rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Свято Вербної неділі у церкві святої Софії
Гілочка вербова сонце зігріває,
А душа радіє, а душа співає,
Бо вже близько свято, писанки і паска,
Бо на землю сходить Божа милість й ласка.
Бо уже за тиждень буде в нас Великдень.

Усім нам добре відомо, що Вербна неділя ознаменовує велике церковне свято – Вхід Господній до Єрусалиму. Освячуючи в церкві вербу, християни продовжують давню традицію мешканців Єрусалиму, які близько двох тисяч років тому з почестями зустрічали Спасителя. У Вербну неділю вербу освячують у церкві, а потім несуть її додому.
Верба – це символ життя, відома своїми цілющими властивостями. Тому існує добрий звичай, після освячення верби легенько бити одне одного по спині, ніби заряджаючись позитивною енергію, при цьому промовляючи:
Не я б’ю – верба б’є,
За тиждень Великдень.
Традиційно у цю неділю до церкви святої Софії на богослужіння зібрались парафіяни, прихожани і гості. Вразила неймовірна кількість людей, що аж переповнювала наш Божий храм. Митрофорний протоієрей Олексій Касперук спільно з отцем Ярославом Василиком відправили святкову літургію. Усі прихожани з нетерпінням чекали того моменту, коли закінчиться відправа і священик окропить гілля свяченою водою. З великою приємністю було спостерігати, коли першими у черзі за вербовою гілочкою вишикувались наші наймолодші прихожани. Справа в тім, що кожної неділі у нашій церкві відбувається християнська наука, тобто, підготовка діток до Першого причастя. Саме після таких навчань наші найменші уже усвідомлюють важливість цього свята, адже лише через релігію і церковні традиції можна посіяти ті зернинки доброти, любові до ближнього і до рідної землі в душі і серця наших дітей і тим самим закласти міцний фундамент для подальшого життя нашого підростаючого покоління.
На завершення Богослужіння о. Олексій виголосив промову, в якій зазначив, що саме у цей день треба пам’ятати про найважливіші речі у житті – любов до ближнього, вміння прощати, бути поруч із близькими у важку хвилину, а також привітав усіх із Вербною неділею і побажав, щоб усі нещастя і прикрості обходили нас десятою дорогою, а тільки радість і добро знаходило до нас дорогу.
Також цього дня після завершення служби Божої відбулась молитва матерів до Бога за кращу долю для своїх дітей. Матері об’єднались у спільній молитві і прохали про Божу ласку й опіку не тільки для своїх дітей, а й для усіх дітей – синів і доньок України, що захищають зараз нашу землю від російського агресора і не мають змоги на Великодні свята бути вдома, у родинному колі.
Від імені всіх прихожан і парафіян церкви святої Софії хочемо виголосити подяку о. Олексієві Касперуку, о. Ярославові Василику, голові Парафіяльної управи п. Вікторові Войтихіву, п. Андрієві Скибі, сестринському комітету, церковному хору за створення святкової атмосфери і відчуття Божої благодаті.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Вдячні парафіяни і прихожани церкви святої Софії

Відвідини Владикою Даниїлом Свято-Володимирського Кафедрального собору

Із портового храму Одеси у світову подорож вирушає ікона Миколая Чудотворця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers