rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Шевченка в школі українознавства при парафії св. Князя Володимира

«Свою Україну любіть,
Любіть її во врем’я люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть»

 Title 
  

Для багатьох поколінь українців 9 березня – день особливий. У цей день ми  згадуємо пам’ять Великого Сина українського народу – Тараса Григоровича

Шевченка. Нам може здаватись, що, відзначаючи Дні Шевченка з року в рік, ми вже все про нього знаємо, все в ньому розуміємо. Та, заглибившись знову у творчість поета, усвідомлюємо, що Шевченко – як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Осягнути глибину творчого і духовного надбання поета намагались і присутні 10 березня у залі Українського Православного Кафедрального Собору св. Князя Володимира у м. Чикаго, де відбувався концерт учнів школи українознавства.
Свято розпочалось спільною молитвою «Отче наш», яку виконали вихованці нашої школи та благословенням о. Івана Лимара, настоятеля Катедри.
Під час концерту учні та вчителі школи показали свою майстерність, декламуючи вірші Шевченка, показуючи театралізовані сценки про Кобзаря і, звичайно ж, у виконуючи пісні на слова поета.
Слухачі, зачаровані дійством, незчулися, як збігли понад півтори години концерту, сценарій якого створили вчителі нашої школи. Родзинкою програми став виступ наймолодших учасників свята – учнів-дошкільнят: вони направду розвеселили всіх присутніх майстерно продекламованими віршами, співом та чудовими артистичними манерами.
Натхненні творчістю та силою духу Генія українського народу, щасливо усміхнені, розходились парафіяни та гості свята по домівках, несучи в своїх серцях палаючу свічку любові до далекої Батьківщини, знову запалену нашими маленькими українцями. Тут, у далекій Америці, вони будуть знати Шевченка, пам’ятати його заповіти!

 

Title Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

«В сім’ї вольній, новій…»

Президент СКУ Євген Чолій на зустрічі з українською громадою: «Для євроінтеграції України потрібна участь кожного»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers