rss
05/05/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Що потрібно зробити для вдалого продажу вашого будинку

Роман Яремчук є агентом з нерухомості у компанії EXIT REALTY GROUP. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю, шукаєте правильне фінансування або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте

773-865-0631, а також пишіть на електронну адресу: [email protected]

www.CondoHouseFinder.com

 

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

 

Крок 3: Встановлення продажної ціни

Всі власники хочуть продати їхні будинки якнайкраще і у найкоротші терміни. Декілька факторів, такі як стан ринку та позичкові відсотки, визначать те, скільки саме ви можете виручити від продажу будинку. Найголовнішим є найвищий дохід, одержаний в найкращі терміни протягом того часу, коли ваш будинок виставлений на ринок для продажу.

Іншими словами, продаж будинку є частково науковим процесом, частково маркетинговим, частково торгівлею і частково - мистецтвом. На відміну від математики, де 2+2 завжди дорівнює 4, на ринку нерухомості не може бути такого однозначного вирішення. Всі продажі складаються по-різному і саме з цієї причини ви повинні робити все можливе, щоб приготувати ваш будинок для продажу і найняти ріелтора, який, на вашу думку, найкраще продасть ваш будинок.

Яка вартість вашого будинку?

Визначення вартості будинку зводиться до того, «як ринок визначить вартість нерухомості». Вартість будинку також залежить від того, кого запитувати. Є ціна, якої хоче власник, ціна, яку пропонує покупець і, зрештою, ціна, якої досягають обидві сторони в процесі переговорів.

Для визначення ціни нерухомості важливі декілька факторів:

Вартість вашого будинку тяжіє до місцевих цін на нерухомість. Однакові будинки у різних околицях можуть мати різну ціну.

Продажна ціна є результатом попиту та пропозиції. Якщо ви живете у районі, де зростає кількість робочих місць, збільшується населення і є обмежена пропозиція нерухомості до продажу, ви маєте ринок продавців і ціни на будинки схильні до зростання. І, навпаки, якщо у певному районі недостатньо робочих місць, місцеві мешканці виїжджають, то це є ринок продавців.

Ціни для продажу не повинні бути «дутими». Ви повинні мислити стратегічно при встановленні ціни для вашого будинку і бути впевненими, що не переоцінили вашу нерухомість. Чим довше будинок перебуває на ринку, тим більше він «зношується», тобто агенти продавців більш схильні до того, щоб не показувати його клієнтам і покупці будуть думати, що з будинком щось не так, якщо він так довго не продається. Якщо ви переоціните ваш будинок, то вам, можливо, доведеться згодом знизити її навіть більше, ніж якби ви правильно визначили ціну одразу.

Залежно від того, як швидко хоче власник продати свій будинок, може змінюватися і ціна. Власник, який змушений продати будинок швидко, менше може вплинути на формування ціни. Покупці вважатимуть, що власник бажає позбутися нерухомості якнайшвидше за найнижчу ціну і вони, можливо, матимуть рацію. І, навпаки, власники, які не виявляють поспіху при продажу, матимуть сильнішу позицію на ринку.

Ціна є не єдиною важливою умовою при продажу, враховуйте також умови та терміни. Чому б ви віддали перевагу: продати за $200,000 чи за $205,000, але при цьому взяти на себе зобов'язання сплатити $5,000 для компенсації витрат покупця при closing, $2,000 витрат за ремонт даху, фінансувати два пункти позики, перефарбування будинку, а також лишити пральну та сушильну машини?

Як вам слід визначати ціну продажу?

Оскільки всі продажі унікальні, ціни також можуть бути різними. Різниця між цінами залежить від умовна місцевому ринку.

Наприклад, ви продаєте будинок. У тому ж районі нещодавно було продано 5 будинків такого ж типу за цінами, що коливалися між $200,000 та $210,000. Отже, ви вже маєте уявлення, як ваш будинок може бути оцінено. На сприятливому ринку ви можете просити за ваш будинок $210,000 і навіть трохи більше. Якщо стан ринку не найкращий, $210,000 може бути непоганою ціною, але не виключено, що в кінцевому підсумку ви отримаєте менше.

Все може відбутися і за іншим сценарієм, якщо ви живете в районі, де знаходяться будинки вікторіанського стилю, більшість з яких були побудовані у 1920-их роках. Всі будинки відрізняються за розмірами, станом, проведеними покращеннями, стилем, особливостями. В такій околиці середня ціна є тільки статистичною без практичного значення. В одному блоці один будинок може продаватися за $400,000, в той самий час інший - більш ніж за $1 000 000,000. Тобто, ціна на один будинок може бути неймовірно збільшена, тоді як на інший значно занижена.

Визначення продажної ціни є непростою справою. Тому необхідна співпраця з ріелтором. Досвідчений ріелтор, який зробив багато продаж, добре обізнаний у термінах та умовах при кожному окремому продажі, а не тільки в опублікованих цінах, що можуть не відображати премії, знижки, певні умови, терміни та домовленості. І, що найважливіше, ріелтор знає останні ціни на подібні будинки і може надати таку інформацію продавцеві.

 

Крок 4: Виставлення будинку на продаж

Продаж нерухомості вимагає спеціальних навиків, тому що кожен будинок особливий, ринок постійно у русі, зміні, позичкові відсотки часто змінюються, а нові покупці шукають будинки щодня. В такому динамічному процесі вам найкраще допоможе ваш ріелтор, який може скласти план продажу окремо для вашого будинку, відповідно до умов на ринку та попиту покупців.

Як ріелтор може допомогти продати ваш будинок

Продаж може вимагати декількох маркетингових стратегій. Ріелтор допоможе представити ваш будинок потенційним покупцям у такий спосіб:

Підготовка: Перед виставленням на ринок будинки повинні будити у відповідному стані «для огляду». Ріелтор може пояснити, що саме потребує ремонту та оновленню для досягнення найкращого результату і для одержання компенсації таких витрат.

Формування ціни: Ріелтор може зробити навіть більше, ніж просто визначити ціну для будинку, він також може запропонувати вигідні умови для прискорення продажу. Наприклад, будинок, оцінений в $150,000 з 2 відсотками кредиту, представленого продавцем покупцеві при closing, продасться швидше ніж за ціну $147,000.Чому? Тому що 2 відсотки такого кредиту дорівнюють $3,000 і це при closing, коли покупці найбільше шкодують готівки.

Маркетинг: Ріелтори використовують різні способи і засоби для продажу будинку. Здебільшого йдеться про розміщення інформації на відповідних веб-сайтах, у рекламних виданнях та мас-медіа. Більша частина роботи агента є непомітною, однак важливою. Телефонні дзвінки, налагоджування контактів з open-house відвідувачами, спілкування з тими, хто відгукнувся на рекламу, інформації на веб-сайтах та інші робота, необхідна для успішного продажу нерухомості.

Open Houses

Немає стандартних заходів для роботи на ринку нерухомості. Наприклад, open houses можуть часто проводитись в одному районі і зрідка - в іншому.

Ріелтор розміщує оголошення про open house, який відбудеться у визначений день і час (скажімо, від 2 до 5 години по обіді в неділю). Протягом цього періоду ріелтор перебуває у будинку, в той час, коли власники залишають його на кілька годин, щоб потенційні покупці могли без перешкод оглянути нерухомість. Ріелтор надає необхідну інформацію у друкованому вигляді, відповідає на питання. Спілкуючись із відвідувачами, ріелтор встановлює контакти і підтримує спілкування із перспективними покупцями.

Виставлення для продажу вашого будинку в Інтернеті

Ваш ріелтор повинен розмістити інформацію про ваш будинок в Інтернеті, який відграє важливу роль у процесі продажу нерухомості. По-перше, Інтернет надає можливість цілодобового огляду ринку нерухомості, 7 днів на тиждень, не виходячи із власного дому чи офісу. Є чимало сайтів, пов'язаних із ринком нерухомості, включаючи персональні сайти агентів, брокерів тощо.

По-друге, що не менш важливо, Інтернет пропонує негайне та безпосереднє спілкування через електронну пошту, повідомлення і надає ріелторам та клієнтам більше можливостей підтримувати постійний контакт. Процес продажу будинку є успішнішим при поєднанні маркетингових стратегій, знанні особливостей місцевого ринку і встановленні контактів з покупцями та іншими агентами. Співпраця з ріелтором надасть вам найціннішу підтримку в усіх сферах, що стосуються продажу вашої нерухомості.

 

Потрібна консультація по купівлі/продажу або фінансуванні житла - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай Вам щастить, до наступної зустрічі.

Роман Яремчук, Чікаго

Для отримання новин фінансових та з ринку нерухомості відішліть повідомлення на ел. адресу [email protected].

Для пошуку нерухомості користуйтеся сторінкою

www.CondoHouseFinder.com.

Що потрібно зробити для продажу вашого будинку

Що потрібно зробити для вдалого продажу вашого будинку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers