rss
04/26/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Комп’ютерна сторінка \ Microsoft Office 2007: знайомимося

Не знаю, як кого, а особисто мене новий Microsoft Office 2007 довів був до тихої люті з перших хвилин його появи на моєму комп'ютері. Відразу було помітно, що його авторам днями і ночам не давала спокою проблема цілісності та безпечності тексту, тому вони вирішили, що редагувати вже створені тексти навіть авторові не потрібно. Одно слово, за першої ж нагоди цей випуск MSО поступився місцем своєму попередникові - Office 2003. Вже пізніше виявилося, що навіть у Microsoft Office 2007 є свої переваги. Тому для тих, хто сумнівається, яким саме текстовим редактором користуватися, все ж таки вартувало б з цими перевагами ознайомитися. Тим паче, що зараз ознайомлювальну версію MSО 2007 ставлять на кожен порядний ноутбук при продажу.

Відмінності нового MS Office 2007 від попередньої версії, як завжди, дуже серйозні. Перше, що впадає в очі, - це, безумовно, повністю змінений інтерфейс всіх додатків пакету. Microsoft вирішила відмовитися від звичної системи випадних пунктів меню і застосувала абсолютно новий підхід - «багатозакладну» панель інструментів, на якій в різних «табах» знаходяться кнопки з найчастіше використовуваними функціями (з можливістю гнучкого налаштування під потреби конкретного користувача). Проте інтерфейс - це лише вершина айсберга, і «усередині» ховається ще маса різноманітних змін і поліпшень.

 

Word 2007

TitleWord 2007 пропонує нові інструменти для швидкого і легкого форматування тексту. Наприклад, функція Quick Styles дозволяє міняти стилі буквально «в один клац» - досить виділити блок тексту і піднести курсор до будь-якого із стилів на панелі інструментів - Word тут же автоматично перетворить текст відповідно до вказаного стилю. Після цього потрібно клацнути по ньому мишею, і зміни будуть збережені. Якщо ж стиль вас не влаштовує, просто приберіть курсор миші убік - і все повернеться на свої місця (ця функція «попереднього перегляду на льоту» носить назву Live Preview). Природно, що створювати власні стилі так само легко - буквально за пару клацань мишею, потім їх можна буде використовувати нарівні з уже наявними.

Варто відзначити і функцію Building Blocks, яка полегшить багатократне введення однієї і тієї ж інформації (наприклад, поштової адреси і т. д.); вбудований редактор математичних формул; систему цитування і розставляння послань, що спрощує рецензування статті; наочне порівняння різних копій одного і того ж документу; злиття кількох версій від різних авторів в одну; систему захисту документу від несанкціонованого редагування, копіювання, друку (за допомогою клієнта Information Rights Management); тісну інтеграцію з Outlook 2007 і Windows SharePoint Services; можливість збереження в PDF і XPS.

 

Excel 2007

Побудова діаграм в Excel 2007 стало ще простішою завдяки функції Conditional Formatting. Вона на льоту перетворить таблиці відповідно до вибраного стилю, автоматично роблячи акцент на даних, які відрізняються від середнього значення (виділяючи відповідні комірки або кольором, або за допомогою стовпців або піктограм). Крім того, за допомогою Conditional Formatting можна за пару клацань мишею виділити дані, що відповідають тим або іншим критеріям (діапазон даних, відповідність тексту, період часу і т. д.).

У Excel 2007 з'явилися нові можливості сортування і фільтрації даних (наприклад, тепер до критеріїв включений навіть колір комірки або шрифту). Вельми зручним інструментом є випадне меню AutoFilter для гнучкого налаштування системи фільтрів.

Інструментарій PivotTable і PivotChart (призначений для наочної обробки і аналізу великих обсягів даних) збагатився новими функціями, завдяки яким робота з ним стала набагато простішою. Змінений дизайн вікна налаштувань, контекстні меню, спливаючі підказки дозволяють ефективно працювати з PivotTable навіть початкуючим користувачам.

Система Data Connection дає можливість з легкістю підключати до своєї таблиці зовнішні джерела даних (з локальних файлів, з Web-ресурсу, SQL-серверу і т. д.), причому з дотриманням всіх необхідних заходів безпеки.

Максимальний розмір електронної таблиці в Excel 2007 складає 1 млн рядків на 16 тис. стовпців - цього повинно вистачити для будь-яких завдань.

 

Access 2007

Title
Призначена для користувача СУБД від Microsoft як і раніше вдало поєднує легкість у використанні з вражаючою функціональністю. Завдяки зручній і наочній системі шаблонів створити власну базу даних може навіть людина, мало знайома з предметом.

Тісна інтеграція з іншими продуктами пакету MS Office 2007 дозволяє без зайвих труднощів імпортувати дані з Excel 2007 і Outlook 2007 і створювати на їх основі повноцінні бази даних.

У Access 2007 значно полегшені операції фільтрації даних в таблиці - контекстне меню пропонує критерії для фільтрів виходячи з формату даних у комірці (так, для поля дати пропонуватимуться варіанти на зразок «вчора», «минулий рік» і т. д.).

Спростилася процедура оформлення звітів і форм: тепер не потрібно запускати їх на виконання, щоб побачити, як вони виглядатимуть у результаті, оскільки звіти і форми (разом зі всім вмістом) можуть відображатися прямо під час їх створення.

З'явилася спеціальна панель навігації, що полегшує доступ до будь-якого елементу БД (таблиць, запитів, форм, звітів). Інтерфейс, побудований на системі вкладок (tabbed interface), дозволяє з легкістю керувати всіма відкритими об'єктами.

Access 2007 підтримує групову роботу з БД за допомогою технології Windows SharePoint Services, веде історію версій (як локальних баз даних, так і в SharePoint Services) і дозволяє зберігати цілісність БД завдяки резервному копіюванню на серверній стороні.

 

Outlook 2007

TitleУ Outlook 2007 з'явилася нова панель завдань To-Do Bar, об'єднуюча в одному вікні завдання і призначені зустрічі, причому тут може бути подана інформація не лише з Outlook, але і з OneNote і Office Project. А інтеграція з календарем робить планування робочого дня набагато зручнішим і наочнішим.

Багатьом користувачам Outlook 2003 не вистачало функції глобального пошуку - в Outlook 2007 вона нарешті з'явилася. Опція Instant Search (реалізована за допомогою Windows Desktop Search) дозволяє виконувати пошук по всьому органайзеру - в електронній пошті, календарі, контактах, завданнях, причому результати відображатимуться відразу, у міру введення ключового слова.

Для більшої наочності і швидкого пошуку необхідної інформації можна використовувати систему маркерів Color Categories, що дозволяє виділяти різними кольорами контакти чи інші дані, що мають стосунок до того або іншого проекту.

У трьох варіантах MS Office 2007 (Small Business, Professional і Ultimate) Outlook постачається в комплекті з Business Contact Manager - функціональність цієї бізнес-версії додатку доповнена інструментарієм для систематизації контактів з клієнтами і бізнес-партнерами.

Функціональність поштового клієнта також розширилася: Outlook 2007 тепер дозволяє підписуватися на RSS-розсилання новин, а фільтр небажаної пошти, що з'явився в Outlook 2003, обзавівся анти-фішинговим захистом. Крім того, тепер стало можливим проглядати приєднані файли в тексті листа ( наразі підтримуються документи MS Office, текстові і графічні файли).

 

PowerPoint 2007

Нова система тим для оформлення презентацій дозволяє використовувати ті ж стилі, які застосовувалися в інших додатках MS Office, наприклад Word 2007, - тепер не потрібно вручну вибирати колір, шрифт і спецефекти, все буде виконано автоматично.

Розширені можливості обробки і редагування використовуваної графіки, а для впровадження таблиць і діаграм в PowerPoint 2007 застосовується той же багатий інструментарій, що і в Word 2007. Новий формат PowerPoint XML забезпечує значне зменшення розміру отримуваних документів, а також надає ширші можливості для відновлення пошкоджених файлів.

Для відправки презентацій іншим користувачам їх можна зберігати у форматах PDF і XPS. А якщо в майбутньому вони знадобляться знову - PowerPoint 2007 може зберігати готові презентації у вигляді окремих слайдів на вузлі, що працює під управлінням Microsoft Office SharePoint Server 2007. Цей же сервер дозволяє значно спростити колективну роботу над презентаціями, зокрема полегшити процес рецензування або затвердження. Спеціальний інспектор документів допоможе виявити і видалити приховані примітки та іншу інформацію, не призначену для сторонніх очей, перед відправкою презентації іншим користувачам.

Для підвищення безпеки при спільній роботі до презентації додається цифровий підпис, що забезпечує перевірку її цілісності. Крім того, презентацію можна помітити як «остаточну» і тим самим запобігти внесенню до неї змін.

Отже, попри всі незручності, у нового дітища Microsoft є, як бачите, чимало цікавих моментів. Вибір за вами...

Що де валяється і коли це закінчиться або На допомогу склеротику

Користувачам Windows Vista: яких сюрпризів варто чекати від Service Pack 1?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers