rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Володимир Пилипчук: “Робота дизайнера є дуже цікава і водночас дуже складна”

Нові тренди, нові стилі, нові імена - це те, що створює українську моду сьогодні. Митці вриваються у світ молодого українця і пропонують певне поєднання європейського досвіду та української унікальності. Так нещодавно на теренах нашої моди з'явився молодий дизайнер Володимир Пилипчик.

Володимир Пилипчук народився 13 квітня 1982 року, в м. Тернопіль. Після закінчення школи він поступає до Тернопільської Академії Народного Господарства на Україно-Голландський факультет міжнародної економіки. Через два роки залишає інститут і переїздить до Лондона, щоб вивчати фешн дизайн. Цікавість до моди йому передалась спадково від дідуся, котрий був досить відомим шевцем у місті.

В 2004 році Володимир поступає до відомого коледжу мистецтва та дизайну Сент Мартінс (Central Saint Martins College of Art and Design) Через рік він продовжує навчання в італійському інституті моди Марангоні (Istituto Marangoni), в Лондоні. Під час навчання проходить практику у відомого британського дизайнера Крістофера Кейна (Christopher Kane), а також у фешн піар компанії Embassy HQ.

В березні 2007 року Володимир Пилипчук презентує свою першу колекцію жіночого вбрання в рамках Українського Тижня Моди.

 

Розмова про професію, стиль та мрії.

Ви навчалися і в Україні, і в Англії...Яка різниця, з точки зору Вашої професії, між навчанням в Україні і навчанням в Англії?

- Взагалі я навчався тільки два роки, і тільки в Лондоні: перший рік в Центральному коледжі Мистецтва та дизайну ім. Святого Мартина, а другий рік в Інституті Марангоні, тому об'єктивної оцінки я вам на жаль дати не можу. Але можу сказати, що відмінності є, і досить суттєві. Відмінності полягають в тому, що в Україні вивчають дизайн ще за радянським шаблонами, особливо це помітно за словами наших критиків, які оперують такими поняттями як: неправильний силует, складний крій, креатин...Перші два мені, відверто кажучи, не зовсім зрозумілі, а останнє мені здається трактуються на свій лад і хто як захоче...

- Який головний досвід у роботі дизайнера Ви перейняли для себе та й для України загалом?

- Робота дизайнера є дуже цікава і водночас дуже складна. Це є досить об'ємний процес: від підбору тканини, кольорів колекції до презентації та подальшого продажу колекції. Дизайнер завжди повинен знати, що відбувається у світі моди, мистецтва, кіно, музики та навіть політиці. Вміючи проаналізувати все, що відбувається в навколишньому середовищі, можна спрогнозувати якісь нові тенденції, чим саме цікавляться люди і які саме фактори будуть впливати на продаж самої колекції.

- З чого розпочинаєте роботу над колекцією?

- Практично кожна колекція розпочинається із натхнення або ж якоїсь ідеї. Також дуже добре заздалегідь визначитися для кого ж ця колекція створюється, дуже важливо знати до якої саме аудиторії ти апелюєш: це жінка з провінції чи з мегаполісу, живе вона на Манхетині чи Бронксі, слухає рок чи кантрі...все це є важливим, щоб в самому кінці не запитувати себе: «А хто це буде носити?»

- Відколи почали створювати колекції? І чи працювали до того над пошиттям одягу просто для тих, хто замовляє індивідуально?

- Першу свою колекцію я показав на Українському Тижні Моди в березні 2007 року, в Нових Іменах (це такий захід, який відбувається кожного сезону, де приймають участь молоді, ще невідомі дизайнери), а в жовтні відбувся мій другий показ на Українському Тижні Моди, в рамках "Fresh Fashion". До цього у мене не було жодних індивідуальних замовлень.

- Що є невід'ємним атрибутом на столі модельєра-дизайнера?

- Мабуть це є олівець і блокнот, де я завжди щось малюю. Причому вони зі мною завжди, оскільки ніколи не знаєш коли саме до тебе може прийти натхнення, або якась цікава ідея (Посміхається)

- За якими критеріями відбираєте моделей для показу колекцій?

- Так як я створю все в Тернополі, а моделей відбираю Києві, то основні критерії це розмір або параметри моделі. Тому що буває так, що перед самим показом плаття виявляється завеликим або ж замалим. Також дуже важливим є належна хода моделі, вміння втілюватися у той образ, котрий вимагає від неї сам одяг. Повірте, дуже смішно спостерігати за тим, коли на моделі легка романтична сукня, а хода її така, ніби до ніг гирі поприв'язували. (Посміхається)

- Сьогодні майже всі модні тренди розраховані для жінок із «тонкою талією», але як залишатися модними жінкам з "природною" фігурою?

- Насправді трендів є досить багато і я думаю, що кожна жінка не залежно від розміру її талії може знайти щось для себе модне. Головне тут розуміння того, що вам найкраще пасує, у чому ви виглядаєте найкраще - те і обирайте. Що ж стосується самої фігури, то мені здається, що кожен має якісь недоліки, але одні вміють їх приховувати, а інші виставляють на "люди".

- Що чи хто вплинув на вибір професії? Чи задоволенні Ви вибором і чи ніколи не жалкували про те?

- Скільки себе пам'ятаю, мене завжди цікавила мода. Ще десь років з десять назад в нас по телебаченню транслювали "Жінку під зорями" - покази італійських дизайнерів, в той час мені подобалися такі дизайнери як Valentino та Gianni Versace. Вже як пізніше почав говорити про цікавість як про професію, то батьки сказали, що це мабуть, спадково передалося від мого діда, який був хорошим шевцем і виготовляв взуття на замовлення. Нажаль, його я не пам'ятаю, оскільки він помер, коли мені було два роки. Про свій вибір я ніколи не жалкував, можливо тому, що не працюю дизайнером протягом довгих років (Посміхається) і хоч перед самим показом бувають дні, коли зовсім не спиш і ходиш, мов зомбі, все рівно я би не знайшов кращої роботи для себе, мені це дуже подобається.

- Чи є "майбутнє" у молодих українських дизайнерів? Наскільки щиро цікавляться молодими дизайнерами і наскільки захоплено запрошують до показу колекцій на різноманітних культурних подіях?

- Тут, я думаю, багато залежить від самих дизайнерів, щоб чогось досягти потрібно багато працювати і це давно всім відомо. Якщо щось не виходить, головне е розчаровуватися, краще шукати причини, робити висновки і рухатися далі, не наступаючи на ті ж граблі двічі. Сказати по-правді, я досі навчаюся: кожний показ - нове випробування, новий урок і тут не завжди все йде, як заплановано. Що ж до того як цікавляться молодими дизайнерами, то ту свої нюанси: кимось - цікавляться, а кимось - ні. Знаєте, я працював у британського молодого дизайнера Крістофера Кейна, в Лондоні, я пам'ятаю як він давав інтерв'ю російському журналісту Vogue по-телефону, а в нас навіть наші видання не цікавляться нашими молодими дизайнерами, що ж тут говорити.

- Чим керуєтеся у створенні тієї чи іншої колекції?

- Я люблю, щоби річ була продуманою, щоби не виглядало так. Ніби дизайнер і сам не знав, що хотів цим сказати. Хочеться бачити свої речі не тільки на моделях, але й на реальних людях.

- Розкажіть про показ колекції на Українському Тижні Моди, адже це подія, котра має змінити багато...

- Взагалі для дизайнера будь-які тижні моди є важливою подією. Це так, як наприклад будь-яке Мотор-шоу для виробників авто -можливість показати нові тенденції на наступний сезон, можливість показати своє бачення моди для широкого загалу людей (це є клієнти, покупці, преса...)Вже наскільки переконливо це відбувається - залежиться від дизайнера і може змінити його долю в ту чи іншу сторону. Тут ще варто зазначити таке: на мою думку, люди в Україні не звикли бачити щось нове, тому буває і так, що коли приходить талановитий дизайнер, його просто не розуміють.

- Кого із українських дизайнерів вважаєте провідним сучасним дизайнером?

- Я утримаюся від цих коментарів.

- Яка різниця між модно одягненим українцем і модно одягненим європейцем?

- Знаєте, ми живемо в такий час, що кордони між країнами поступову зникають, стає легше подорожувати і дуже багато українців, особливо молоді, їде навчатися або ж працювати у Європу, перебуваючи там у них, відповідно, змінюється стиль, манера одягатися тому, якщо бачити двох стильно одягнених людей, а один з них українець, то важко буде помітити різницю, навіть якщо та різниця є, то вона - дуже розмита.

- Хто, на Вашу думку, диктує модні тенденції: журнали, телебачення...замовники?

- Мені здається ту все взаємопов'язане. Кожен дизайнер орієнтується на клієнта, оскільки хоче, щоб його речі продавалися, але також хочеться бути креативним, щоби виділятися з-поміж решти дизайнерів. Водночас, журнали будучи загальнодоступним джерелом інформації, мають свій вплив на думку клієнта, оскільки можуть нав'язувати свої погляди, але також чекають від дизайнерів нових, свіжих ідей.

- Чи Ви носите лише той одяг, що створюєте?

- Я створю тільки жіночий одяг, тому носити доводиться інші бренди. (Посміхається)

- Як назвали б свій стиль?

- Елегантний, сексуальний, вишуканий. Дуже подобається шовковий сатин, шифон, а також оксамит.

- Який Ваш улюблений колір...

- Насичений темно-синій, а загалом їх багато...

- Що для Вас є табу у моді?

- Поки такого у мене не існує, а можливо, я просто над цим не задумувався.

- Людина стильна, то людина...

- впевнена у собі, комфортно себе почуває, не залежно від того в якому вона сьогодні образі.

- Які риси характеру найбільш притаманні дизайнеру?

- Важко відповісти, оскільки ми всі є різні люди, але мені наприклад, притаманна лінивість (Посміхається) буває так тяжко примусити себе щось робити, за це себе і не люблю.

- Що привело до успіху: наполегливість, працьовитість, час, шанс...

- На цей момент, я ще не вважаю себе успішною людиною. Знаєте, все має значення, а тому не даремно кажуть, що інколи потрібно потрапити у вдале місце, у вдалий час. Я вірю цьому поняттю і гадаю, що воно привело до успіху, хоча все ж таки, потрібно добре працювати, щоб хоч чогось досягти в цьому житті.

- Що модно у цьому сезоні?

- Темна кольорова гамма: синій, бордовий, фіолетовий, відтінки чорного...Тканини зі штучним, неприроднім блиском...Дещо містичний образ жінки - жінки-загадки.

- Чи є якісь передбачення щодо весняних модних настроїв?

- Флірт. Образ романтичний. Кольори яскраві. Аксесуари із пластики.

- Як залишатися модним кожного дня? Чи є якісь практичні поради?

- Не намагайтеся гнатися за модою, вона дуже швидко змінюється.Натомість одягайте те, що найкраще вам пасує, кому яке діло чи воно в останніх тенденціях, головне те, як ви себе почуваєте в одязі

- Про що мріє молодий дизайнер?

- Дуже сильно хочеться мати багато своїх клієнтів, щоби те, що я роблю подобалося людям і обов'язково знаходило місце у їх гардеробі .

- Які побажання читачам?

- Завжди бути стильним та мати гарний настрій.

Секрети застосування кремів

Спідня білизна - розкішний подарунок для самої себе

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers