rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Лікарські трави та спеції, які допомагають знизити тиск
Високий кров’яний тиск – це проблема багатьох людей. Поєднання таких факторів, як стрес, алкоголь, куріння, надмірна вага і відсутність фізичної активності відіграють ключову роль у формуванні проблеми, яка, до того ж, посилюється з віком.

Хоча високий тиск– стан хворобливий і заподіює масу проблем, самостійною хворобою він не є. Проте надзвичайно важливо підтримувати тиск в нормі, щоб запобігти розвитку серцево– судинних захворювань, можливість інсульту і навіть захворювання нирок.
Хоча ідея безлікарського контролю тиску за допомогою трав і спецій набуває популярності, медики не мають щодо неї надмірного оптимізму. Однак дослідження в цій сфері тривають. Так, в дослідженні, опублікованому в Журналі медицини (Journal of Medicine), було виявлено, що спеції можуть захистити від хвороб серця і погіршень, викликаних старінням. Вчені виявили зв’язок між вмістом фенолу в певних травах та спеціях та їх потенціал в галузі запобігання формування AGE сполук, які відповідають за передчасне старіння і хвороби серця.
Контролювати кров’яний тиск і збільшити лікарську цінність їжі можуть допомогти наступні трави і спеції. Можливо, ви використовуєте їх, не підозрюючи про користь, яку вони мають.

Часник

Часник містить аліцин, речовину, яка має антибактеріальну, антиоксидантну, гіполіпідемічну і антигіпертензивну властивості. У пілотному дослідженні, проведеному в науково-клінічному центрі Нового Орлеана, виявили, що часник може знизити кров’яний тиск. Дев’яти пацієнтам з важкою гіпертонією давали препарат, на основі часнику, що містить 1,3% алліцин. У положенні сидячи артеріальний тиск впав зі значним зниженням діастолічного артеріального тиску і залишалося на цьому рівні від 5 до 14 годин після дози. Крім того, було доведено, що свіжий часник має більш потужні серцево-захисні властивості, ніж оброблений часник.

Кориця

Кориця не тільки запобігає хворобам серця, а також запобігає діабету. У центрі прикладних наук про здоров’я в Огайо провели дослідження за участю 22 пацієнтів, половина з яких брала водорозчинну корицю (250 мг) щодня, інша половина– плацебо. У тих, хто брав корицю було виявлено збільшення антиоксидантів і зниження цукру в крові на 13– 23%.

Цибуля

Цибуля містить кверцетин, флавонол, що допомагає запобігти хворобам серця та інсульту. Згідно з результатами дослідження, опублікованого в Journal of Nutrition, прийом в їжу цибулі допоміг знизити діастолічний кров’яний тиск до 7 mmHg.

Оливки

Цей продукт є значною частиною середземноморської дієти, яка визнана однією з найздоровіших у світі. Олія з оливок призводить до зниження кров’яного тиску. У дослідженні, присвяченому впливу оливкової олії на здоров’я, д-р Л. Альдо Феррара, доцент університету Неаполя в Італії встановив, що щоденне вживання 40 грамів оливкової олії дозволяє знизити дозування ліків, що знижують кров’яний тиск у хворих на гіпертонічну хворобу, приблизно на 50 %.

Орегано

Орегано містить сполуки карвакрола, що допомагає знизити кров’яний тиск. У дослідженні, проведеному на тваринах, вчені з університету Ескішехір Османгази в Туреччині, встановили, що карвакрол призводить до зниження частоти серцевих скорочень, нормалізує артеріальний тиск, а також систолічний та діастолічний тиск.

Глід

Глід традиційно використовується для лікування високого кров’яного тиску. У рандомізованому дослідженні, проведеному в Редінгу, Великобританія, 79 хворих на цукровий діабет 2- го типу вживали 1200 мг екстракту глоду, а інша група приймала ліки від високого кров’яного тиску. Результати показали, що у пацієнтів, що приймали глід, в кінці 16 -го тижня знизився рівень середнього діастолічного тиску.

Кардамон

У дослідженні, опублікованому в Indian Journal of Biochemistry and Biophysics, брало участь 20 осіб, яким вперше був поставлений діагноз первинної гіпертонії. У ході дослідження вони приймали по 3 г порошку на день протягом 3 місяців. По закінченні цього терміну, всі хворі відчули поліпшення без будь-яких побічних ефектів. Крім того, у них значно знизився кров’яний тиск, і покращився антиоксидантний статус.
Антиоксидантна та протизапальна дія деяких спецій і трав допоможуть вам поліпшити загальне самопочуття. Трави мають низьку калорійність, збільшують лікарську цінність їжі і дозволяють знизити артеріальний тиск. Додавайте їх в супи, салати, рибні, м’ясні, овочеві страви і будьте здорові.

Щоб вийти зі стану коми, хворий має чути рідні голоси

Тетрада Фалло

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers