rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Прагнення досконалості

Телебачення, реклама, глянсові видання й саме життя постійно нав'язують нам стереотипи. Стандарти краси такі, що досягати ідеальних форм, виглядати доглянуто й стильно доводиться часом ціною неймовірних зусиль. І яка ж це трагедія, коли результат титанічних зусиль однаково не відповідає еталону! Тут-то й виникають такі проблеми, як дисморфофобія - впевненість у власній фізичній недосконалості. Недостатньо гарна фігура, великий ніс, товсті стегна й безліч інших надуманих недоліків нам послужливо надає для вибору фантазія. Тут-то й починається справжній кошмар: бездумні дієти, операції пластичної хірургії... Однак перш ніж йти на такі кардинальні заходи, варто задуматися: чи всі звичайні способи стати привабливими вже випробувані?

Приводимо себе до ладу

Давно відома істина: краса - це, насамперед, індивідуальність і принадність неповторності. Тому спочатку варто підкреслити власні переваги. У цьому допоможуть заняття спортом, догляд за власним тілом, правильно нанесений макіяж і зі смаком підібраний одяг. Але у всьому повинна бути міра! Вирушаючи до тренажерного залу, не варто відразу навантажувати свої м'язи, інакше травм, розтягів і синців не уникнути. Звичайно, у подібних випадках швидко позбавити від неприємних відчуттів зможуть болезаспокійливі препарати для зовнішнього застосування, такі, як, нурофен-гель, але все-таки краще поступово збільшувати навантаження - тоді не тільки результат зусиль, але й сам процес приноситиме задоволення.

До речі, дуже часто після відвідування спортзалу ми, розігріті, вискакуємо на вулицю, забуваючи про те, що тілу необхідно дати можливість «охолонути». У результаті, застуди стають нашими постійними супутниками, а хворобливість лише збільшує загальне невдоволення собою. Зрозуміло, що впоратися з основними симптомами застуди й грипу зараз не проблема, для цього існують спеціальні засоби, наприклад, терафлю екстра, що знімає жар і ломоту у всьому тілі. Перемогти нежить - теж не складно: досить скористатися назальними препаратами, до складу яких входить ментол й евкаліпт. Підійде, наприклад, отривін ментол, що практично миттєво дарує почуття прохолоді й вільного подиху. Проте, розумний підхід - кращий супутник у боротьбі за красу (і за здоров'я, без якого перша немислима).

Цей же принцип стосується до нанесення косметики й вибору гардеробу. Головне - не переборщити. Якщо ж ви не довіряєте своєму смаку, то досить один раз сходити до візажиста, а також скористатися послугами консультанта з добору одягу, і потім методично виконувати їхні поради. Тоді бездоганний вигляд буде вам забезпечено.

 

Не забуваємо про деталі

Якщо й після комплексних заходів для власного фізичного вдосконалювання страх і непевність продовжують мучити, необхідно сісти й подумати: може, залишилися ще якісь дріб'язки, без яких почувати себе гарною складно? Тіло підтягнуте, вбрання й макіяж чудові...Ноги!

За свідченням чоловічої частини населення, при зустрічі з жінкою представники сильної половини людства першою справою дивляться на її ноги. Саме тому багато хто з нас безумно соромиться своїх ніжок! А що говорити про тих, у кого й правда є проблеми, нехай і не помітні сторонньому погляду?

Дивно, але факт: таке захворювання, як грибок стопи, сприяє розвитку комплексів і вселяє нелюбов до свого тіла. Проблема ускладнюється й тим, що з недугою можна боротися роками, оскільки витримати кількатижневу схему лікування вдається далеко не всім. Проте, і це завдання знайшло своє рішення завдяки появі інноваційного протигрибкового препарату ламизил уно, спеціально розробленого для боротьби з грибком стопи всього за 1 застосування.

А от ніжні, як у дитини, п'ятки - це вже привід для гордощів, а не для зніяковілості й психологічного дискомфорту. Залишиться лише подбати про ідеальну гладкість ніг - і справа в капелюсі! Благо, сьогоднішня розмаїтість депіляційних засобів дозволяють кожній з нас вибрати той метод видалення небажаних волосків, що вам найбільше підходить або просто подобається. Наприклад, та ж лінійка засобів Veet пропонує креми, воскові смужки й воски для епіляції, які враховують особливості різних типів шкіри, що перетворює депіляцію на повноцінну процедуру догляду за шкірою. Що ж, і ніжки в порядку!

І, звичайно, впевненості у своїй чарівності додасть легкий завершальний штрих - тонкий жіночний аромат вишуканих французьких парфумів.

 

Долаємо невпевненість

Залишається лише одна, але, мабуть, найбільш серйозна проблема, пов'язана з неприйняттям себе й свого зовнішнього вигляду. Справа в тому, що, навіть усунувши всі реальні й вигадані недоліки, полегшення ми можемо не відчути: дисморфофобія найчастіше має психологічне коріння.

Найчастіше складнощі виникають внаслідок емоційних травм, отриманих у дитинстві або в підлітковому віці. Медики наполягають, що підлітковий період - дуже складний час, здатний накласти відбиток на подальше життя людини. Коли трохи раніше, ніж в інших дівчат, у нас округлилися форми або мучив вугровий висип, загальна «увага» й неприйняття могли зіграти свою негативну роль у розвиткові психічного розладу. Недбало сказане на нашу адресу слово з боку хлопчика, що сподобався, або зауваження батьків на рахунок зовнішнього вигляду також могли стати причинами захворювання й порушити подальше формування адекватної самооцінки.

Однак початок хвороби не обов'язково шукати так далеко: спровокувати психологічну непевність міг, наприклад, сильний стрес. Так, багато жінок думають, що вони жахливо виглядають, після розлученням з чоловіком або з коханою людиною. При цьому найчастіше чоловіки залишають дружин й екс-подруг у впевненості, що «пішли до іншої» через фізичні дефекти колишніх супутниць.

Так чи інакше, впоратися із ситуацією й знову полюбити своє тіло іноді не так-то й просто. Найчастіше для цього потрібна професійна допомога психолога. У тих випадках, коли невдоволення собою викликане стресом, супроводжується дратівливістю й нервовістю, як правило, призначають природні заспокійливі засоби, такі, як, наприклад, персен, до складу якого входять екстракти м'яти, меліси й валеріани - рослин, що сприятливо впливають на наш емоційний стан. Також для лікування дисморфофобії часто застосовуються спеціальні психологічні методики й когнітивна терапія. І, нарешті, дієві результати може принести звичайний самотренінг. Адже, по суті, від кого, як не від нас самих залежить те, як ми ставимося до себе-улюблених. Чи не так, милі дами?

Світлана Богаудінова "PR-Premier"

Mix-Marketing Communications Group

Полуничні мотиви: маски

Над-чутлива шкіра

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers