rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Укріплюємо нігті

Догляд за нігтями

Нігті, як і інші частини вашого тіла, вимагають щоденної турботи. Під цим мається на увазі делікатне миття області навколо нігтя, легкий масаж і періодична обробка спеціальною олією або кремом, і ванни для нігтів.

Масаж області кутикули проводиться дуже м'якою щіткою, заздалегідь намиленою гліцериновим або дитячим милом. При цьому відбувається легкий пілінг, що звільняє кутикулу від відмерлих лусок шкіри і, головне, застерігає утворенню неестетичних тріщин, куди згодом може забиватися бруд.

Перед сном обов'язково втирайте навколо нігтів олію. Якщо руки запущені або піддалися руйнівним для них садово-городнім або ремонтним роботам, краще використовувати спеціальну олію для кутикули.

Якщо кутикула знаходиться в пристойному стані, замість олії використовуйте звичайний крем для рук. Нанесення крему на область кутикул активними масажуючими рухами прекрасно активізує кровообіг нігтьового ложа і згладжує всі нерівності і невеликі задирки.

Як завершальний акорд промасажовуйте нігті вичавленою половинкою лимона, що має розм'якшуючі та відбілюючі властивості.

Окрім заростання кутикули, недбале відношення до нігтів протягом тривалого часу приводить і до іншої неприємності - зростання задирок.

Якщо шкіра навколо нігтя тільки починає грубіти, допоможуть щоденні ванни з теплої оливкової олії. Але якщо є неприємні надриви в куточках нігтів, необхідно вживати термінові заходи. Тепер знадобляться спеціальні щипчики для видалення задирок, якими можна скористатися після теплої ванни з питною содою. У жодному випадку не висмикуйте задирки - вони почнуть кровоточити, що може привести до зараження. Якщо ж надривів немає, але шкіра достатньо груба, просто відшліфуйте її пилкою.

Для зміцнення самих нігтів ви можете скористатися парафіновими ваннами і зміцнюючими лаками. Ламким нігтям допоможуть лаки з кальцієм, що розшаровується - з фруктовими кислотами. Якщо ніготь вже зламався, досить покрити тріщину спеціальним матеріалом для заклеювання нігтів і покрити ним тріщину, а зверху нанести звичайну основу під лак або спеціальний гель для твердіння штучних нігтів.

Парафінотерапія також надає сприятливу дію на суху кутикулу і шкіру рук, повертаючи їй гладкість, м'якість і надаючи доглянутого вигляду. Процедура парафінотерапії повинна проводиться на сеансах манікюру для поліпшення зовнішнього вигляду нігтів і шкіри рук.

Часто зовнішній вигляд нігтів страждає при поганому кровообігу. Для усунення подібного явища застосовується самомасаж - досить простий і ефективний засіб. Виконувати його можна 2-3 рази на день протягом 3-4 хвилин.

Покладіть кисть на стіл або стегно, вільною рукою погладьте її, починаючи від нігтьових фаланг пальців у напрямі променезап'ясткового суглоба. Виконайте це 3-4 рази. Потім в тому ж напрямі розімніть кисть ребром долоні 5-6 разів. Виконайте те ж саме і для іншої руки.

Після перейдіть до виконання розтирання. Для його виконання злегка стисніть в кулаки пальці обох рук і, з'єднавши середні фаланги пальців, тріть їх одну об іншу вгору-вниз і поступово переходьте на кінцеві фаланги, де знаходяться нігті. Потім продовжуйте розтирання в напрямі вперед-назад. При виконанні цієї вправи буде добре, якщо Ви, розтираючи нігтьові фаланги, злегка розтискаєте кулаки, а коли розтиратимете середні - злегка будете їх стискати. Після закінчення масажу розітріть кисть і завершіть масаж погладжуванням кисті.

Не забувайте і про дуже корисні сольові ванни. Для них використовується переважно морська сіль без ароматичних добавок. Розчиніть в теплій воді чайну ложку солі (без гори) і потримаєте руки 20 хвилин. Процедура повторюється 10 днів підряд. Через місяць її можна повторити. А для профілактики досить робити сольову ванну раз на тиждень.

Регулярно застосовуючи вищевикладений комплекс, ви незабаром забезпечите прекрасний результат своїм нігтям, подарувавши їм здоров'я і блиск.

 

Зміцнення нігтів

Зміцнення нігтів - одна з найважливіших складових догляду за нігтями. У наше століття всемогутніх пральних порошків і численних засобів для миття, нігті, при неправильному догляді, страждають першими - розшаровуються, стають крихкими і ламкими. А повинні бути - міцними, еластичними і рожевими за кольором.

Зміцнення нігтів починається з профілактичних процедур. Ідеально - до мінімуму обмежити контакт рук з порошками і миючими засобами. Це достатньо легко зробити, завжди користуючись при виконанні домашньої роботи рукавичками, заздалегідь змастивши руки кремом або гліцерином.

Але основа зміцнення нігтів - прийом вітамінів і мікроелементів, і звичайно, кальцію (обов'язково в комплексі з вітаміном Д). Для цього щоденний раціон збагачується мигдалем, інжиром, фініками, молочними продуктами (молоко, йогурт, сир). А також рибою і червоним м'ясом (залізо), морквяним соком (вітамін А) і шпинатом (йод). Добре для зміцнення нігтів приймати медичний желатин по 5 г в день - протягом 1 місяця, через місяць курс повторити.

Зміцнення нігтів включає і живлення їх маслом для нігтів або лікувальним кремом для кутикули. При нанесенні олії для нігтів особлива увага приділяється контуру нігтя, а засіб для кутикули втирають в основу нігтя круговими рухами великим пальцем іншої руки. При цьому розм'якшену кутикулу можна акуратно відсунути апельсиновою паличкою, дозволяючи нігтю "дихати". Склад готових засобів для зміцнення нігтів дуже різний. Алантоїн і пантенол ефективно загоюють кутикулу, особливо після манікюру і обрізання. Посиленню росту нігтів сприяють ліпосоми і живильні речовини, стимулюючі утворення нових клітин в зоні росту нігтьової пластини. Також креми можуть містити сірчані амінокислоти і кератин, протеїни і вітамін С, які сприяють зміцненню нігтів і покращують їх опірність шкідливим діям навколишнього середовища.

У домашніх умовах добре укріплюють нігті компреси з розчином наступного складу: 70 грам води, 5 грам квасців, 25 грам гліцерину. Корисна і натуральна оливкова олія, в яку додається декілька крапель лимонного соку - його незліченні вітаміни, дуже цінні для зміцнення нігтів. Масло можна нанести 1-2 рази на тиждень на нігті, надіти бавовняні рукавички і залишити на ніч.

Ще одна процедура, яку можна зробити як самостійно, так і в косметичному салоні, це парафінотерапія. Ця процедура також сприяє живленню і зміцненню нігтів, покращуючи кровопостачання рук і пальців, постачання до кутикули кисню і поживних речовин.

Для зміцнення нігтів корисно проводити процедуру "запечатування" - пошарове нанесення препаратів, що містять мікроелементи, вітаміни і живильні протеїни. Вона проводиться звичайно в косметологічних кабінетах. Це оберігає нігтьові пластини від висихання, розшаровування, укріплює нігті і стимулює їх ріст. Процедура особливо рекомендована для нігтів, що шаруються, крихких. Після шліфовки в ніготь втирається крем, а потім олія, що додає нігтям глянець. Введені таким чином речовини залишаються в нігтьовій пластині протягом двох тижнів. Після процедури нігті не потребують захисного лакового покриття.

Якщо вас серйозно турбує проблема зміцнення нігтів, варто переглянути і свої погляди на манікюр, відмовившись від варіанту обрізання і грубого спилювання нігтів металевими пилами, краще застосовувати сучасні їх варіанти з тефлоновим покриттям. Манікюр потрібно робити регулярно, не рідше 1 разу на тиждень. Для зняття лаку слід застосовувати максимально м'які рідини, категорично відмовившись від ацетону. І не забувати, що нігті періодично потребують відпочинку від лаку, навіть найякіснішого - в ритмі 2 дні через кожні 5 днів покриття лаком. Якийсь час можна замість кольорового лаку користуватися лікувальним лаком, який так і називається - укріплювач нігтів. Він захистить нігті від шкідливих дій навколишнього середовища, допоможе зробити крихкі і тонкі нігтьові пластини міцнішими. Виглядає як безбарвний лак. Потім його можна буде використовувати як живильну основу (2-3 шару) під декоративний манікюр. Ламким нігтям допоможуть лаки з кальцієм, для нігтів, що розшаровуються - з фруктовими кислотами.

Штучне сонечко-солярій та його переваги

8 речей, які не личать справжній леді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers