rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Лікар із підвіконня: каланхое порятує від хвороб

Ця традиційна кімнатна рослина росла ще на підвіконнях наших бабусь і прабабусь. Однак, поливаючи каланхое, багато людей і не підозрюють про його користь. А між тим, це справжній домашній лікар. Сік рослини містить флавоноїди – біологічно активні речовини, що мають величезне значення для підтримки здоров’я. Каланхое властиві бактерицидні, протизапальні властивості, добре загоює рани та лікує чимало інших болячок.

Видів каланхое дуже багато, але найпоширенішими є каланхое Дегремона і пір’ясте. Яка рослина росте у вас, визначити дуже легко: у пір’ястого листя кругле, а в Дегремона – зубчасте, з безліччю паростків по краях.
Існує багато способів застосування каланхое, але найпростішим є використання його соку. З нього виготовляють настоянки, мазі. Для отримання соку листя рослини потрібно промити, очистити від країв, подрібнити до однорідної маси й відтиснути.
Свіжозібрані частини рослини можна потримати тиждень у темряві при зниженій температурі (до прикладу, у холодильнику). У таких умовах виробляються особливі речовини – біогенні стимулятори, що підвищують імунітет, активізують численні життєво важливі процеси, які сприяють лікуванню.

Боремося з варикозом
При варикозному розширенні вен на вузли накладають серветку з соком рослини. Можна приготувати і спиртову настоянку. Півлітрову банку до половини наповнити нарізаним листям каланхое і залити горілкою, тиждень настоювати в темному місці, періодично збовтувати. Далі – процідити й на ніч натирати ноги, круговими рухами, знизу вгору – від стопи до колін і вище. Болі проходять швидко, та для кращого ефекту рекомендують проводити процедуру 3-4 місяці.
А для зняття набряків з ніг треба нашаткувати листя каланхое, залити горілкою у співвідношенні 1:2 і дати настоятися два тижні. Потім щовечора ноги натирати цією настоянкою.

Чудо-настоянка від аденоми простати
Для лікування цього поширеного в наші дні захворювання рекомендують простий метод. Листя каланхое промити та пропустити через м’ясорубку, щоб набрався 100-грамовий повний стаканчик. Цю суміш залити в пляшечку з широкою шийкою. Туди ж «відправити» 200 г горілки (дозу потрібно витримувати дуже точно у співвідношенні 1:2). Поставити суміш у темне місце на 10 днів, збовтувати кілька разів, потім процідити. Помістити пляшечку з настоянкою в холодильник на нижню полицю і приймати вранці натщесерце за 20 хв до їди – 1 ч. ложку. Увечері перед вживанням їжі – також 1 ч. ложка. Поліпшення має настати дуже швидко. Пройде часта потреба ходити в туалет, зникнуть болі в сечоводі.
Коли стан здоров’я покращиться, слід зробити двотижневу перерву. Надалі пити по 1 ч. ложці у будь-який час доби. Щоразу після того, як відчули чи зауважили тривожні симптоми, приймайте впродовж кількох днів.

Зміцнює ясна та зуби
Сік каланхое допомагає при будь-яких зовнішніх інфекціях, до прикладу, при стоматитах. Якщо після сніданку жувати листочок цієї рослини, а ввечері свіжовитиснутий сік втирати в ясна, запалення мине, а зуби стануть міцнішими.
Людям, які страждають від пародонтозу, корисно додавати свіже листя каланхое, попередньо промивши і дрібно нарізавши, у вінегрети та картопляні салати.

Автор: Тоня Брик
Джерело: Наш день (http://nday.te.ua )


Якщо болить спина – перевірте... шлунок

Хропіння не лише дратує – це небезпечна хвороба

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers