rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Парафіяльний фестин при парафії св. Володимира і Ольги
Title 
 
Title
 Vita Buenrostro
 
Title
 Звернення конгресмена M.Quigley до української
громади Чикаго
 Title
 Ведучі фестину Діяна Вруська та Богдан
Василик
 Title
 Конгресмен Mike Quigley з представниками
української громади
Ось і закінчився цикл парафіяльних фестин, які проводяться щороку при парафіях українських церков  з метою збору коштів на утримання церковних будівель та інших потреб парафій.
Українці Чикаго та його передмість полюбляють таку оказію, при якій можна чудово провести час, поспілкуватися із друзями за кухликом пива, розширити коло друзів, посмакувати смачними стравами не тільки української традиційної кухні, а й стравами інших народів.
Традиційно цикл такого своєрідного храмового  свята розпочинається в парафії св. Йосифа Обручника.  Далі естафету перебирає Український Конгресовий Комітет Америки Відділ Іллінойс, що проводить фестиваль «Українські Дні», приурочений до Дня Незалежності України. Закінчується цикл парафіяльним фестином при парафії св. Володимира і Ольги, який щороку проводиться в першій половині вересня.
Цьогорічні події в Україні, пов’язані із цинічною окупацією східної її частини  російськими військами, вразили весь світ. На боротьбу проти окупантів піднялась вся  нація.  Поруч із героями української армії, котрі воюють із зброєю в руках, працює багато українських  волонтерів як на материку, так і в багатьох країнах світу. Вони роблять все можливе і неможливе, щоб зібрати кошти, закупити і переправити все необхідне нашим військовим в зону АТО.  Українській діаспорі в цей складний час не до масових  гулянь. Волонтери працюють в усіх країнах світу, де проживають українці, зокрема, в Німеччині, Польщі,
Title 
 
Title
 Вітальне слово Генерального консула України в
Чикаго, Андрія Праведника

 
Title
 Представники головного спонсора фестину -
Кредитівки Самопоміч
 Title
 Настоятель парафії свв. Володимира і Ольги
о.крилошанин Олег Кривокульський та конгресмен
Mike Quigley у вишиванці
 Title
 Церемонія відкриття фестину
Нідерландах, Швейцарії, США, Австрії, Бельгії, Білорусії, Болгарії, Англії, Греції, Індії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канаді, Китаю, Норвегії та ін.
Організатори всіх трьох фестивалів, проведених в Чикаго, використали свої традиційні щорічні фестини і фестивалі  для збору коштів на допомогу українській армії.
Біда згуртувала людей. Цього року, як ніколи кожен із нас чекав на цю зустріч. Навіть величезна злива і суцільне місиво із болота не завадило зібратися  в Сміт Парку великій українській родині, щоб віддати частину свого заробітку на потреби нашій армії.  Багато українців впродовж декількох останніх місяців за власні кошти закуповують зручне взуття, теплий одяг, медикаменти, сухі пайки і багато інших речей, необхідних для нормального функціонування української армії в польових умовах.  Цю акцію зорганізувала добре відома кожному із нас пересилкова фірма «Міст-Карпати», яка слугує місточком між українською громадою Чикаго і Україною. Фірма «Міст-Карпати» займається цією благодійною справою із початку створення Майдану в Києві.
Підтримати українську громаду в цей тривожний для нас час прийшли представники американського уряду, та урядів інших країн світу, котрі засуджують дії путінського Кремля, зокрема американський конгресмен Майк Квіглі, олдермен Роберт «Боб» Фіоретті, екзекутивний член Ради директорів Українського національного музею Стів Демітрo, Віта Буенростро.
На правах господаря зі словами подяки до присутніх українців та гостей звернувся настоятель церкви св. Володимира і Ольги, отець крилошанин Олег Кривокульський.  Після привітань отець Олег запросив усіх до молитви за Україну. Після молитви присутні заспівали американський та український гімн. У виконанні інструментального оркестру «Беркут» (худ. керівник Богдан Скавінський) прозвучала в’язанка патріотичних  мелодій столітньої давності.  Саме з цими мелодіями на вустах, замішаними на високому патріотизмі, наші предки в минулому вели боротьбу за незалежність із тим самим ворогом, з яким воює сьогодні українська молодь.
Одне за одним до мікрофону підходили гості, щоб привітати нашу громаду із храмовим святом.  Конгресмен Майк Квіглі, з котрим отець Олег провів невеличку екскурсію, був вражений архітектурою храму св. Володимира і Ольги.  На цьому фестині конгресмен став справжнім українцем, одягнувши прямо на сцені подаровану парафіянами вишиванку. Конгресмен зазначив роль української громади Чикаго у захисті суверенітету України, адже саме наша громада привернула увагу Конгресу США до подій в Україні.  Треба надати належне пану Квіглі, котрий в складі делегації конгресменів США відвідав Україну, щоб на власні очі оцінити ситуацію в нашій країні. До речі, Голова Комітету зовнішніх відносин сенату США Роберт Менендес  - від Демократичної партії, та сенатор від Республіканської партії Боб Коркеp запропонували  запросити президента України Петра Порошенка виступити перед Конгресом США під час його візиту до Вашингтону, запланованого на  другу половину вересня.  
Далі до слова було запрошено Генерального Консула України в Чикаго Андрія Праведника. Не зважаючи на свою зайнятість, пан Андрій разом із своєю родиною, дружиною Марією та сином Іваном, використовує кожну нагоду бути разом із українською громадою.
Сцена прикрашена величезним тризубом, викладеним із жовто-гарячих соняхів.  Море людей в ошатних вишиванках. Ведучі Фестину Діяна Вруська та Богдан Василик запрошували одне за одним добре відомі українцям Чикаго мистецькі колективи – танцювальні, інструментальні ансамблі та співаків-солістів. З особливим захопленням та оваціями сприймалися виступи танцювального ансамблю «Громовиця» школи балету і народного  танцю, групи «Ефіра», гостей із України, заслужених артистів України Віктора Павлика та Андрія Князя. Організатори Фестину подбали про те, щоб задовольнити різні смаки публіки.  Допоки одні насолоджувалися концертом, інші побували на своєрідній  мистецькій виставці, яку розгорнули в окремих наметах майстри народного мистецтва.  Чого тут тільки не було, і архаїчні писанки, і гердани, й ікони.  Молоді дівчата прикрашали свої пишні голівки українськими віночками.  Було розіграно лотереї від одного із головних спонсорів усіх мистецьких подій Чикаго та його передмість – Кредитівки «Самопоміч» та організаторів дійства, парафії св. Володимира і Ольги. Смачна їжа, холодне пиво, а головне настрій, з яким громада зібралася для того, щоб внести свій черговий даток на підтримку української армії.   На цьому Фестині було зібрано чималу суму грошей. Процес збору фінансової допомоги українській армії безпосередньо на фестинах зініціювала молодь відомого далеко за межами США танцювального колективу «Громовиця». Представники окремих приватних українських бізнесів віддали на цю благородну справу всі виручені на Фестині гроші.
   Організатори Фестину висловили щиру подяку громаді, усім мистецьким колективам, які долучилися до цієї справи. Особлива подяка спонсорам за їхні щедрі датки:
Кредитовій спілці «Самопоміч», пересилковій фірмі «Міст-Карпати», МВ банку, PNC банку, Фундації «Спадщина», Comcast, WDT (World Discount Telecommunications),  LTF (Lewyckyi-Taglia-Felton EyeClinics), «Zhivago», «Boss Revolution», «Kassia’s», «Versailles”, “d/vision”, “USEF”, “Angel Smile Dental Care”, “Ford”, UIA (Ukraine International Airlines), IDT, Abt, Food Should Taste Good, State Farm, Miller Life, Miller Time, LARABAR, Careerbuilder, M&M( the special events company).
Світлини автора

Вахтанг Кіпіані: «Не озброювати того, хто може і хоче піти в до- бровольчий батальйон – це політичний злочин»

Перший дзвоник пролунав...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers