rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Секрети застосування кремів

Будь-яка жінка - перфекціоністка. Нам завжди хочеться виглядати краще, ніж є: хочеться, щоб фігура була стрункою, волосся густим, а шкіра молодою, підтягнутою і бархатистою. Хочеться мати довершену шкіру без зморшок, набряків, розширених пор, чорних цяток. А для того, щоб наблизити її до заповітного ідеалу, жінки придумали безліч засобів. І король серед косметичних помічників - це, звичайно ж, Його Величність Крем. Про те, як не заплутатися в кремовому «зіллі», підібравши правильний засіб, саме для твоєї шкіри, ми і поговоримо.

Твій тип шкіри

Перш ніж вибирати крем, потрібно визначити, до якого типу відноситься твоя шкіра. Умовно виділяють суху, нормальну, жирну і комбіновану.

Суха шкіра - тонка, ніжна, чутлива, часто лущиться. Без систематичного догляду швидко старіє, на ній рано з'являються зморшки.

Нормальна шкіра - гладка, бархатиста, еластична. Містить досить вологи, матова, не має жирного блиску. На ній майже непомітні пори, чорні цятки і вікові складочки. Якщо не допомагати нормальній шкірі підтримувати ідеальний стан, з роками вона може втратити свої прекрасні властивості.

Жирна шкіра - блискуча, не тонка, сіруватого відтінку. Вона лисніє, пори розширені і часто з'являються такі неприємності, як чорні цятки, вугрі і почервоніння.

Комбінована шкіра - як видно з назви - суміщає властивості двох або навіть трьох типів. Наприклад, володарка комбінованого типа шкіру може мати жирну шкіру в Т- зоні (область лоба і носа) і суху на щоках.

Щоб безпомилково визначити свій тип шкіри, можна провести наступний тест. Узяти паперову серветку і через 2-3 години після умивання промокнути нею шкіру. Якщо на серветці залишиться слід, то шкіра жирна. Якщо ні - суха або нормальна.

До речі, не можна забувати ще про один тип - чутлива шкіра. Це шкіра, яка гіперчутлива до зовнішньої дії: червоніє через перепади температур, гостро реагує, якщо господиня експериментує з косметикою. Володарка такого типу може дозволити собі лише спеціальні гіпоалергенні засоби. І ніяких експериментів.

 

Різновиди кремів

Так-так, креми зволожують і захищають. Так пишуть на етикетках. Але при покупці засобу не це найголовніше (також як і марка, ціна). Перш за все, при виборі крему потрібно звернути увагу на основу складу.

1. Креми на жировій основі.

З давніх пір в композиції використовують тваринні, рослинні і мінеральні жири. Напевно, ви не раз стикалися з «ланоліном» і «спермацетом» на етикетці, які є якраз такими жирами.

Жирові засоби довго зберігаються на поверхні шкіри, погано вбираються, перешкоджаючи диханню клітин і виведенню речовин назовні. Вони добре захищають від випаровування вологи, але не можуть заповнити її дефіцит. Тому креми на жировій основі корисні виключно для сухої шкіри, і лише на невеликий період (скажімо, взимку або влітку після «згорання» на сонці», коли шкіра схильна до виснаження).

2. Креми на основі емульсії, в яких вода і жир складають однорідну систему.

Виділяють два типи: вода/олія (частинки води знаходяться в дрібно роздробленому вигляді в масляному середовищі) і олія/вода (навпаки). Емульсивні креми першого типу підходять лише сухій і дуже сухій шкірі, тому як вони заповнюють брак жиру, але роблять шкіру лиснючою. Застосовувати такі засоби бажано в нічний час доби.

3. Гелі, желеподібні креми.

Чудово зволожують шкіру, постачають до клітин вітаміни і живильні речовини, що входять до складу засобу, і при цьому не заважають обміну речовин між зовнішнім середовищем і шкірою.

4. Креми на основі гіалуронової кислоти.

Було б логічним чекати, що ця кислота (що входить до складу нашої сполучної тканини) дуже корисна для шкіри. Але це не зовсім так. Молекула цієї речовини через великі розміри не може подолати клітинної перешкоди і досягти внутрішніх шарів.

5. Креми на основі ліпосом (а також ноктосом, гідросом і ін.), дуже популярні сьогодні.

По своїх функціях ці мікрочастинки повинні постачати до клітин живильні компоненти, але, згідно дослідженням, лише менша частина цих «-сом» досягає внутрішніх шарів, а значить толку від них не більше, ніж від емульсивних і желеподібних косметичних засобів.

Це що стосується основи крему. Слід розмежовувати також:

  • Засоби для молодої, зрілої і в'янучої шкіри;
  • Нічні і денні креми. Час дії залежить від складу, адже не секрет, що у нашої шкіри, як і у всього організму, є свої біоритми: одні компоненти шкіра краще сприймає під час відпочинку, інші оберігають її в денний час, коли через зовнішню дію (вітер, сонце, холод, брудне повітря) клітинам потрібен захист;
  • Щоденні і прості креми. Як відомо, крем рекомендується застосовувати не частіше 1-2 рази на тиждень, і лише деякі засоби із спеціальною позначкою «щоденні» можна наносити часто без шкоди для шкіри;
  • Засоби з UV-захистом, тобто ті, які містять відбиваючі частинки. Захищають шкіру від шкідливої дії ультрафіолету і її раннього старіння;
  • Фіто-креми з додаванням рослинних екстрактів;

 

Крем для шкіри навколо очей

Звичайні крему категорично заборонено наносити на область біля повік, оскільки шкіра тут дуже тонка і судини знаходяться близько до поверхні. Креми, створені спеціально для повік і зони навколо, прибирають зморшки і чорні круги.

Спідня білизна - розкішний подарунок для самої себе

Володимир Пилипчук: “Робота дизайнера є дуже цікава і водночас дуже складна”

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers