rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Що потрібно зробити для продажу вашого будинку

Роман Яремчук є агентом з нерухомості у компанії EXIT REALTY GROUP. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю, шукаєте правильне фінансування або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте

773-865-0631, а також пишіть на електронну адресу: [email protected]

www.CondoHouseFinder.com

 

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

 

Продаж

Крок 1:Оцінка. Готуємось до продажу вашого будинку

Мільйони будинків продаються щороку і, хоча кожна угода складається по-різному, всі продавці без винятку хочуть одного - найвищої ціни при найменших затратах.

Продаж нерухомості є більш складним, ніж колись. Тому, як продавець, ви повинні бути ознайомленні з усіма нюансами. Ви також повинні розуміти, що агенти покупця представляють інтереси покупця і працюють над найбільш вигідним для покупців укладенням угоди.

Успішний продаж вашого будинку вимагає досвіду та підготовки у таких галузях як ринок нерухомості, фінанси, ведення переговорів, укладення угод з нерухомістю тощо.

Поміркуйте над тим, заради чого ви продаєте ваш будинок.

Передусім ви повинні визначити, з якою метою продаєте свій будинок.

Продаж будинку є значною життєвою подією і цьому має бути вагома причина, така як переїзд до іншого місця проживання, необхідність збільшення простору для проживання чи навпаки потреба у меншому помешканні, переїзд поближче до родини тощо. Ваша особиста причина може вплинути на процес переговорів, тому важливо обговорити ваші потреби персонально з вашим ріелтором, який займається продажем.

Для того, щоб оцінити для кого є сприятливим на поточний момент ринок - покупці чи продавців, люди починають дослідження через Інтернет чи друковані видання стосовно ринку нерухомості і намагаються оцінити стан ринку та ціни на нерухомість.

 

Чи готовий ваш будинок для продажу?

Процес продажу будинку зазвичай розпочинається за кілька місяців до того як нерухомість стає доступною для купівлі. Для кращого результату продажу вашого будинку вам слід поглянути на нього як покупець і визначити, що повинно бути відремонтоване, почищене, пофарбоване або викинуте. Спитайтесь самого себе: «Якби я купляв цей будинок, що б я хотів побачити». Мета цього - показати будинок з найкращого боку максимальній кількості потенційних покупців.

 

Коли слід продавати?

Ринок нерухомості має тенденцію ставати більше активним навесні, тому що батьки хочуть, щоб їхні діти були влаштовані перед початком шкільного року. Весна є сезоном, коли найбільше будинків виставлено на продаж.

Загалом, ринок, сприятливий для продавців, є найбільш активним від Labor Day до початку грудня і від січня до травня. Літо та Різдвяні канікули найбільш несприятливі періоди для продажів будинків.

Як вдосконалити стан вашого будинку, тим самим підвищивши його вартість?

В ідеалі кожному продавцеві хочеться, щоб його будинок виглядав не гірше для потенційного покупця у порівнянні з іншими будинками в околиці. В цьому випадку на допомогу приходить ріелтор, який може оглянути безліч будинків і дати конкретні поради по вдосконаленню стану будинку, який ви хочете продати.

Загальне правило при продажу нерухомості таке - покупець хоче придбати найкращу нерухомість за найнижчу ціну. Тому при покращенні стану будинку слід пам'ятати, що ціна на ваш будинок була відповідною до цін у вашій околиці і, щоб такі витрати не збільшили надмірно вартість вашого будинку. Наприклад, якщо більшість будинків у вашій околиці мають 3 спальні, дві ванни і загальну площу 2, 500 sq feet, будинок, що має 5 спалень, більше ванних кімнат і з більшою площею буде коштувати більше і його важче продати.

Покращення повинні бути зроблені таким чином, щоб будинок виглядав добре при продажу і у відповідності до інших будинків у околиці, і щоб такі покращення не потягнули великі вкладення, які не будуть відшкодовані при продажу будинку.

Косметичний ремонт, такий як зміна килимового покриття, шпалер, прибирання навколишньої території, допомагає будинку «виглядати» привабливішим і є, загалом, розумними витратами. Механічні ремонти, які пов'язані із роботою всіх систем життєзабезпечення будинку, значно підвищують його вартість.

Тому й важливо на початку продажу будинку визначитись з його метою, часом для продажу, з ремонтом тощо, щоб сформувати ціну, привабливу для покупця. У цьому вам найкраще допоможе ваш ріелтор, який зробить необхідні дослідження і дасть професійні поради.

 

Крок 2: Знайдіть ріелтора перед виставленням будинку на продаж

Перед тим, як розпочати продаж будинку вам слід знайти ріелтора, який міг би вам допомогти.

Чи потрібний вам ріелтор при продажу вашого будинку?

Ріелтори є експертами в своїй галузі. Вони відслідковують тенденції на ринку нерухомості, беруть активну участь в житті громади. Вони є хорошими сусідами, які знають як продати або придбати будинок.

Як обрати свого ріелтора?

Більшість громад мають незалежних агентів з нерухомості або брокерів. Ви можете обрати місцевого ріелтора оглянувши рекламу, за рекомендацією інших агентів, сусідів, адвокатів, фінансистів, професійних бухгалтерів, в Інтернеті. Рекомендації колишніх клієнтів певного агента також дуже цінні.

Традиційно люди обирають агентів з числа родичів чи друзів або свого агента, з попередньої продажі чи купівлі. Або ж агента може бути обрано за рекомендацією професіоналів, перерахованих вище, або з реклами чи з вивіски «For Sale».

Найкращим буде, якщо ви поспілкуєтесь із декількома агентами, навіть з трьома або й більше, щоб обрати когось, з ким будете працювати. Такі розмови дадуть вам повне уявлення щодо професійного рівня цих агентів, досвіду, напрацювань, витрат, пов'язаних з їх роботою тощо.

 

Про що питати ріелтора?

В деяких випадках продавці зустрічаються тільки з одним ріелтором, тоді як інші спілкуються з декількома. Незалежно від того з кількома будете спілкуватись ви, є перелік питань, які вам необхідно поставити, зокрема:

Які послуги ви пропонуєте?

Ви працюєте самі чи з командою(партнером)? Яка ваша участь буде у процесі укладення угоди і яка їхня участь?

На представленні чиїх інтересів ви спеціалізуєтесь? Різні штати мають різні форми репрезентування: деякі агенти з нерухомості представляють покупців, деякі - продавців, деякі працюють над угодою, як нейтральна сторона, але трапляються, що різні агенти з однієї фірми представляють інтереси різних сторін в одній угоді.

 

Який ваш "послужний список"?

Що ви знаєте про поточний ринок нерухомості?

Які професійні зв'язки у вас є?

Які у вас професійні визнання ?

Який у вас досвід безпосередньо у моїй справі?

Як довго повинен мій будинок бути виставленим на ринку для того щоб утримувати на нього найвищу можливу ціну?

 

Оскільки всі будинки унікальні, деякі з них продаються швидше ніж інші. Певні фактори можуть вплинути на те скільки часу будинки перебуватимуть на ринку, такі як зміни позичкових відсотків чи місцеві економічні умови.

За яку ціну ви збираєтесь виставити мій будинок на продаж? Розпитайте про недавні продажі і ті будинки, що знаходяться на даний момент на ринку. Якщо ви розмовляли із декількома агентами і вони дали різні ціни, це нормально, однак розпитайте, як вони визначили таку ціну і чому вони вважають, що ваш будинок буде продано саме за цю ціну.

 

Як ви представите мій будинок на ринку?

Агенти з нерухомості можуть надати деталізований звіт стосовно того, як вони виставляють на продаж будинки, які стратегії напрацьовані і які ринкові прийоми можуть бути ефективними для продажу вашого будинку. Розпитайте агента, які засоби масової інформації він використовує: Інтернет, листівки, газети по ринку нерухомості, телебачення, open houses тощо

Якою є ваша оплата? Оплата роботи агента, зазвичай, визначається ринковими умовами і не встановлюється законодавством чи органами влади. Загалом, агенти одержують свою компенсацію залежно від виконання свої послуг і не раніше ніж будинок буде продано в терміни та на умовах, що є прийнятними для продавця.

Чи можу я припинити дію контракту про виставлення нерухомості на продаж без наслідків, якщо я, з певних причин, відмовлюсь від продажу ? Даний контракт (listing agreement) є угодою, яка визначає обов'язки агента з нерухомості і загальні терміни, в які ваш будинок може бути підготовлено до продажу Хоча тривалість такого контракту може визначатись сторонами, 90-180 днів - є загальноприйнятим терміном.

Що я можу очікувати, коли працюватиму з ріелтором над продажем будинку?

З моменту, коли ваш будинок, буде виставлено ріелтором на продаж, він або вона розпочнуть усі необхідні заходи для продажу вашої нерухомості у відповідності до умов місцевого ринку.

Ваш ріелтор повинен тримати вас в курсі стосовно як розгортаються події і чи було виявлено інтерес до вашої нерухомості. Не виключено, що план, розроблений для продажу будинку може бути змінено у відповідності до реакції покупці чи змін на ринку.

Ваш ріелтор також допоможе вам знайти адвоката, інспектора та інших професіоналів, необхідних для процесу продажу. Він(вона) допоможе вам зрозуміти, оцінити, написати, та зробити пропозицію чи контрпропозицію.

Досвід та професіоналізм вашого ріелтора є цінним ресурсом в процесі продажу вашого будинку і є помічним на кожній стадії цього процесу.

 

Потрібна консультація по купівлі/продажі або фінансуванні житла - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай Вам щастить, до наступної зустрічі.

Для отримання новин фінансових та з ринку нерухомості відішліть повідомлення на ел. адресу

[email protected]

Для пошуку нерухомості користуйтеся сторінкою

www.CondoHouseFinder.com

Як сформувати ціну для вашого будинку

Що потрібно зробити для вдалого продажу вашого будинку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers