rss
04/19/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Продаж будинку в умовах низького попиту. Золоті підказки

Роман Яремчук є агентом з нерухомості у компанії EXIT REALTY GROUP. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю, шукаєте правильне фінансування або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте 773-865-0631, а також пишіть на електронну адресу: [email protected]

www.CondoHouseFinder.com

 

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

Що робити, коли рівень продаж житлових будинків на ринку нерухомості в країні зійшов нанівець?

 

Розпитайте агентів

Вам слід розпитати мінімум трьох ріелторів для того, щоб визначити, хто з них найкраще продасть ваш будинок. Передусім, вам потрібен той, хто тримає руку на пульсі ринку нерухомості і може запропонувати професійне бачення продажу вашого будинку за найвигідніших умов.

Поставте такі питання ріелторам перед виставлянням будинку на продаж:

 

  • Скільки будинків ви продали за минулий рік?
  • Скільки - за останні 6 місяців?
  • Якою буде різниця між цінами проданих будинків і ціною вашого будинку?
  • Що необхідно зробити для покращення зовнішнього вигляду будинку та території навколо нього?
  • Які покращення варто зробити всередині будинку, щоб зробити його більш привабливим для потенційних покупців?
  • Що можна зробити, щоб продати будинок швидко?
  • Скільки будинків, схожих на ваш, на даний момент продаються в місті?

Зауважте, що питання про ціну в переліку є останнім. Часто трапляється, що власники обирають ріелторів, які виставляють будинки для продажу за найвищі ціни. На сповільненому ринку завищена ціна може спричинити ситуацію, коли ваш будинок надовго застрягне на ринку, результатом чого буде невпинне зниження його ціни в майбутньому. Знайдіть агента, який допоможе вам продати ваш будинок у розумні термін і за нормальну ціну.

Підвищення процентних ставок на позику, які спричинили зменшення попиту на будинки і збільшили число продавців, котрі намагалися швидко позбутись своєї нерухомості, за останні декілька років привело до значного зменшення покупців і збільшення пропозиції будинків для продажу. У цих обставинах покупці мали більше вибору, що спричинило їх визначальну роль на ринку.

Це повністю нові умови для продавців будинків. Отже, що робити, щоб ваш будинок виділявся з-поміж інших, коли рівень продаж знизився?

 

Поставте розумну ціну

Коли процентні ставки низькі і покупці мають невеликій вибір серед будинків для продажу, продавці можуть поставити високі ціни і продати саме за такими цінами. Навіть коли на будинки поставлена завищена ціна, продавці хочуть розглянути декілька пропозицій в умовах, коли покупці частенько не можуть знайти будинок, який підходить їхнім вимогам. Коли ж ситуація протилежна, ціни виставляються інші. Тому, замість виставлення будинку за високу ціну, вам краще оцінити його не вище рівня цін на будинки такого ж типу, як ваш. А якщо вам треба продати терміново, вам слід формувати ціну в межах 25 відсотків ціни на будинки такого ж типу, як ваш. Чому? В ситуації, коли покупці мають великий вибір будинків, вам необхідно швидко привернути увагу тих, хто має серйозні наміри придбати нерухомість. Якщо ціна на ваш будинок бути зависокою, не виключено, що він навіть не буде розглядатися покупцями як варіант.

Швидко знижуйте ціну, якщо немає попиту. Кожен хоче продати свій будинок якнайкраще. Ніхто не бажає збути свою нерухомість за безцінь. Але власники будинків, що довго не продаються в умовах повільного ринку, можуть бути змушені понижувати ціну раз за разом, оскільки покупці та ріелтори поцікавляться, з яких причин будинок довго не продавався. В умовах, коли пропозиції більше, ніж попиту, вам, можливо, доведеться понизити вартість, щоб продати швидше.

Співпраця з „правильним" агентом є ключовою. Будь-який агент може виставити ваш будинок на продаж. Однак, в ситуації з перевищенням пропозиції над попитом вам необхідно знайти висококласного спеціаліста, що діяв би у ваших інтересах. Такий спеціаліст дасть добру пораду щодо всіх аспектів успішного продажу, про які йшлось вище. Порадьтеся зі своїми родичами, друзями, сусідами і знайомими, як знайти такого професіонала у вашому районі. Поспілкуйтеся з декількома і оберіть одного, який, на вашу думку, найкраще виконає свої обов'язки.

 

Причепуріть будинок

Після хорошої ціни ніщо не приваблює потенційного покупця більше, ніж відмінний зовнішній вигляд будинку. Прогуляйтеся вулицею і погляньте на свій будинок критичним оком. Яким він видається ззовні? Якщо будинок не виділяється з-поміж інших на вулиці, час братися до роботи. Подумайте, як причепурити будинок. Найкоротший шлях до підвищення цінності будинку при продажу - це свіже фарбування. Але після цього вам, можливо, видасться необхідним трохи прикрасити, підсвіжити будинок. Ви можете зробити це самотужки або найняти когось. Професіонали з такого виду робіт, можливо, порадять викинути чи змінити умеблювання, щоб будинок виглядав краще всередині. Коли продажі зменшуються, а власники хочуть позбутися нерухомості, більшість людей знаходять професіоналів, які причепурюють будинок і готують для потенційних покупців

 

Перемонтуйте речі

Поламані поручні. Розбите віконне скло. Несправні дверцята в шафі. Протікає кран. Все це потребує ремонту. Якщо ви не маєте часу або вміння, знайдіть майстра, якій усуне всі несправності у вашому домі. Також подумайте про заміну старого даху, який виглядає, ніби ось-ось протече, старого комину чи пічки, брудного килиму. Коли попит високий, продавці деколи пропонують покупцям оплатити усунення несправностей, однак в даній ситуації покупці хочуть придбати будинок, кий не потребує негайних покращень. Тому відремонтуйте все, що потребує ремонту перед тим, як виставити будинок на продаж.

 

Будьте поступливі у термінах

В даній ситуації продавцеві треба бути гнучким. Ви б хотіли завершити продаж за 2 місяці, але покупець хоче зробити це швидше. Спробуйте піти йому назустріч. Ви планували забрати домашнє начиння до свого нового дому, однак покупець пропонує ціну, близьку до вашої, але за умови, що все залишиться в будинку. Залиште пральну машинку і сушку в будинку (і потім придбайте ці речі в магазинах з відстрочкою погашення кредиту на рік). Ті речі, щодо яких ви маєте сентименти, краще забрати з будинку перед оглядом його покупцем. Конкуренція серед продавців висока, тому вам не варто втрачати покупця, що вирішив придбати вашу нерухомість лише протягом місяця.

Потрібна консультація по купівлі/продажу або фінансування житла - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай Вам щастить, до наступної зустрічі.

Профорієнтація по-американськи

У пошуках ідеальної професії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers