rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Революція Гідності у супроводі скрипки
У Мантові, що на півночі Італії, в рамках музичного фестивалю «Етеротопіє», відбувся український ранок, що мав на меті привернути увагу італійського суспільства до політичних реалій України.
«Етеротопіє» – фестиваль звуку та фортепіано, єдиний такий фестиваль на національному рівні в Італії. Він відкриває нові музичні горизонти: пропонує новий репертуар, не забуваючи культурну спадщину минулого. Два тижні щоденних музичних заходів провели слухачів подорожжю від класичного до сучасного, від історичного авангарду до електронної музики і джазу. Музичні заходи переплелися з тематичними зустрічами; під час однієї з тких зустрічей центральною темою були політичні події в Україні.
Український Майдан уособлює в собі мистецтво супротиву. У київських подіях не останню роль відігравали митці, розпалюючи вогонь української революції. Народження модерної нації співпало з народженням нової естетики та нових форм мистецького буття. Народний артист України Олесь Семчук – один з «екстремістів» від мистецтва, що був у гущині революційних подій Майдану, став ініціатором тематичної музичної зустрічі «Від Помаранчевої революції до Революції Гідності».
  Title
  
У неділю, 29 червня, Аудиторіум Монтенверді запросив гостей на музичний ранок із метою об’єктивного висвітлення недавніх та актуальних подій в Україні.
Захід співпав із підписанням Угоди про асоціацію з ЄС, тож його організатори привернули увагу до шляху, який довелося пройти нашій країні, захищаючи основні європейські цінності – право на свободу та людську гідність.
Ведуча Маріанна Сороневич, головний редактор «Української газети» в Італії, почала захід ближчим знайомством з Україною, ілюструючи розповідь аудіовізуальним супроводом. Зал не стримував емоцій під час перегляду мініфільмів у пам’ять Небесної Сотні, з увагою сприймав огляд подій, пов’язаних з анексією Криму та АТО на Донбасі, в яких червоною ниткою проходить втручання Росії у внутрішні справи України.
Гостями акції стали представник мера міста Мантови пані Джулія Лонгіні, Президент міської ради Джуліано Лонгфільс та консул України в Мілані Сергій Пода. Пан Лонгфільс висловив політичну підтримку Україні та вручив її дипломатичному представникові пам’ятні подарунки.
Захід супроводжували чарівні звуки творів українського композитора Мирослава Скорика у виконанні скрипаля-віртуоза Олександра Семчука. Музика задавала загальний тон, підсилювала трагізм теперішніх подій та вселяла надію на майбутнє України.
Українські музиканти в Італії продовжують традицію, яку започаткував український композитор, диригент, співак, класик європейської музики Максим Березовський, що у вісімнадцятому сторіччі був відряджений до Італії на навчання у Болонській філармонічній академії, де близько восьми років брав уроки у відомого композитора та історика музики падре Джованні Батіста Мартіні.
Народний артист України з блискучою кар’єрою – маестро Семчук – живе в Італії з 2002 року, активно співпрацюючи з кращими музикантами. Викладав у музичних академіях у Ф’єзоле, Флоренції та консерваторії у Відні, з 2011 року очолює струнну кафедру в Міжнародній Академії «Зустрічі з Маестро» в Імолі.
На завершення на сцену вийшли українки, що живуть в Мантові, засвідчивши своєю присутністю підтримку сказаного протягом заходу та глибоке співпереживання за майбутнє Батьківщини.

Пісняр із Буковини

Найбільша в Україні фреска прикрасила одеський дворик

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers