rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Голос шкільного дзвоника у «Рідній школі» у Детройті
Title 
 Title
За щедру осінь заховалось літо,
Позаду вже ясні і теплі дні.
Зів’яли швидко літні гарні квіти,
Природа вбралась в кольори ясні.


Загадковий шепіт вітру, дзвінкі краплі дощу об шибки вікон нагадали нам, що прийшла осінь. А з приходом осені у школу завітав початок нового навчального року.

Дзень-дзелень! Дзень-дзелень!
Промовля дзвінок,
Своїм дзвоном звеселяє,
Кличе на урок.


Звук шкільного дзвінка повертає нас у далеке дитинство, з ним пов’язані найкращі шкільні роки. З нетерпінням чекають цього свята учителі, батьки та учні.
Після літнього відпочинку, трохи змужнівши, засмаглі діти спішать до школи, щоб поринути в світ знань, добра й атмосферу виховання. Школа святково зустрічає своїх учнів.

Дітей вчити наша школа
Готова завжди.
Не одне ще покоління
Приведуть сюди.


Цього навчального року школу українознавства Товариства «Рідна школа» міста Детройт очолила пані Оля Новачинська, вчитель цієї ж школи. Впродовж років пані Новачинська зарекомендувала себе як добрий, розумний, відповідальний педагог. Вимоглива, але справедлива до учнів, вона має авторитет серед дітей, батьків, колег по роботі.
У суботу, 6 вересня цього року, пані Оля запросила дітей, батьків, гостей на свято Першого дзвоника, розповівши про цінність і важливість Рідної школи на чужині. У вступному слові директор школи звернулася з настановами для учнів, нагадала про правила поведінки в школі, які мають співпадати з вимогами християнської моралі.
У зверненні до батьків пані Оля Новачинська наголосила, що: «Без родини, без підтримки батьків школа не досягне того результату, на який покладає надії кожний учитель. Школа чекає на співпрацю. Тільки разом ми виховаємо наших дітей справжніми українцями, на яких покладається надія майбутньої України».
Пані Новачинська подякувала батькам за розуміння, терпеливість, самопожертву, за любов до України та за прищеплення цієї любові своїм дітям.
Після звернення до батьків директор школи представила присутнім педагогічний колектив школи. Відтак, слово мав парох Української Католицької церкви святого Йосафата отець Маріо Дацишин, ЧСВВ. Отець Маріо привітав пані Олю на посаді директора школи, учнів та учителів з початком нового навчального року та за давнім християнським звичаєм поблагословив і покропив свяченою водою всіх учасників свята на щасливий навчальний рік. А далі – на сцену запросили першокласників, від їхнього імені Василько Дутка та Олександр Сус прочитали вірші про свої переживання та початок навчання.
Від 11-класників першокласників вітали: Марта Залівська, Зоряна Форошівська, Зенко Левицький та Максим Панчишин. Від імені школярів першокласників вітали теплими словами учні другого класу: Емілія Думанська, Мар’ян Романчук та Дмитрик Дармограй. Вони засіяли школярам, які вливаються у шкільну сім’ю, пшеницею, промовляючи при цьому слова:

Хай Господь усіх пильнує
І від злого хай рятує.
З місяця, з рути-м’яти,
З роси і води, з євшан-зілля –
На знання, на щастя і долю,
На добро і милосердя!


Майбутні випускники 2014-2015 навчального року розпочали дзвоником навчальний рік, а передав його в руки першокласниці Мії Юзич одинадцятикласник Ігор Лазурко. Учні одинадцятого класу за руки провели першокласників за шкільні парти.
Завершила пані Оля Новачинська це радісне шкільне свято словами:

Ти – українець, Україна – ненька
Спіши в суботню школу по знання!
Як встане сонце, зранку-пораненьку
Тебе зустріне там шкільна рідня.


Свято продовжилось святою Літургією, яку відправив отець Маріо Дацишин, ЧСВВ.
З Божим благословенням учні школи розпочали наступну сторінку своєї шкільної книги та цікавого життя у Рідній школі.
Автор статті та віршів –
учитель Рідної школи м. Детройт
Любов Красій, Детройт.
Спеціально для «Час і Події»

Прокламація Дня Незалежності України

Бути українцем у Росії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers