rss
04/28/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Студентська палітра \ З лінню по життю… плентаємося до диплому!

Всім відомо, що таке чума XX століття. Але мало хто знає про існування ще однієї недуги, якою страждали у всі часи всі народи. Це лінь. А найпоширенішим носієм вірусу є студент. Ми спробуємо розібратися з природою цієї недуги і зрозуміти, чи варто її лікувати. Адже студенти і лінь - речі невід'ємні.

Студент - натура лінива, і це істина, що не підлягає дискусіям. Йому ліньки вставати вранці та їхати на пари (в результаті - загрозлива кількість «енок»), виконувати домашку (тьма «двійок»), відвідувати бібліотеку або вчити вірш. І, чого гріха таїти, лінь підняти з дивану п'яту точку опори, щоб зробити собі бутерброд. Хоча їсти-то хочеться! В такому стані він може перебувати від кількох днів до кількох місяців. А деякі екземпляри умудряються прожити так усе життя, відчуваючи себе при цьому абсолютно щасливими. Правда, іноді студент виривається із стану «інфузорії-туфельки у вечірніх променях» і починає проявляти прямо-таки фантастичну працездатність: відвідує пари через день, відрубує «хвости», заводить зошит для конспектів (всього один, зате для всіх предметів!), читає водночас три книги, але... через тиждень знову впадає в зимову сплячку. А ще всім «просунутим» студентам відомо, що найсолодший сон - на парах, а тому не дивуйтеся, якщо знайдете під партою якого-небудь ледаря в комі.

 

Заучки - динозаври

Чому так виходить? Запитання риторичне. Але вченими давно помічено, студентська лінь закінчується там, де починається сесія. Напевно, організм студента відрізняється особливими прихованими резервами, які мобілізуються в момент небезпеки (а найвідоміша небезпека, як відомо, - сесія). Адже тільки студент може за ніч перед екзаменом вивчити весь семестровий матеріал і отримати «відмінно». Втім, залишилися такі «динозаври», які вчаться постійно і наполегливо, безперервно і саможертовно, не дозволяючи ліні оволодіти їхнім допитливим розумом. Але це швидше винятки з правил. Та й стаття не про це.

Хто сказав, що лінь - це дуже погано?! Не дуже. Іноді навіть не тільки приємно, але й корисно. Не дарма ж говорять, що лінь - рушій прогресу. Адже саме ліниві люди винайшли автомобіль (облом ходити пішки), ліфт (з тієї ж причини), INTERNET (щоб не відвідувати бібліотеки), диван і телевізор (кращі друзі лінивця) та багато інших речей.

А скільки людей завдяки своїй феноменальній ліні прославились у віках! Взяти хоча б Архімеда. Улюбленим заняттям лінивого грека було прийняття ванни. От і докупався чоловік, що відкрив закон витіснення рідини. А знаменитий фізик Ньютон? Бив байдики собі в саду, поки яблуко по тім'ячку не вдарило. Якби не його лінь, ми б і не підозрювали про закон всесвітнього тяжіння. Що вже говорити про Менделеєва, якому періодична система хімічних елементів просто приснилася!!!

 

Шпорна лінь

Але найважливіший винахід лінивого студента, - звичайно ж, шпаргалка. Тут фантазії є де розгулятися. Які тільки шпори не виготовляли вузівські ейнштейни в моторошний період сесії - вмонтовані в годинник, нашкрябані на ручках, вкладені в колготки, пришиті до рукавів і т. п. Список безмежний. Але найбільше вразила одна першокурсниця, яка створила шпору - справжнє манікюрне диво з математичних формул (цілу ніч працювала над своїм творінням!). Але їй не пощастило, адже в екзаменатора в сумочці виявився ацетон.

А взагалі, коли дивишся на ці «шпорні» витребеньки з мікроскопічними літерами, замислюєшся, а, може, легше було б прочитати книжку? Іноді студенти перегинають палицю. Лінивці не розуміють, що фанатизм ще до добра не доводив.

Коротше, далі мені лінь писати.

 

Порада

Лінуйся в міру - гірше від цього не буде, адже лінуватися в обмеженій кількості не лише шкідливо, але й корисно. А раптом винайдете що-небудь!

Хто працює не заради грошей?

Як не слід відпочивати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers