rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Мати Савченко звернулася до Хілларі Клінтон і Барака Обами з проханням про допомогу в звільненні Надії

Мати української льотчиці Надії Савченко розпочала глобальну кампанію на підтримку доньки, сподіваючись переконати світових лідерів чинити тиск на президента РФ Володимира Путіна в цьому питанні, повідомляє AP.
Для початку Марія Савченко побувала в Німеччині, де просила про допомогу законодавців і написала лист канцлеру Ангелі Меркель, переконуючи її допомогти «привезти Надію додому в Україну».
Другою її зупинкою був Нью-Йорк, де у вівторок, 21 квітня, відбулася зустріч із заступником генерального секретаря ООН із прав людини Іваном Шимоновичем.
Крім того, українка має намір поспілкуватися з постпредами США і Литви в ООН Самантою Пауер і Раймондою Мурмокайте, а також – представниками правозахисних організацій Human Rights Watch та Amnesty International.
У неділю, 19 квітня, Марія Савченко взяла участь у мітингу біля російського представництва ООН, де близько 100 осіб підписали петицію на адресу кандидата в президенти США Хілларі Клінтон із проханням підтримати зусилля зі звільнення Надії Савченко. Марія Савченко повідомила, що далі має намір вирушити до Парижа та інших європейських країн.
«Я зневірена мати, яка готова подорожувати по світу і робити все можливе, щоб мої слова були почуті. Я закликаю всіх світових лідерів допомогти мені повернути мою доньку додому», – каже Марія Савченко.
Як уточнює агентство, адвокат Надії Савченко, Марк Фейгін, подорожує разом з її матір’ю. У коментарі для преси він уточнив, що команда захисників сподівається, що рішення суду у справі Савченко буде винесено вже до кінця літа. Він наполягає на тому, що у звинувачення немає жодних доказів провини його підзахисної, оскільки вона була викрадена за дві години до того, коли журналісти були вбиті.
Фейгін також нагадав, що після свого арешту Савченко була обрана депутатом українського парламенту та делегатом до Ради Європи, що надало їй дипломатичний імунітет, однак цю обставину ігнорує російське «правосуддя».
Як уточнює «Голос Америки», Марія Савченко привезла в Нью-Йорк звернення не тільки до Хілларі Клінтон, а й до чинного президента США Барака Обами.
«Я приїхала, щоб підтримати мою доньку і просити американську владу та міжнародні організації про допомогу в її звільненні. Мені не дозволяють з нею спілкуватися напряму, я контактую з нею через адвоката», – повідомила вона під час акції, що відбулася в неділю, 19 квітня, на розі 67-ї стріт і Лексінгтон-авеню.
Учасники маніфестації тримали в руках українські національні прапори. Багато хто прийшов до російського представництва в ООН у вишиванках і з вінками. Вони скандували українською та англійською мовами «Свободу Надії Савченко», «Надія Савченко – мужність, честь і сила української нації», «Слава героям України» і «Ганьба Росії».
Присутні заспівали гімн України і молитву «Отче наш», потім виступили представники української, російської, білоруської, грузинської і молдавської громад США.

Ляшко заявив про складання повноважень

координатора коаліції – його змінить Тимошенко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що більше не має наміру обіймати посаду координатора коаліції Верховної Ради України VIII скликання.
«Я не братиму участь у цьому фарсі. Я роблю офіційну заяву про складання повноважень координатора коаліції», – заявив Ляшко під час вечірнього засідання Верховної Ради у вівторок, 21 квітня, під час обговорення законопроекту про зміни до закону про прокуратуру.
«Те, що відбувається в цьому залі (обговорення внесення змін до закону про прокуратуру) – це блеф і обман», – додав він.
Ляшко підкреслив, що Верховна Рада України проголосувала за закони, які «фактично реставрують режим Януковича», і заявив, що фракція Радикальної партії не буде обманювати виборців.
Пізніше Ляшко заявив, що на посаді координатора коаліції його змінить лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає «112 Україна».
«Наступним буде лідер найменшої фракції коаліції – Тимошенко», – заявив він.
За словами Ляшка, великі фракції коаліції не прислухаються до думки інших фракцій коаліції.
«Коли я бачу, що великі фракції коаліції не прислухаються до думки інших фракцій коаліції, коли відбуваються змови, коли, фактично, великі фракції коаліції голосують у змові з олігархічними групами, зокрема, Єрємєєва, Хомутинніка, тобто, де-факто коаліція існує, а з принципових питань, там де немає спільної мови, немає спільної позиції, домовляються із залишками банди Януковича, я в цьому фарсі брати участь не маю наміру», – зазначив Ляшко.
Як повідомлялося, 8 квітня Ляшко змінив заступника голови фракції «Народний фронт» Андрія Тетерука на посаді координатора парламентської коаліції.
Як пояснив тоді голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк, координатор коаліції не обирається, а керівники парламентських фракцій більшості по черзі обіймають цю посаду. За його словами, Тетерук ухвалив рішення передати ці повноваження наступному у черзі на посаду координатора коаліції, тобто, Березюку. Проте лідер фракції «Об’єднання «Самопоміч» передав ці повноваження Ляшку.
Першим координатором коаліції був керівник фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко, за ним цю посаду обіймав Тетерук.
До коаліції Верховної Ради України входять фракції «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Об’єднання «Самопоміч», «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка.

Рада відновила виплату пенсій працюючим

науковцям

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни) (№ 2528). Як передає УНІАН, за дане рішення проголосували 308 із 349 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Ухваленим законом поновлюються виплати пенсій працюючим науковцям.
Зокрема, закон передбачає надання права науковцям під час роботи на наукових (науково-педагогічних) посадах на отримання/призначення пенсії/щомісячного довічного грошового утримання в порядку і на умовах, передбачених Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність», та тимчасове (до 1 січня 2016 року) обмеження її розміру до 85%».
Народний депутат України Лілія Гриневич зазначила, що цим законом «відновлюється статус-кво для науково-педагогічних працівників, який був до ухвалення цих законів у березні, тобто, наукову пенсію отримують ті працюючі науковці, які вийшли на пенсію до 2011 року».
За її словами, ті науковці, які вийшли на пенсію після 2011 року, отримуватимуть пенсію на загальних підставах, як це було протягом кількох останніх років».
Нагадаємо, 29 грудня 2014 року Рада після довгих узгоджень ухвалила закон № 1577, який урізає державні соціальні виплати різним категоріям громадян, зокрема, депутатам і суддям. Крім того зберігаються доплати для науковців та всі норми закону про освіту. Крім того, закон передбачає посилення відповідальності за корупцію, аж до позбавлення наукових пенсій тощо.

Переможцем премії «Диво-дитина 2015»

став 5-річний вундеркінд із Харкова: прочитав 200 енциклопедій

На 7-й щорічній Всеукраїнській премії «Диво-дитина 2015» знаменитості, політики і спортсмени вибрали переможців. У номінації «найдивовижніша дитина» переміг 5-річний вундеркінд Лев Бондаренко з Харкова.
Як повідомляє УНІАН, цей хлопчик дійсно унікальний – він читає 145 слів на хвилину. Також у своєму юному віці він вже освоїв понад 200 енциклопедій, розмовляє українською, російською й англійською мовами, вивчає французьку, іспанську і японську. Мріє полетіти в космос і стати репортером, щоб розповідати світу про дивовижні речі.
Відкрив церемонію нагородження Премії «Диво-дитина 2015» міністр освіти і науки України Сергій Квіт, який справедливо зазначив, що «чим більше ми приділятимемо уваги нашим дітям – тим краще буде жити нам у нашій країні».
Премія вручається у п`яти номінаціях. Переможцями цього року, крім 5-річного вундеркінда, також стали: у номінації «Найрозумніша дитина» – 13-річний знавець української мови Артем Янчак зі Львова та юний математик – 11-річний Петро Величко з Мелітополя.
У номінації «найспортивніша дитина» судді віддали перемогу чемпіонам світу зі спортивно-бальних танців – 9-річній Дарині Ясиновській і Артему Панасенку з Києва. Найбільш творчою дитиною була визнана 12-річна Софія Матвієнко з Полтави, яка зачарувала всіх присутніх грою на флейті.
Традиційно найбільше овацій зібрали діти, які здобули перемогу в номінації «найгероїчніша дитина». Ними стали 8-річна Віра Яковлєва з Полтавської області, яка врятувала з пожежі молодших брата і сестру, і 10-річна Катя Листошенкова з Одеської області, яка врятувала першокласника, який провалився під лід.
Рік тому переможницею в конкурсі стала Маргарита Потапова, 13-річна школярка з Керчі.

В Україні створять Сили спеціальних операцій

У Генштабі України підтримали ідею створення окремої структури Сил спеціальних операцій (ССО – ред.), підпорядкованої Міноборони України. Про це 20 квітня під час прес-конференції сказав начальник Управління спеціальних операцій Генштабу Сергій Кривонос, передає УНН.
«Я підтримую ту ідею, що Сили спецоперацій – це частина інформаційно-психологічних операцій і сили армійського спецназу, який є у складі Збройних сил», – наголосив Кривонос, підтримавши ініціативу неурядової організації Центру оборонних реформ щодо концепції створення Сил спецоперацій за американським зразком.
«Ми підтримуємо, що не варто вигадувати нову модель, а, враховуючи обмеженість часу і фінансування, брати найкраще з досвіду інших країн», – додав він.
Представник Генштабу наголосив на невідкладності створення ССО у нинішніх умовах.
«У нас цейтнот, тому потрібно якнайскоріше приступати до створення Сил спеціальних операцій і займатися не балачками, а конкретними діями», – додав Кривонос.
За його словами, робота з проведення спецоперацій наразі ведеться, але є «певна розбіжність поглядів на кінцевий результат», тому потрібно спростити шлях створення ССО.
Раніше повідомлялося, що в Україні може з’явитися аналог «Моссаду», а українській розвідці дозволять викрадати терористів.

Кримськотатарський режисер приступив

до зйомок фільму про «кіборгів»

Режисер фільму про депортацію кримських татар «Хайтарма» і виконавець головної ролі в цьому фільмі кримчанин Ахтем Сейтаблаєв приступив до створення художнього фільму про захисників Донецького аеропорту, повідомляє Zik.
«Це буде фільм про нову країну, про архітекторів нової країни», – зазначив Сейтаблаєв.
За його словами, до створення сценарію фільму долучилися бійці АТО і захисники Донецького аеропорту.
«Для мене велика честь, що серед консультантів з написання сценарію у нас є реальні бійці. Їхні спогади та поради багато для нас значать. Цей проект для мене дуже важливий», – зазначив режисер.
Фільм «Хайтарма» був одним із претендентів на премію «Оскар» від України, а в травні 2014 року кінострічка Сейтаблаєва отримала російську премію «Ніка». Фільм отримав дві премії на італійському міжнародному кінофестивалі «Кімерія» в Італії.
Раніше Міністерство культури обіцяло зняти серіал і художній фільм на тему антитерористичної операції на Донбасі.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Бойовики влаштували полювання на харківських волонтерів у зоні АТО

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers