rss
04/26/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Студентська палітра \ Студентська палітра

Активісти Студентської платформи провели акцію "Юля, не хочу в армію!"

18 березня біля одного зі столичних університетів України активісти Студентської платформи провели акцію "Юля, не хочу в армію!".

Блок Юлії Тимошенко у своїй передвиборчій програмі обіцяв відмінити з 1 січня 2008 року строкову військову службу в армії. Згідно програми БЮТ повинні були створюватися професійні війська. На сьогоднішній день обіцянка залишилась обіцянкою, тому молодь, зокрема студентство, взялося самотужки "вирішити" ситуацію.

За присутності журналістів Студентська платформа провела акцію "Юля, не хочу в армію!" у формі соціологічного дослідження, де молодим юнакам пропонувалося написати свій варіант "відкосу" від армії. Ось найдієвіші методи, які були написані на стенді "О-о-о, не хочу в ар-мію!":

- закінчити військову кафедру

- підключити зв‘язки та родичів

- відкупитися у військоматі

- женитися та народити 2-х дітей

- виїхати закордон

- взяти довідку у лікарні (білий квиток)

- поступити до вищого навчального закладу

- альтернативна служба

 

Прес-центр ВМГО "Демократична спілка студентів "Студентська платформа" сподівається, що найближчим часом ми все ж таки отримаємо професійну українську армію і будемо спати спокійно.

 

У Британії Інтернет спричинив серію самогубств підлітків

TitleНевелике містечко Брідженд у Південному Уельсі (Великобританія) хвиля схожих самогубств молодих людей. Є версії, що 7 самоповішань пов'язано з інтернет-культом. Протягом 24 годин після останнього самогубства 17-річної Наташі Ренделл два її друга також вчинили спроби самогубства, повідомляє Daily Mail.

Детективи, що вилучили комп'ютер з будинку Рейделл, підтвердили, що ведуть розслідування за фактом можливого ланцюжка самогубств - 7 смертей так чи інакше пов'язані між собою.

Дехто із загиблих свого часу розмістили анкети на соціальному мережевому сайті Bebo.

Після їхньої загибелі друзі створили меморіальні сайти, де можна публікувати повідомлення і отримати "віртуальну цеглинку" в "стіні пам'яті".

Поліція стурбована тим, що молодь вважає модним мати сайт-меморіал в Інтернеті і вбиває себе в ім'я престижу.

Повішення Наташі стало сьомим у Брідженді за останній рік, повідомляється в InoPressa.

Першим убив себе 18-річний Дейл Кроун, який повісився. Його тіло знайшли на території покинутого складу в січні 2007 року.

Наступного місяця неподалік від будинку повішеним було знайдено шкільного друга Дейла, 19-річного Девіда Діллінга.

Через 2 дні після похоронів Девіда ще один шкільний товариш, 20-річний Томас Девіс, повісився на дереві.

За декілька місяців на білизняній мотузці повісився друг Томаса, 17-річний Закарі Барнс.

П'ятою жертвою став 20-річний Лайам Кларк, близький друг Дейла Кроула і учень тієї ж школи, що й Томас Девіс. Він повісився в парку через два дні по Різдву.

На початку січня місяця був знайдений повішеним 27-річний Морган Гарет, який регулярно випивав з Лайамом.

В кінці того ж місяця в будинок Наташі в Брідженді були викликані поліція і медики, проте дівчина вже була мертва.

Підозри про можливий зв'язок з Інтернетом збільшилися після того, як з'ясувалося, що Наташа була знайома з Лайамом Кларком. У своїй інтернет-анкеті вона оприлюднила повідомлення: "Хай земля тобі буде пухом, малюк Кларкі! Я нудьгуватиму за тобою! Завжди пам'ятатиму гарні часи. Люблю тебе".

Соціальні мережі, такі як Bebo, Myspace і Facebook, і раніше пов'язували з серіями інцидентів, включаючи "обробку" неповнолітніх дівчаток, онлайнове залякування та інтернет-шахрайство.

Інтернет також відіграв роль у збільшенні числа самогубств через конкретні сайти, присвячені методам самогубств, а також через чати, де обговорюється ця тема.

Чотири роки тому двоє дівчат у Південному Уельсі уклали "пакт про самогубство", подружившись у чаті.

Минулого літа в селищі у Північній Ірландії самогубства вчинили три дівчинки-підлітки.

Крейгавоном у Північній Ірландії поповзли чутки про домовленість щодо самогубства, укладену десятком студентів, коли 2 хлопчики повісилися після похоронів свого друга.

В Японії арештовано чоловіка, який підозрюється у створенні сайту для самовбивць і вбивстві дівчини, що звернулася до нього.

Як встановило слідство, 21-річна Саяка Нісидзава залишила запис на сайті для мобільних телефонів, який був створений 33-річним Кадзунарі Сайто. Сторіночка була призначена для тих, хто замислюється про самогубство.

У своєму повідомленні дівчина попросила допомогти їй розлучитися з життям. Двоє домовилися про зустріч. За тиждень опісля появи запису підозрюваний приїхав додому до Нісидзаве, приспав її за допомогою снодійного, після чого надів на голову дівчини поліетиленовий пакет і дочекався, поки жертва задихнеться. Це відбулося в квітні 2007 року.

Поліція підозрює, що ця послуга була надана небезкоштовно. За два дні до вбивства на рахунок Сайто з рахунку загиблої було перераховано 200 тисяч ієн (близько 1740 доларів).

Підозрюваний не заперечує своєї провини. "У повідомленні вона просила поклопотатися про неї до кінця, тому я вбив її, як ми й домовлялися", - цитує його слова представник поліції.

У японському сегменті Інтернету існує чимало сайтів, де люди обговорюють тему самогубства. Нерідкі випадки, коли, познайомившись у мережі, охочі накласти на себе руки домовляються про колективне самогубство.

 

60% підлітків проводить біля телевізора близько 30 годин на тиждень

При проведенні досліджень, вчені з'ясували, що 60% підлітків у середньому проводять 20 годин на тиждень біля екранів телевізорів і моніторів, а 7% - 50 годин на тиждень. При проведенні дослідження вчені провели опитування 1293 семикласників шкіл Монреаля (Канада).

Результати були шокуючими:

- 52% хлопчиків і 26% дівчаток у середньому проводять близько 42 годин на тиждень біля екранів;

- 52% хлопчиків і 39% дівчаток проводять біля екранів телевізорів близько 23 годин на тиждень;

- 24% хлопчиків і 7% дівчаток проводять перед моніторами комп'ютерів близько 30 годин на тиждень.

Вчені вважають, що екрани моніторів і телевізорів залишають на здоров'ї дітей негативний слід. Батькам варто звернути увагу на кількість годин, що діти проводять біля екранів.

 

Дівчинку, яка врятувала 40 школярів, залишили після уроків за прогул

У штаті Каліфорнія (США) 15-річну дівчинку, яка зупинила автобус, що їхав безконтрольно, після того як водієві стало погано, замість подяки залишили займатися після уроків через прогулювання школи.

Учениця середньої школи Аманда Роуз (Amanda Rouse), їхала в автобусі разом з 40 іншими школярами, коли водій автобуса на повороті впав зі свого сидіння й вдарився головою. Аманда підбігла до водійського місця й натиснула на гальма, після того як автобус вже врізався у два припаркованих автомобілі. Під час аварії ніхто не постраждав.

Однак дівчинку за цей сміливий вчинок ніхто не похвалив, а навпаки, залишили займатися після уроків. В автобусі Роуз опинилася, сказавши водієві, що мусить їхати додому, оскільки погано себе почуває.

Бабуся дівчинки не виправдує свою онуку за прогулювання школи, однак жінка похилого віку впевнена, що Аманда того дня прогуляла заняття, тому що "так хотів Бог".

 

«Іntel» представив наддешевий комп'ютер

TitleКорпорація Іntel на презентації для бізнес-партнерів представила настільний комп'ютер Nettop з конструкцією, що припускає мінімальне використання електронних компонентів і матеріалів з метою як можна більшого зменшення вартості комп'ютера. Наприклад, комп'ютер позбавлений охолоджувальних вентиляторів і навіть процесорного слота. Замість традиційного жорсткого диску планується використовувати твердотільну пам'ять. Можливо, замість Wіndows на Nettop буде встановлюватися операційна система Lіnux.

Серце системи Nettop - один із процесорів Іntel Atom (чип Dіamondvіlle), з тактовою частотою 1,6 ГГц. Основним призначенням комп'ютера повинен стати доступ в Інтернет. Вартість Nettop складе в межах $100-299. Про точні строки появи продукту на ринку Іntel не повідомляє. Очікується, що до 2011 року у світі буде продано близько 60 млн таких комп'ютерів. Нагадаємо, що раніше компанія представила платформу Shelton'08 для створення наддешевих ПК.

"Іntel вступає зі своєю платформою на поле, де дотепер панувала компанія Vіa Technologіes, - розповів перший заступник генерального директора компанії Kraftway Ренат Юсупов. - Знижуючи операційні витрати, Іntel за допомогою контрактних виробників випустить дешевий, але надійний комп'ютер, що буде придатний для офісного використання".

 

Студенти Європейського інституту дизайну представили Maseratі Chіcane

TitleОдним із найнезвичайніших автомобілів на автосалоні в Женеві (Швейцарія) став концепт Maseratі Chіcane. Варто особливо відзначити, що фахівці компанії Maseratі лише допомагали в створенні цієї моделі, а всі основні роботи проводили... студенти з Європейського інституту дизайну.

Автомобіль у студентів вийшов дуже стильним. Довжина купе становить 4,4 м, а в салоні є місце відразу для чотирьох. Під капотом Maseratі Chіcane поки що нічого немає. Однак творці машини запевняють, що вони проектували Chіcane таким чином, щоб автомобіль можна було оснастити мотором V8.

Представники Maseratі заявили, що вони не планують серійно випускати Chіcane. Однак дизайнери компанії із задоволенням скористаються деякими вдалими дизайнерськими рішеннями, які використані в цій машині.

 

Статистика венеричних захворювань серед підлітків шокує

Американський центр з контролю за захворюваннями та їх запобіганням оприлюднив свої дослідження, підрахувавши, що одна з чотирьох дівчат-підлітків в Сполучених Штатах Америки має хворобу, що передається статевим шляхом.

Американські медики та батьки стривожені результатами дослідження - три мільйони дівчат віком від 14 до 19 років зараженні хворобою, що передається статевим шляхом.

Обстеження виявили, що майже половина афро-американських дівчат мали хвороби, що передаються статевим шляхом, у порівняні з 12% білих дівчат. Два найбільш виявленні у них захворювання це вірус папіломи та хламідіоз.

Більшість шкіл у Сполучених Штатах розповідають дітям про сексуальні стосунки, але як показало дослідження, інформація до них, зокрема до учнів молодшого віку, не доходить.

 

Бути студентом-іноземцем у Сполучених Штатах - престижно

Бути студентом-іноземцем у Сполучених Штатах - почесно для самого студента і вигідно країні. По-перше, вихідці з інших країн своїми науковими та академічними досягненнями сприяють розквітові американського суспільства. А по-друге, вони допомагають економіці тим, що платять за навчання, і це не менш важливо.

Утім кількість студентів-іноземців у США значно знизилася через ускладнення візового режиму після терападу на вежі-близнюки у Нью-Йорку у 2001-му році. Деякий час ситуація залишалася безпорадною і щойно у 2006 - 2007-их роках кількість іноземних студентів почала зростати та досягла 583 тисяч. Це на 3% більше від показників позаминулого року.

Сума коштів сплачених студентами-іноземцями за навчання у Сполучених Штатах зросла минулого року порівняно з попереднім на мільярд доларів. Президент Інституту міжнародної освіти Аллан Ґудман каже, що лише у ВНЗ метрополії Нью-Йорку іноземці заплатили за навчання півтора мільярда:

"Вони принесли більше, аніж команди "Нью-Йорк Єнкіс", МЕТС, НІКС, "Рейнджерс", уся футбольна команда-чемпіон "Нью-Йорк Джаянтс". Студенти-іноземці дали місту більше, аніж усі професійні команди разом узяті".

Однак справа тут не тільки у грошах. Лише у 2006-му, понад третина аспірантів, які здобували у США науковий ступінь - були громадянами інших країн. Що більше, за межами США народилася третина американців, які відтак стали лауреатами Нобелівської премії у галузях медицини та фізіології. Ґудман каже, що іноземці, як студенти, так і вчені часто стають у Сполучених Штатах рушіями наукового прогресу:

"Відкриваючи свої двері, ми надаємо цілому світу нагоду розв'язати деякі з найболючіших проблем, зокрема у сферах науки та медицини".

Етелдреда Накімулі-Мпунґу готується стати кандидатом наук у медичній школі Блумберґа при університеті Джонса Гопкінса. До Сполучених Штатів вона прибула з Уганди завдяки спонсорованій американським урядом програмі імені Фулбрайта. Ґранти у рамках програми надаються кожного року шести тисячам представників з понад 150 країн світу.

Мпунґу досліджує вірус імунодефіциту, зокрема його вплив на психічний стан людини. Вона мріє про наукові відкриття і каже, що без нагоди навчатися у США, навряд чи чогось би досягнула:

"Здобуття стипендії Фулбрайта у сферах науки і технології означало, що я зможу продовжити пошук. Іншими словами, мені дали зелене світло на здобуття необхідних знань, поглиблене вивчення похідних дисциплін, а відтак можливість зосередитися на власних розробках, які збагатять світ новою інформацією у даній галузі".

Ще одна володарка ґранту - Памела Браво, яка приїхала до США з Перу, щоб здобути ступінь магістра у сфері охорони громадського здоров'я в університеті Джорджа Вашингтона. Памела каже, що програми на кшталт Фулбрайта об'єднують людей та фактично є інвестуванням у майбутнє світу:

"Це розширює не лише ваші знання, а й відчуття навколишнього світу. Тут поняття з якої ти країни чи регіону, втрачають свою актуальність".

Утім не все так просто. Спричинені тератаками 2001-го року ускладнення візового режиму турбують усіх, як охочих вчитися у США, так і американських законодавців. Конгресмен Вернон Елерс зазначає:

"Наше завдання, не утримувати людей на відстані. Ми тут на те, щоб добрих людей вітати, а поганих - не впускати. Я вважаю, що з цілком на перший погляд легітимних причин, занадто велика кількість добрих людей приїхати до нас можливості не мають".

З такими словами Вернон Елерс звернувся до своїх колег на нещодавно проведених у Палаті представників американського Конгресу слуханнях. Утім для того, щоб "добрим" іноземцям в Америці велося краще, від розмов законодавцям треба буде перейти до безпосереднього перегляду візового режиму.

Студентські гуртожитки: п’ять років у пеклі

Студентська палітра

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers