rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Відверта розмова \ Стосунки на відстані

Кажуть, смак кохання можна відчути лише при максимальному зближенні. Але обставини часто бувають сильніші від людини. Що ж відбудеться із стосунками, якщо відстань зашкалить за піонерську?

Як тільки-но на обрії вже сформованих стосунків з'являється необхідність фактичного розриву, здавалося б, ненадовго, гамлетівська п'явка "бути чи не бути" впивається в мозок і безперестанку гризе сумління, довіру і, нарешті, самі почуття.

Саме з невдалим коханням і варто приходити до друзів. Кожен з них підкаже свою методику. Адже просте "Чи бувають стосунки на відстані?" насправді має чимало варіацій.

 

Марна трата часу

Моя подруга, палка прихильниця розваг, Уля впевнена, що найкращий спосіб даремно згаяти свій час - погодитись на стосунки на відстані.

- Коли півтора роки тому, - розказала Уляна, - я нарешті сказала своєму єдиному "досить", то відчула себе вільною. А до того, здавалось, на пару із ним відбувала свій термін ув'язнення.

Шалене кохання Уляни й Володимира розірвав закон. В „нагороду" за крадіжку Володя отримав два з половиною роки тюремного життя. Перша "свіданка" - і стосунки на відстані розпочались. Щоденні побачення, гулянки, поцілунки і пестощі поступилися листам і ревнощам.

Володимир хотів повної віддачі від Уляни, а окрім постійних зізнань у коханні вимагав ще й повної ізоляції від навколишніх. Мовляв, на чоловіків навіть не дивитись, друзів не заводити і весь час думати лишень про нього. Але звичці важко перечити.

Перших три місяці моя бідолашна подруга слухняно підкорялася внутрішньому голосу, який запевняв, що обов'язок жінки - чекати. Але, на дні народження сестри вона зустріла Олександра - свою наступну любов. Володимира, звичайно ж, ніхто до відома не поставив про зміну почуттів, яка зрештою переросла у зраду. Тобто фіктивні стосунки тривали, сумління гризло Уляну, а тіло і розум робили свою справу.

- Я не вважаю себе зрадницею, - зізналась Уляна, - я просто завжди віддавалась пристрасті, почуттям. Хіба я винна, що понад усе люблю розваги? Якщо життя мені їх дає, я просто повинна їх брати.

Порада від Уляни: кохати на відстані спробувати можна, але, якщо знаєте, що не зможете стримуватись і для вас головне - власні бажання, краще одразу ж скажіть "ні" стосункам на відстані. Все одно не витримаєте.

 

Випробування почуттів

На роль наступного радника я вибрала Юрія - зі своєю дівчиною він вже не бачився півтора роки.

- Коли Віра разом із батьками емігрувала до Німеччини, думав кінець всьому, - розказав Юрій. - Але попередньо прожитих років удвох так просто не перекреслиш. Тому, як справжні фаталісти, ми вирішили віддати стосунки у руки власної долі.

Дорослі люди всі справи, і навіть любовні, вирішують по-діловому, тому кращий вихід надати повну свободу дій другій половинці й не ставити питання обмежень ребром. Як запевнив Юрій, бажання задивлятись на інших дівчат немає, тому що справжню насолоду все одно приносить лиш голос коханої.

- Я навіть не відчуваю, що вона далеко, здається завжди поруч, - додав він. - Хоч і банально, але факт: відстань не перешкода.

Порада від Юрія: якщо ви вирішили з'єднати життя, але ще вагаєтесь - розлучіться на певний період і час у розлуці покаже, бути вам удвох чи не варто. Пам'ятайте, сила кохання вимірюється на відстані.

Кохання на відстані просто ідеальне для людей, яким все швидко набридає. Такі стосунки мало до чого зобов'язують, ви зможете відпочити один від одного, а кожна зустріч стане яскравим емоційним святом.

 

Віртуальна любов

Вірний друг Інтернету, й інколи мій, Олег на даний період свого життя взагалі не визнає інших стосунків. Він живе за правилом: знайомства у чатах варто залишати поза зоною реальності, а вирази "Давай зустрінемось" чи "Я хочу тебе побачити" треба викреслити із лексикону.

- Це своєрідна загадка, - розказує Олег. - Мені хочеться більше і більше спілкуватись із дівчиною, коли я її не знаю і не бачу.

Щоб краще відчувати один одного, Олег разом зі своєю теперішньою кібердівчиною Олею одночасно дивляться одне й те ж кіно чи слухають одну музику, разом сміються, а потім обговорюють найцікавіші епізоди. І їхній кожен день починається так, як і закінчується - зверненням один до одного.

Олег зізнався, що саме минулі невдалі стосунки підказали йому такий різновид взаємин. Поки що це нове, тому й цікаве, але й сам ілюзіоніст не виключає, що це просто чергова "мулька", яка, скоріше за все, також скінчиться або знайде іншу форму.

Порада від Олега: експериментуйте. Боятися стосунків на відстані не слід - чорт страшний лише для тих, хто його не бачив. А якщо вам все набридло, розважтесь, може, й зустрінете кохання свого життя.

Як підвищити самооцінку

Як не потрапити в пастку ревнощів?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers