rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Звернення Собору єпископів Української Православної Церкви США
Чи повториться історія в Україні?
Потреба всіх ваших молитов

Тим часом, коли світ був занурений роками у підготовку до зимових Олімпійських ігор у Сочі, Росія, з вірою, що великий ведмідь став прирученим, люди в Україні вийшли на вулиці Києва, на площу Незалежності – Майдан, готові віддати своє життя, щоб позбутися ще одного корумпованого лідера і дихати свіжим повітрям свободи та стилем життя, яке дасть змогу зростати і бути продуктивними громадянами своєї нації. На декілька днів ця мрія немовби здійснилася, поки цей лідер не втік, а ті що підтримували його – покинули його. Всі, хто залишився, і ті, що підтримували Майдан, отримали більшість у Верховній Раді – діючи солідарно в очах громадян України.
Тоді раптом все завершилося. Не проявляючи жодної агресії чи провокації проти громадян, що розмовляють російською мовою у Криму чи іншій області, ведмежі лапи простягнулися, і їхні війська захопили Україну. Вже ніхто не намагався пробувати покращити ситуацію. Ведмідь вже не хотів перебувати у стані спокою. Чи це не ще одна спроба повернути забуту імперію? Чи ця догма про захист своїх громадян в Україні пошириться в інших країнах – навіть якщо вони не були частиною минулої імперії? Немає значення, які відповіді на ці запитання, наша батьківщина – Україна – знову є під загрозою придушення та репресій.
Весь світ дивиться. Світ каже «Стоп!» Світ каже «Ідіть додому!» Світ каже «Україна має право для самовизначення!» А в реальності, що прості слова зроблять? Чи світ зробить щось більше, ніж виголошувати попередження? Чи світ цього разу подбає про те, щоб Україна та її народ не став суб’єктом геноциду? Чи світ ще раз стоятиме осторонь і скаже, що не буде марнувати сили, щоб відвести ведмедя на свою територію, а то й просто стане німим? Слова є просто слова, які не несуть зі собою влади чи сили. Ніхто ж не вбачає прихід війська зі Заходу в Україну. Це лиш більше покалічить український народ – пам’ятаєте коли востаннє війська прийшли зі Заходу, яких спочатку бідний народ вважав визволителями? Ні, військові сили не в змозі допомогти. Слова сучасної дипломатії повинні мати за собою ефективні економічні, політичні та соціальні дії і санкції, що допоможе загарбникам зрозуміти, що їхні старання є марні та руйнівні для них самих і їхніх людей.
Все своє життя ми стежили за історією нашої нації, і під час цього ми тримали у наших руках жертви ведмежої агресії, придушення, репресії, розділення сім’ї, катування, Голодомор – дивлячись у їхні очі, коли вони згадували мільйони їхніх родичів, які загинули «за добробут імперії». Ми були свідками радості, яка відображалася на їхніх обличчях, дякуючи Богові за свободу їхньої нації – їхньої цілої й об’єднаної нації – до незалежності і після 24 років проголошення незалежності по всій країні. Саме тому, під час загрози незалежності, ми повинні вимагати від наших політичних лідерів тут, у США, та від лідерів усього світу негайних ефективних та належних дій, поки ще не пізно. Ми закликаємо все наше духовенство, вірних та парафіяльні громади бути на зв’язку з нашим президентом, губернаторами та законодавцями штатів для стійкої позиції в підтримці України та її громадян.
Ми залишаємось солідарні з нашими православними, католицькими лідерами та лідерами інших віросповідань в Україні, котрі показали відданість своєму стаду своїми постійними молитвами та турботами про тих, хто стояв на Майдані. Ми особисто привезли матеріальну підтримку лікарням, де перебувають потерпілі та надали допомогу сім’ям потерпілих. Сьогодні ми закликаємо наших братів єпископів православних Церков з усього світу, щоб розумно застосовували Богом дану їм владу, включаючи Росію, закликали припинити атаки на православних братів їхньої Віри! Ми закликаємо християн інших конфесій та релігійні групи з цілого світу закликати своїх вірних, щоб голосили і допомагали запобігти можливому перевороту нації, яка вже і так ледве прожила достатньо таких переворотів. Справді витерпіла! Тільки через Ласку Божу Україна відродилася 24 роки тому – незважаючи на слабкі та поділені органи управління на всіх рівнях – політичних, соціальних, церковних і інших. Прийшов час процвітати, так як вона вже почала робити, – не будучи загрозою для її сусідів та не порушуючи тисячолітніх міжнародних зв’язків.
Україна та її люди були досить тривалий час епіцентром світового Православ’я. Україна та її люди доказали це своєю неймовірною вірою у нашого Господа Бога і Спаса Ісуса Христа. Вона поклала надію на Святу Трійцю та Покров Пресвятої Богородиці. Ми, як єпископи Української Православної Церкви США, просимо про щирі і постійні молитви всіх, хто читає ці слова чи їх чує. Ми особливо закликаємо громади монастирів усього світу, які постійно моляться за людство, додати Україну та її громадян до цих молитов.
Нехай Свята Трійця і Пресвята Богородиця і всі святі і мученики України почують наші молитви і збережуть нашу Боголюбиву Україну і дарують їй мир та розуміння Істини і Любові на всі віки.


Всемогутній Отче, Ти сказав, що, коли двоє або троє зберуться в ім'я Твоє – Ти будеш серед них. Згадуючи Твої слова й отримавши землю України як спадщину, ми просимо Тебе сьогодні, щоб поміг нам пам'ятати це велике благословення. Благослови нашу Батьківщину – Україну та Сполучені Штати Америки – почесними ділами, голосом науки та добрими намірами. Спаси нас від насильства, розбрату і заколоту, від гордості та зарозумілості. Захисти свободу, яка є вираженням Твоєї Божественної Волі. У цей складний і важкий період по всій нашій прабатьківщині Україні наповни наші серця вдячністю, і дай народові України і всім нам благодать продовжувати вірити в Тебе і Твоє милосердя, як ми робили в попередні тривожні дні. Ми просимо про це, тому що знаємо, що Ти добрий і люблячий Бог, в якого ми благословенні через Отця і Сина і Святого Духа, завжди, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.
Ми молимося, щоб Господь Бог зіслав Своє благословення на людей України.
З Любов’ю у Христі Ісусі,
+Антоній, Митрополит
+Даниїл, Єпископ


День Пам’яті у Пармi, Огайo

Відзначення 200-річчя з Дня народження Т. Г. Шевченка в осередку Mитрополії УПЦ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers