rss
04/19/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Що потрібно зробити для вдалого продажу вашого будинку

Роман Яремчук є агентом з нерухомості у компанії EXIT REALTY GROUP. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю, шукаєте правильне фінансування або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте

773-865-0631, а також пишіть на електронну адресу: [email protected]

www.CondoHouseFinder.com

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

 

Крок 5: Пропозиції, зустрічні пропозиції, переговори.

Продаж вашого будинку включає ділові та персональні питання: вам доведеться контактувати з людьми, які оглядатимуть ваш будинок, та з покупцями, що зроблять пропозиції або контрпропозиції; також вам доведеться вести переговори, торгуватися та підписувати безліч документів.

Ріелтори допомагають власникам при висуненні пропозиції, контрпропозиції або в процесі переговорів, надаючи поради або консультуючи.

Що таке пропозиція?

При виставленні будинку для продажу ви робите основну пропозицію покупцям: за проставлену ціну та у визначені терміни вони можуть придбати вашу нерухомість. Покупці, у відповідь, можуть зреагувати у декілька способів:

- прийняти пропозицію

- відхилити пропозицію

- зробити зустрічну пропозицію (контрпропозицію)

Процес виставлення пропозицій відрізняється залежно від регіонів в країні. Зазвичай, агент покупця представляє письмову пропозицію продавцеві через агента продавця. Продавець, у відповідь, може прийняти пропозицію, відхилити або висунути зустрічну.

Що таке зустрічна пропозиція?

Контрпропозиція є ніщо інше, як нова пропозиція з іншими умовами. Пропозиції і контрпропозиції відображають переговорний процес на ринку. З одного боку це загальноприйнята практика, з іншого - такий процес може містити приховані умови та витрати. Саме тому що контрпропозиції поширені, важливо, щоб покупці залишались у тісній співпраці з ріелтором протягом переговорного процесу, щоб усі запропоновані зміни одразу переглядались професіоналом.

Що таке прийнята пропозиція?

Метою кожного продавця є набути певну кількість покупців, кожний з яких запропонує вищу ціну за попередню. Це призводить до певного збалансування ринку. Для визначення чи є пропозиція покупця прийнятою, продавець повинен розглянути такі питання:

  • Чи прийняв покупець виставлену ціну чи приблизну?
  • Чи приховує покупець тисячі доларів під виглядом знижок та витрат продавця в межах нечисленних умов угоди та додатків до угоди?
  • Чи є кращий варіант угоди, ніж той, що запропонований покупцем? Якщо на будинок не запропоновано жодних пропозицій протягом місяців тоді продавець повинен усвідомити, що кожний місяць тягне за собою сплату позичкових відсотків, податків та страховки.
  • Чи маєте ви достатньо часу чекати на інші пропозиції?
  • Що буде, якщо більше пропозицій не надійде?
  • Що робити, якщо надійде кілька пропозицій? Чи оберете ви вищу пропозицію від покупця з сумнівним фінансуванням чи нижчу - від покупця із забезпеченим фінансуванням?
  • Якими є застереження та протягом якого періоду вони дійсні якщо інші пропозиції одержані?

В кожному випадку власник - із допомогою ріелтора - повинен уважно розглянути пропозиції, враховуючи умови ринку, і потім визначити чи є певна пропозиція прийнятною.

Застереження або «У випадку, якщо..»

Пропозиції покупців часто містять застереження або «У тому випадку якщо..» пункти, які повинні бути розглянуті перед тим як контракт вважатиметься укладеним. Застереження можуть містити наступне:

  • погоджене фінансування
  • продажа покупцем свого існуючого будинку.
  • задовільний рапорт з інспекції будинку
  • результати тестів навколишнього середовища, такі як наявність радону, якість грунту та води
  • інспекція на наявність термітів
  • зручності
  • заборгованості по будинку.

Робота з вашим агентом з нерухомості упевнить, що будь-які застереження містять умову часу тривалості, який обмежує таке застереження до короткого періоду (12, 24, 48 годин), що дозволить вам одержати іншу прийнятну пропозицію. Це дозволить вам звернути увагу на інші пропозиції без надмірного утримання від такого розгляду.

Як ви ведете торги?

Немає сумніву у тому, що процес купівлі нерухомості є чимось більш комплексним, особистісним або різноманітним, ніж просто торгівля між продавцями та покупцями. Саме в цьому виявляється найбільша цінність досвідченого ріелтора, оскільки він або вона знають околицю, бачили велику кількість будинків до продажу, знають місцеві розцінки та мають досвід у переговорах при укладенні угод, пов'язаних з нерухомістю.

Укладення угод на ринку нерухомості включає компроміси з обох сторін. Це не війна, немає абсолютного переможця. Навпаки, процес торгівлі, переговорів повинен відбуватись у звичному діловому порядку: до покупців слід ставитися з повагою, власники повинні досягати своїх цілей і дотримуватися своїх інтересів.

Є ще чимало інших умов, окрім ціни, які повинні бути розглянуті в процесі переговорів. Тому робота із досвідченим ріелтором є особливо цінною на цьому етапі укладення угоди, пов'язаної з нерухомістю.

 

Потрібна консультація по купівлі/продажі або фінансуванні житла - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай Вам щастить, до наступної зустрічі.

Для отримання новин фінансових та з ринку нерухомості відішліть повідомлення на ел. адресу [email protected].

Для пошуку нерухомості користуйтеся сторінкою

www.CondoHouseFinder.com.

Що потрібно зробити для вдалого продажу вашого будинку

Компанія MoneyGram пропонує ще більш знижені тарифи на грошові перекази з новою програмою винагороджень MoneyGram Rewards

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers