rss

ТЕНІС

Світоліна стала переможницею турніру в Нью-Йорку

Title  
 Фото twitter.com/ElinaSvitolina  

У ніч з понеділка на вівторок у Нью-Йорку (США) відбувся комерційний виставковий тенісний турнір «Tie Break Tens», переможцем якого стала українка Еліна Світоліна.

Харків'янка виграла всі три матчі, повідомляє офіційний сайт змагань. За регламентом змагань матчі складалися з одного сету, який тривав до 10 виграних очок однієї зі спортсменок.

На стадії чвертьфіналу Світоліна з рахунком 10-3 обіграла американку Вінус Вільямс, у півфіналі насухо розгромила її співвітчизницю Коко Вандевей (10-0), а у вирішальному фінальному поєдинку не залишила шансів китаянці Чжан Шуай (10-3).

За перемогу в «Tie Break Tens» Еліна Світоліна отримала 250 тисяч доларів США призових.

Раніше в цьому сезоні вже відбувся чоловічий розіграш турніру «Tie Break Tens». Перемогу в змаганнях здобув 32-річний чех Томаш Бердих.

 

Леся Цуренко вдруге виграла турнір WTA в Акапулько

Друга «ракетка» України і 40-й номер світової класифікації Леся Цуренко, як і торік, стала переможницею турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) Abierto Mexicano Telcel в Акапулько (Мексика) з призовим фондом $250 тисяч.

У фінальному поєдинку посіяна під сьомим номером Леся Цуренко за 2 години 46 хвилин у ніч зі суботи на неділю (за київським часом) у трьох сетах здобула вольову перемогу над 183-ю «ракеткою» світу швейцаркою Штефані Фогеле - 5:7, 7:6 (7:2), 6:2, повідомляє Укрінформ.

Протягом турніру киянка також обіграла американку Лорен Девіс (6:4, 6:1), австралійку Аріну Родіонову (6:3, 6:1), француженку сербського походження Крістіну Младенович (6:2, 6:2) і Дарію Гаврилову з Австралії (6:2, 6:4).

Це - четвертий титул, який Цуренко здобула на турнірах WTA в одиночному розряді. У 2015 році Леся виграла в Стамбулі (Туреччина), у 2016-му взяла головний приз у Гуанчжоу (Китай), торік - в Акапулько.

Зазначимо, що перемога у фіналі Abierto Mexicano Telcel принесла українці $43 тисячі призових і 280 рейтингових очок.

Марта Костюк оголосила бойкот турнірів у Росії через війну на Донбасі

15-річна українська тенісистка Марта Костюк, яка стала головним проривом Australian Open-2018, принципово відмовилася виступати на турнірах у Росії. Юна українка оголосила бойкот змагань у Москві і Санкт-Петербурзі через агресію РФ на Донбасі.

«Так, була пропозиція виступити на великих турнірах у РФ, але я відмовилася. І допоки на Сході триватимуть бойові дії, я вважаю недоречним брати участь у змаганнях, що проводяться в Росії», - сказала Костюк в інтерв'ю виданню glavcom.ua.

Нагадаємо, Марта стала наймолодшою учасницею третього кола турніру серії Великого Шолома за останніх 20 років. У матчі 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії-2018 Костюк поступилася в дербі першій ракетці України Еліні Світоліній.

У лютому поточного року Марта Костюк дебютувала в національній збірній України, зігравши в матчі Кубка Федерації проти Австралії.

 

Катерина Бондаренко вийшла у фінал турніру WTA серії Challenger у Індіан-Веллсі

Українка Катерина Бондаренко виграла четвертий матч поспіль і вийшла у фінал турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Challenger в американському Індіан-Веллсі з призовим фондом $150 тисяч.

У півфіналі Бондаренко (84-й номер рейтингу WTA) за 1 годину і 38 хвилин у двох сетах завдала поразки австралійці Айлі Томлянович (№ 96 WTA) - 7:5, 6:3, повідомляє Укрінформ.

Головний приз змагань у фіналі змагань Бондаренко розіграє з переможницею протистояння між італійкою Сарою Еррані (№ 125 WTA) та американкою Амандою Анісімовою (№ 175 WTA).

Зазначимо, що цей Challenger в Індіан-Веллсі проводиться вперше. У березні тут традиційно проходять престижні турніри серед жінок (категорії Premier Mandatory) і серед чоловіків (серії Masters).

 

КАРАТЕ

Станіслав Горуна - найкращий спортсмен Львівщини
за підсумками лютого

Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками лютого 2018 року майстра спорту України міжнародного класу, одного з кращих каратистів світового рівня Станіслава Горуну.

Цим почесним званням представник армійського спорту Львівщини та обласної школи вищої спортивної майстерності Станіслав Горуна вшанований за перемогу на дебютному етапі міжнародного рейтингового турніру з карате «Karate 1 - Series A» у м. Гвадалахара, Іспанія (9-11.02) та третє місце у представницьких змаганнях PremierLeaguaKarate (м. Дубаї, ОАЕ, 17.02) у ваговій категорії 76 кг, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Бажаємо представнику Львівщини не зупинятись на досягнутих результатах і брати на приціл участь у ХХХІІ літніх Олімпійських Іграх-2020 у Токіо.

 

ФУТБОЛ

Огляд матчів 22-го туру УПЛ

Футболісти донецького «Шахтаря» на стадіоні «Україна» у Львові обіграли місцеві «Карпати» з рахунком 3:0 (0:0) у поєдинку 22-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Усі м'ячі «гірники» забили після перерви - на 56-й хвилині відзначився Бернард, на 70-й - Алан Патрік, на 82-й - Ісмаїлі, повідомляє Укрінформ. Перенесений через складні погодні умови матч кропивницької «Зірки» та «Олександрії» відбувся у вівторок, 6 березня.

Результати інших матчів 22-го туру:

«Ворскла» (Полтава) - «Чорноморець» (Одеса) - 2:1

голи: Юрій Коломоєць (17-а хвилина), Євген Зубейко (45 - автогол) - Фуссені Бамба (79).

ФК «Маріуполь» - «Олімпік» (Донецьк) - 1:0

Гол: Сергій Болбат (29).

«Сталь» (Кам'янське) - «Верес» (Рівне) - 0:1

Гол: Станіслав Куліш (31).

«Динамо» (Київ) - «Зоря» (Луганськ) - 3:2

Голи: Беньямін Вербич (58), Віктор Циганков (77), Томаш Кендзьора (90+2) - Ігор Харатін (50), Юрі (61).

Турнірне становище:

«Шахтар» - 51 очко, «Динамо» - 45, «Ворскла» - 37, «Зоря» - 33, «Верес» - 32, «Маріуполь» - 32, «Олімпік» - 28, «Олександрія» - 22, «Карпати» - 19, «Зірка» - 18, «Чорноморець» - 18, «Сталь» - 15.

 

Віктор Циганков - найкращий гравець 22-го туру чемпіонату УПЛ-17/18

Українська Прем'єр-Ліга, опитавши фахівців, які входять до експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах 22-го туру Чемпіонату УПЛ сезону-17/18.

До складу експертної ради ввійшли: Олег Венглинський, Сергій Нагорняк, Геннадій Орбу, Олександр Сопко, Віктор Грачов, Йожеф Сабо, Ігор Яворський, Степан Юрчишин, - повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги.

За підсумком голосування, впевнену перемогу здобув півзахисник київського «Динамо» Віктор Циганков, який у матчі з луганською «Зорею» забив м'яч і віддав дві результативні передачі.

 

Жіноча збірна України на турнірі в Туреччині стартувала з нічиєї

У своєму першому поєдинку на міжнародному турнірі з футболу Turkish Women's Cup-2018, що проходить у турецьких містах Аланія і Сіде, жіноча збірна України розійшлася миром з румунками - 0:0.

Наша національна команда провела гру у такому складі: Самсон, Басанська, Василюк, Кравець, Філенко, Андрущак, Апанащенко, Хіміч, Андрухів (Панцулая, Кочнєва), Овдійчук, Козиренко (Калініна).

Як інформує офіційний сайт ФФУ, на українок ще чекають зустрічі в рамках групового етапу з Косовом (2 березня, початок о 16:00) і Північною Ірландією (4 березня, 14:00), а також - стиковий поєдинок.

 

Ганна Музичук зустрілась із президентом «Реала» та Кріштіану Роналду

Лідер жіночої збірної України з шахів Ганна Музичук, яка наразі посідає третю позицію у світовому рейтингу, відвідала стадіон «Сантьяго Бернабеу» у Мадриді, де зустрілася з президентом «Реала» Флорентіно Пересом і зіркою світового футболу, гравцем «вершкових» Кріштіану Роналду.

Про це Ганна Музичук написала на своїй сторінці у Facebook.

З португальцем випускниця Львівського державного університету фізичної культури Ганна Музичук обмінялася футболками і зробила фото на пам'ять про зустріч.

«Минулої суботи я мала задоволення відвідати «Сантьяго Бернабеу» і зустрітися з президентом «Реала» Флорентіно Пересом і гравцями клубу. Обмін футболками з Кріштіану Роналду був особливо пам'ятним», - написала Ганна Музичук.

Нагадаємо, в лютому українські шахістки, сестри Ганна і Марія Музичук, перемогли на рапід-турнірі Women Chess Stars - 2018, який проходив в Іспанії.

 

БОКС

Українці здобули три нагороди на міжнародному турнірі в Болгарії

Три нагороди здобували українські боксери на одному з найбільш престижних міжнародних турнірів найвищої категорії, який завершився в Болгарії - «Странджа-2018».

Два «золота» та одна срібна медаль гарантували нашій команді потрапляння до трійки лідерів у загальному командному медальному заліку, повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

Переможцями та призерами цьогорічного розіграшу змагань стали:

вагова категорія 52 кг: Дмитро Замотаєв (Запоріжжя) - «золото»,

вагова категорія 81 кг: Валерій Харламов (Одеса) - «золото»,

вагова категорія 64 кг: Іван Данча (Львів) - «срібло».

«Надзвичайно сильними складами виступили цього року провідні боксерські країни на міжнародному турнірі «Странджа» у Болгарії. Традиційно цей турнір збирає кращих, і дуже приємно, що цей рік не став винятком і в такій потужній конкуренції нам вдалось здобути два «золота» та одну срібну медаль, - зазначив тренер збірної України Валерій Даниленко. - Усі наші боксери показали себе досить добре. Вважаю, що однієї медалі ми точно не дорахувалися. Йдеться про лідера нашої команди на цих змаганнях увазі до 69 кг - Ярослава Самофалова. На мою думку, в чвертьфінальному поєдинку Ярослав був кращим за свого опонента. А загалом, хочу ще раз хочу зазначити, що на другому поспіль турнірі на початку цього року ми беремо дві золоті медалі. Це означає лише одне - ми йдемо правильним шляхом і підтверджуємо високий клас української школи боксу». Турнір у Болгарії став для Національної збірної України другим міжнародним стартом у 2018 році. Після перших змагань, які проходили в Угорщині, в активі нашої команди було дві золоті медалі, які здобули Тимур Беляк та Ігор Шевадзуцький. Таким чином на двох стартових етапах українська збірна здобуває чотири золоті та одну срібну медалі. Наступним міжнародним стартом для нашої команди стане виступ на міжнародному турнірі в Фінляндії, який відбуватиметься з 9 по 11 березня.

Print            Close window