rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Нове обличчя правоохоронних органів невдовзі побачать одесити
Одеса фактично перебуває на передовій антитерористичної операції. Тут уже зо два місяці керовані російськими спецслужбами сепаратисти влаштовують вибухи, силкуються створити так звані «Бессарабську народну республіку» та «Одеську народну республіку» на кшталт контрреволюційних «ДНР» та «ЛНР». Хоч уже понад п’ятдесят терористів співробітники СБУ затримали, та загроза нового наступу «одеської весни» ще не минула.
Це добре усвідомлює і керівництво держави. Не випадково саме тут, під час свого візиту до Одеси, президент України Петро Порошенко заявив, що невдовзі ініціює створення реформованої Національної поліції. Під час виступу в Одеському державному університеті внутрішніх справ глава держави повідомив: «Це буде не просто перетворення міліції на поліцію, це буде інше обличчя правоохоронних органів».
За словами президента, реформа патрульної служби, яку представила присутнім перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, – це лише перший крок у реформуванні всієї системи правоохоронних органів. Глава держави позитивно оцінив грузинський досвід реформ і перші результати роботи в Україні пані Згуладзе та висловив сподівання, що їй вдасться втілити заплановане у життя. «Ми хочемо, щоб так було і у нас», – наголосив Петро Порошенко. А ще він зазначив, що у рамках реформи передбачається не лише запровадити новий рівень вимог до якості роботи, але й поліпшити матеріально-технічне забезпечення, а також матеріальне забезпечення службовців. Заробітна плата патрульних має зрости до 8-10 тисяч гривень. Крім того, у них буде нова форма і модерні автомобілі.
Президент закликав присутніх у залі студентів та випускників вишу активно вступати до лав патрульних нової служби. Під час свого візиту Петро Порошенко оглянув автомобілі, які буде використовувати нова патрульна служба, проїхав за кермом одного з них від університету до Одеського оперного театру і залишився задоволений машиною.
Про основні аспекти реформи поліції присутніх поінформувала Ека Згуладзе. «Девізом нових патрульних стануть слова «Служити і захищати». Це – нова філософія. Наш народ довго прислуговував владі. Прийшов час це змінювати, – сказала вона. – Патрульна поліція – це дійсно нова функція для нашої міліції сьогодні, це – 24-годинне професійне патрулювання вулиць, це – 24-годинна відповідь на всі запитання і проблеми, це – 24-годинна профілактика, превенція і реагування на злочинність. На всі ці виклики поліція приходитиме першою».
Присутній на презентації автомобілів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що створення нової патрульної поліції розпочнеться в Одесі 20 квітня. Водночас, відбуватиметься набір курсантів, він буде максимально прозорим і відкритим з урахуванням думки громадськості. Офіційно робота нової патрульної служби розпочнеться в Одесі, Києві, Дніпропетровську і Львові у серпні.
А найближчим часом Петро Порошенко має намір подати до Верховної Ради законопроект про Національну поліцію.

В Одесі затримали терористів, які діяли під личиною «православних козаків»

Олександр Мотиль: «Україна важлива для США як певна противага Росії»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers