rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Радником українського міністра Абромавічуса стала естонський

інвест-менеджер Яніка Мерило

Радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Айварaса Абромавічуса стала керуючий директор Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA) Яніка Мерило.
Про це у понеділок, 5 січня 2015 року, повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.
«Я радий вітати нового члена команди – Яніку Мерило – й упевнений, що її досвід, зокрема, й міжнародний, у сфері розвитку підприємництва та інвестицій, буде потрібним та корисним як для міністерства, так і для країни в цілому», – прокоментував призначення Абромавічус.
Очікується, що на цій посаді Мерило відповідатиме за напрямок залучення інвестицій, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату, координацію міжнародних програм й розробку рішень електронного уряду.
Мерило працювала виконавчим директором Асоціації міжнародних інвесторів UVCA, експертом Агентства електронного уряду України, членом ради директорів першого клубу українських бізнес-янголів UАngel й радником голови комітету закордонних справ парламенту Естонії.
Абромавічус поряд з канадійкою українського походження Наталією Енн Яресько, що стала міністром фінансів, й новим міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі – затверджений у складі оновленого Кабінету Міністрів у вівторок, 2 грудня.
На брифінгу після затвердження своєї кандидатури Абромавічус обіцяв формувати свою команду з українців.
«В Україні є дуже багато людей, які добре розуміють економіку. Я їх знаю. Може, декого, кого я не знаю, мені будуть рекомендувати. Але буде прозорий процес, я не бачу жодних проблем зі створенням хорошої команди», – сказав Абромавічус.

За останній місяць армія отримала понад

400 одиниць техніки

За останній місяць українській армії передано понад 400 одиниць техніки, виготовленої або відремонтованої підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Про це повідомив журналістам на військовому аеродромі в Озерному, під Житомиром, президент України Петро Порошенко, який перебував з робочою поїздкою на Житомирщині, передає УНІАН.
«Українські Збройні Сили мають чим захищати країну, мають високий бойовий дух і налаштовані на перемогу, за останні 30 днів ми передали Збройним Силам України більше, ніж 400 одиниць техніки», – заявив президент.
При цьому він підкреслив, що ця техніка передається в найбільш боєздатні частини, які проявили себе в АТО.
«Зараз отримана техніка вирушає для бойового злагодження і найближчим часом буде передаватися в зону АТО», – сказав Порошенко.
Президент підкреслив, що отримані особовим складом Збройних Сил літаки (Су-27 та інші – ред.) будуть обладнані новою системою протиповітряної оборони і дозволять українським воякам у зоні АТО застосовувати авіацію вночі.
При цьому ефективність дій української армії Порошенко визначив як дуже високу.
«Ефективність дій (українських військових – ред.) є дуже високою, і всі налаштовані на перемогу», – підкреслив президент.
Він також нагадав, що прийнятий українським парламентом державний бюджет на цей рік забезпечує високий рівень фінансування сектора національної безпеки й оборони.
«Найближчим часом ми завершимо опрацювання державного оборонного замовлення», – пообіцяв Порошенко.
5 січня на Житомирщині Порошенко вручив військовим частинам різних регіонів понад 150 сертифікатів на військову техніку та озброєння.

Початок масової видачі біометричних

паспортів затягується

Територіальні підрозділи державної міграційної служби станом на 5 січня 2015 року не розпочали приймати документи на оформлення біометричних паспортів громадянина для виїзду за кордон. Про це повідомляють читачі «Європейської правди», також ці дані підтверджує Державна міграційна служба (ДМС).
«Одразу після завершення підготовчих заходів буде визначено дату, з якої територіальні підрозділи почнуть приймати заяви з оформлення біометричних документів, яка буде оприлюднена на веб-сайті ДМС України», – зазначено нині на сайті ДМС.
Читачі повідомляють, що в «центральному ОВІРі» Київської області (обласному управлінні ДМС) заявникам у понеділок повідомляють, що система «працює в тестовому режимі» і приймання документів не проводиться.
У прес-службі ДМС визнали, що перші заявники зможуть подати документи на «біометрику» лише через тиждень.
«Юридично видача біометричних закордонних паспортів розпочалася з 1 січня, однак технічно станом на 5 січня документи на їх оформлення не приймаються. Це пов’язано з новорічними святами. Але вже 12 січня можна буде подавати документи», –- заявив керівник прес-служби ДМС Сергій Гунько.
Між тим, на першому етапі – в січні – по всій Україні працюватимуть лише 30 робочих місць зі збору біометричних даних.
«Зрештою, буде обладнано 600 робочих місць. Ми забезпечили захищений зв’язок та закупили необхідне обладнання, але воно ще не надійшло до України через те, що гроші були виділені пізно. Ми очікуємо, що орієнтовно 20 січня обладнання надійде до країни, тоді приймання документів на біометричні паспорти буде проходити в повному обсязі», – запевнив Сергій Гунько.
«Можна стверджувати, що в лютому всі підрозділи ДМС, які наразі проводять видачу паспортів для виїзду закордон, оформлюватимуть також чіпові (біометричні) документи. При цьому, щоби оформити паспорт усім бажаючим, кількість робочих місць буде збільшено вдвічі – зараз їх приблизно 300, буде – 600», – заявив представник ДМС, зазначивши, що наразі не може назвати точну дату початку видачі біометричних паспортів.
Як відомо, видача біометричних документів є однією з вимог ЄС до України в рамках виконання плану дій з візової лібералізації.
Україна має налагодити безперебійну та недискримінаційну процедуру видачі паспортів, захисту персональних даних та гарантувати, що документи не видаються негромадянам України.

Держбюджет України за 2014 рік недоотримав

36,3 млрд. грн.

До загального і спеціального фондів державного бюджету України за 2014 рік, за оперативними даними Державної казначейської служби, надійшло 406,9 млрд. грн., що становить 91,8% від планового показника за цей період, недоотримання доходів становило 36,3 млрд. грн., повідомляється на сайті Держказначейства.
«За січень-грудень 2014 року збір до загального і спеціального фондів державного бюджету становило 406,9 млрд. грн. або 91,8% до планових показників на січень-грудень з урахуванням внесених змін. Недоотримання до бюджету становлять 36,3 млрд. грн.», – йдеться в повідомленні.
Згідно з оперативними даними Держказначейства, в 2014 році до загального фонду держбюджету надійшло 354 млрд. грн. (94,8% суми, передбаченої бюджетним розписом на вказаний період). Недонадходження до загального фонду держбюджету за звітний період становили 19,6 млрд. грн. Державною фіскальною службою України не забезпечено збору до загального фонду державного бюджету на суму 19,7 млрд. грн. (за плану 334,8 млрд. грн. до бюджету надійшло 315,1 млрд. грн. або 94,1%), зокрема, податковими органами не забезпечено збору на суму 15,9 млрд. грн., митними органами не забезпечено надходження на суму 3,8 млрд. грн.
До спеціального фонду держбюджету в 2014 році надійшло 52,9 млрд. грн. (76% суми, передбаченої бюджетним розписом на вказаний період). Недонадходження до спеціального фонду становили 16,7 млрд. грн.
Також повідомляється, що в 2014 році відшкодовано 43,3 млрд. грн. ПДВ (84% плану).
До загального і спеціального фондів державного бюджету України за січень-листопад, за оперативними даними Державної казначейської служби, надійшло 367,7 млрд. грн., що становить 93,2% від планового показника за цей період, недоотримання доходів становило 26,7 млрд. грн.
31 липня Верховна Рада ухвалила зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», що передбачають збільшення обсягу дохідної частини державного бюджету на 2014 рік на 4,889 млрд. грн. – до 377,822 млрд. грн. і видаткової частини – на 4,825 млрд. грн. – до 441,587 млрд. грн.
Президент України Петро Порошенко 31 грудня підписав закон «Про державний бюджет України на 2015 рік». Газета «Голос України» опублікувала закон про державний бюджет України на 2015 рік. Закон опублікований у спеціальному випуску газети № 254 від 31 грудня.
Нагадаємо, що документ був ухвалений Верховною Радою 29 грудня, близько 4-ї години ранку. За це рішення проголосували 233 народних депутати з 329 зареєстрованих у залі.
Бюджет на 2015 рік розрахований з прогнозу падіння економіки в 4,3% за інфляції 13%.
Доходи бюджету встановлені в розмірі 475,240 млрд. грн., видатки – 527,194 млрд. грн. із максимальним обсягом дефіциту держбюджету у 63,670 млрд. грн.
Також у ніч на 29 грудня парламент ухвалив пакет необхідних законів для забезпечення дохідної частини бюджету.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи проект бюджету, зазначав, що однією з цілей закону є фінансування національної безпеки й оборони, на що заплановано «безпрецедентний обсяг» коштів. За його словами, безпосередньо на безпеку й оборону в 2015 році планується скерувати 80 млрд. грн. Додатково 1,8 млрд. грн. буде скеровано на виплати всім мобілізованим, яких буде призвано до лав Збройних Сил України, 2,9 млрд. грн. – на інші органи безпеки й оборони, 6 млрд. грн. становитимуть державні гарантії державним компаніям «Укроборонпрому» для придбання нової військової техніки та її ремонту для Збройних Сил України.

З початку АТО 14 працівників прокуратури

Донбасу побували в полоні у терористів

З початку проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях у полоні терористів перебували 14 працівників органів прокуратури, які працювали в цих регіонах, троє з них загинули.
Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України, про це заявив генпрокурор Віталій Ярема під час зустрічі зі своїм заступником – головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом та керівниками структурних підрозділів прокуратур Донецької, Луганської областей, а також – військовими прокурорами Південного регіону України.
«З початку проведення АТО 14 працівників прокуратур Донецької та Луганської областей, двоє з яких – заступники прокурора області – перебували в полоні членів терористичних організацій. Троє працівників прокуратури загинули від рук терористів», – сказав Ярема.
Він запевнив, що сім`ї загиблих прокурорів не залишаться без допомоги з боку держави.

У Слов’янську обмежили продаж

алкоголю військовим

У Слов’янську заборонили продаж алкогольних напоїв військовим у клубах, кафе, барах і ресторанах, а також обмежили їхній продаж силовикам у магазинах. Про це повідомив в. о. слов’янського міського голови, секретар міськради Олег Зонтов. Про це йдеться в сюжеті «Громадського ТБ Донеччини».
Під час зустрічі з представниками влади активісти поскаржилися, що часто зустрічають п’яних військових, які «ходять по вулицях і матюкаються». Міський голова підтвердив, що в тиждень фіксується близько 15 подібних випадків. За словами Зонтова, з представниками кафе, барів і ресторанів була проведена робота, що стосується заборони продажу алкогольних напоїв людям у військовій формі, а також заборони відвідування озброєними людьми у формі цих закладів. У випадку з торговими точками, каже міський голова, таку заборону запровадити не можна, тому їм була дана рекомендація обмежити продаж алкоголю військовим.
Як повідомлялося, 1 листопада у м. Костянтиновка, Донецької області, влада рекомендувала керівникам торгових точок заборонити продавати алкогольні напої військовослужбовцям військових формувань, що перебувають на території міста.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers