rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Новопризначений Генеральний консул України в Нью-Йорку – Ігор Іванович Сибіга – продовжує знайомство з членами української громади консульського округу

Незважаючи на природні катаклізми та бурхливі події політичного життя Сполучених Штатів і України, які потребують уваги Генерального консула, доктор Сибіга знайшов час для обговорення шляхів співпраці держави Україна з громадськими організаціями української діаспори.

Прикладом цього є зустріч із президентом неприбуткової благодійної організації «The Social Development Institute» магістром Михайлом Казаренком.
Кадровий дипломат, тернополянин за походженням, зі щирою цікавістю розпитував колишнього донеччанина, а нині співробітника пожежного департаменту міста Нью-Йорк, про ту діяльність, яку вже багато років проводить Інститут для розвитку взаємовідносин між суспільствами двох країн.
Під час зустрічі Михайло Казаренко розповів про різноманітні програми літніх студій для студентів американських університетів, школярів у Національному Університеті «Києво-Могилянська академія» які проводяться у співпраці з «The Social Development Institute»:
http://www.summerschool.ukma.kiev.ua/,
про те, що Інститут вже почав реєстрацію на літній семестр 2013 року:
http://sdinstitute.weebly.com/summer-at-kyiv-mohyla.html
та продовжує вести переговори з керівництвом українських студій «The Harriman Institute» Колумбійського Університету:
http://www.harrimaninstitute.org/programs/ukrainian_studies_contact.html
про проходження стажування з української мови, історії та культури американських студентів, що вивчають в Колумбійському університеті україністику та політичне життя східної Європи.
Предметом обговорення також стала програма, що вже 11 років проводиться за сприянням фонду другого президента України Леоніда Даниловича Кучми – міжнародний дитячий фестиваль «Змінимо світ на краще!», за яким держава Україна за власні кошти приймає у всесвітньовідомому дитячому таборі «Артек» делегації дітей з понад 58 країн світу, де вони паралельно з відпочинком беруть участь у роботі дитячої «Ліги Націй» і творчих та митецьких конкурсах, що дозволяють гідно презентувати свою країну на цьому всесвітньому дитячому форумі:
http://www.change-world.org/en/section/1
Генеральний консул схвально поставився до початку завчасного відбору дітей для формування делегації 2013 року. Отримала схвалення й ініціатива віце-президента «The Social Development Institute» – магістра Володимира Бахнака – щодо прийому аплікацій для участі у фестивалі на конкурентних засадах, за підсумками творів про видатних українських вчених, які необхідно надсилати разом з аплікаціями, за якими звертатися до
«The Social Development Institute»: http://sdinstitute.weebly.com/contact-us.html
Під час зустрічі не уникали й обговорення гострих питань. Михайло Казаренко розповів про те, що через систематичну відмову Посольством США в Києві у наданні віз для дітей – учасників програми «SDI-American winter» – довелось тимчасово призупинити роботу, що отримала багато схвальних відгуків: http://sdinstitute.weebly.com/videos.html
За цією програмою школярі українських шкіл та класів з українською мовою викладання зі сходу та півдня України, що перемогли в місцевих конкурсах української мови і відзначились добрими знаннями англійської мови та американської історії і культури, під час зимових канікул, на два тижні запрошувались в американські родини, які за власний кошт приймали дітей і знайомили їх із досягненнями американської демократії, життям ти культурою Америки.
Прикро, що через таку дрібницю немає можливості продовжувати цю програму, – висловлюються учасники по обидва боки океану.
Зацікавила доктора Сибігу і остання ініціатива Інституту, а саме – видання в Україні україномовного віршованого посібника з вивчення неправильних англійських дієслів та оголошення конкурсу на написання віршів з англійськими дієсловами і перевидання їх у 2014 році. На це та на грошові премії переможцям у досконалому опануванні української і англійської мов інститут вже зараз наполегливо шукає спонсорські внески.
Підсумовуючи питання, обговорені під час зустрічі, Генеральний консул висловив щиру підтримку ініціативам, що сприяють розвитку стосунків між двома країнами та сподівання на те, що ті складнощі, які виникають на цьому шляху, мають тимчасовий характер.
Інформаційна служба SDI

Свобода в теорії і на практиці: дві акції грудня

Схема розміщення та система дій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers