rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Першого дзвоника у Школі українознавства при українському православному катедральному соборі св. кн. Володимира
Title

 Title
 Title
 Title
Ранок 6 вересня видався напрочуд гарним: усе ще по-літньому лагідне сонце тішило своїм яскравим сяйвом, але у прозоро-голубому повітрі вже відчувався легкий подих осені...
Та справжньою ознакою пори року стало барвисте море українських вишиванок та веселий дитячий галас, що заповнили класи нашої української школи. Як і завжди у цей день, серця всіх присутніх учнів, учителів, батьків та гостей зворушливо повнилися відчуттям очікування дива – єднання шкільної громади навколо нашої української спадщини; для першокласників – отримання цієї заповітної книжки з дивною назвою «Буквар», для учнів десятого класу – такий уже звичний перший дзвоник, що сповіщав про початок останнього року навчання у стінах рідної школи, а для решти школярів – це приємна очікувана зустріч зі старими та новими друзями та наставниками.
За доброю традицією, цього дня у Катедрі св. кн. Володимира було відслужено молебень до Спасителя, під час якого настоятель собору, учителі, учні, батьки та всі присутні просили Божого благословення для успішного навчання. Діти з увагою прислухалися до слів отця Івана, що давав їм коротенькі, але такі важливі настанови та побажання.
Title 
 Title
 Title
 Title
Після молебню у прицерковній залі відбулася святкова лінійка, яка розпочалась співом державного гімну України та хвилиною мовчання у пам'ять про загиблих борців за свободу і незалежність нашої далекої Батьківщини. Потім пролунав перший дзвоник, поданий першокласницею Юлею Перехожук та десятикласником Юрою Коцьким. Тут також прозвучали невеличкі віршики, спеціально приготовлені для цієї події нашими учнями та вчителями.
Не обійшлося і без приємних несподіванок – на наше свято завітали високі і поважні гості. Святкову громаду вітали: Генеральний Консул України в Чикаго п. Андрій Праведник, що прибув на наше свято з дружиною Марією, та Голова Іллінойського відділу УККА п. Олесь Стрільчук. Уважно прислухалися всі присутні до їхніх слів, сповнених мудрості, натхнення та гарячої підтримки нашої школи. Як і багато разів у минулому, Кредитова Спілка «Самопоміч» відрядила свого представника на наше свято: цього разу нас відвідала п. Соломія Салдан. Ми завжди вдячні цій̆ єдиній українській фінансовій установі в Чикаго за їхню постійну щиру та щедру підтримку.
Та, без перебільшення, родзинкою свята стало прибуття до нас народного артиста Украйни Віктора Павліка, яке організувала одна з наших учителів п. Марія Рибак. Пан Віктор від щирого серця привітав усіх присутніх, заспівав для них пісню «Чорнобривці» та сфотографувався з учнями і вчителями.
Свято закінчилось на веселій і смачній нотці: всі мали змогу поласувати піцою та печивом, які були запропоновані батьківськім комітетом школи. Щиро сподіваємось, що піднесений настрій і любов до рідної мови та культури наші школярі візьмуть не тільки у цей навчальний рік, а в усе своє майбутнє життя.

Вахтанг Кіпіані: «Не озброювати того, хто може і хоче піти в до- бровольчий батальйон – це політичний злочин»

Перший дзвоник пролунав...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers