, що суть цієї справи «полягає у тому, що взяли мої три виступи, які я зробив, бувши народним депутатом, на погоджувальній раді (керівників фракцій і груп парламенту – ред.) і на прес-поінті (у Верховній Раді – ред.), коли почали розвиватися події на сході в квітні і травні минулого року. На підставі цих заяв роблять висновки про те, що я, нібито, порушував якісь питання, які могли трактувати як розпалювання міжнаціональних відносин».
Політик каже, що «ніколи не згадував і в суді ухилився від питання про національні відносини, тому що передбачав такий розвиток подій».
За словами Генерального прокурора України Віктора Шокіна, Єфремова «підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто, у зловживанні службовим становищем за обтяжливих обставин та службовому підробленні».
16 лютого генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що слідство перевіряє можливу причетність Єфремова до скоєння низки злочинів. На уточнювальне запитання, чи стосується це можливої причетності до сепаратизму і фінансування тероризму, генпрокурор зазначив: «Усі інші його можливі злочини перевіряють».

Скандальні годувальники солдатів-4. «Дніпропетровці»

“Злочин і покарання” Глави Адміністрації президента

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers