rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Концерт для святого Миколая
Миколаю, Миколаю, я тебе чекаю,
Тебе люблю, тебе кличу, святий Миколаю.
Миколаю, Миколаю, ти прийди до мене,
Є у мене чемні ручки, чемні ніжки в мене

Вже стало доброю традицією для школи танцю «Вишиванка» давати концерти для святого Миколая.
Цього року саме в той вечір, коли щедрий Миколай утаємничено мандрує по українських оселях і обдаровує діточок дарунками, учні школи «Вишиванка» демонстрували свою майстерність і вміння танцювати.
Концерт відбувся у залі при церкві св. Йосифа Обручника. Після благословення пароха о. Миколи Бурядника святкове дійство розпочала театральна студія «Диво», керівником якої є пан Василь Митничук. Було гармонійно поєднано виступи ангеликів і чортика з танцями «Вишиванки». Звісно, найпочеснішим гостем свята був святий Миколай, якого радо зустріла малеча. Адже дітки добре знали, що Миколай приніс для них подарунки, тому так старанно виконували підготовлені композиції.
Title 

Саме цього вечора дебютантами на сцені були хлопчики і дівчатка наймолодшої групи (віком 3-4 р.). Вони виконали танок «Сніжинки». З гордістю приймаючи шалені оплески глядачів та вигуки «молодці», дітки, мабуть, розуміли – то була особлива посвята в танцюристи – тепер вони є справжніми вихованцями школи танцю «Вишиванка».

Title 

З кумедною й актуальною композицією «Апчих» виступила молодша група (діти віком 4-5 р.). Можна було побачити великі зміни в їхній майстерності і впевненості на сцені порівняно з минулорічним виступом. Згодом запросили на сцену середню групу ангеликів (дітей віком 6-7 р.) із танцем «Гопачок». Зал радо вітав виконавців, підбадьорюючи їх гучними оплесками.
А якою втіхою для присутніх у залі дітей був виступ найстаршої групи (віком від 12 р.)!!! Адже саме під час виконання їхньої композиції «Рок-н-рол» у зал полетіли жмені цукерок, які щедро жбурляли танцюристи. Глядачі з перших рядів не розгубилися і скоренько кинулись збирати солодощі.

Title 

З оновленою композицією «Вальс» виступила середня група дітей (віком 6-8 р.). Граційно кружляли танцювальні пари, намагаючись продемонструвати хорошу підготовку до виступу.
Старша група танцюристів (віком 9-12 р.) виконала танець «Гопак» Спеціально для виступу вони вивчили нові елементи танцю, які впевнено показали глядачам. Зал обдарував виконавців гучними оваціями.

Title 


Ще перед відкриттям концерту для св. Миколая наставники школи танцю «Вишиванка» Оксана та Павло Федьківи звернулися до залу з проханням бути щедрими у символічний оплаті за вхід, адже зібрані кошти будуть передані у Фонд захисту Героїв України. Гордо і радісно світилися оченята всіх вихованців «Вишиванки». Адже саме завдяки їхній праці, попередній підготовці і виступу на концерті було зібрано $1105.00.

Title 

Справді приємно, що у «Вишиванці», окрім танцювальних навиків, дітям прививають любов до рідного краю, його традицій, виховують справжній дух патріотизму, національної гордості, зрештою, впевненості в своїх силах. І тішить те, що на традиційній святковій загальній фотографії танцюристів «Вишиванки» щороку бачимо більше нових учасників. Значить, школа росте, розвивається, а вчинки свідчать самі про себе.
Учителі школи Павло Федьків, Оксана Федьків та Світлана Сєльськая висловлюють щиру подяку учням та їхнім батькам, а також усім, хто завітав на свято.
Фото Ізольди Щасливої

Зимова казка

«Магія кораликів» – виставка в Українському Інституті модерного мистецтва (Чикаго)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers